Loading...
Novice iz Koofra / Sep 18 2024

Koofrovo izobraževanje kot korak k izboljšanju vaše kibernetske varnosti

V četrtek, 12. 9. 2024, smo v Koofru organizirali izobraževanje Kibernetska varnost, ki so se ga udeležili številni zaposleni v MSP in javnih organizacijah. Izobraževanje, ki je potekalo v sklopu projekta SRC-EDIH, predstavlja korak k povečanju kibernetske varnosti podjetij in javnih organizacij.

Podjetje Koofr sodeluje v projektu SRC-EDIH, katerega namen je spodbujanje digitalne preobrazbe organizacij v Republiki Sloveniji. V sklopu projekta med drugim nudimo različna izobraževanja, namenjena mikro, malim in srednjim podjetjem ter javnim organizacijam.

Minuli četrtek smo uspešno izvedli izobraževanje Kibernetska varnost. Predaval je Gregor Spagnolo, izkušeni strokovnjak z dolgoletnimi izkušnjami s področja informacijske in kibernetske varnosti.

Koofrovo izobraževanje Kibernetska varnost - koofr blog.png

Izobraževanje Kibernetska varnost

Na izobraževanju, ki je bilo izvedeno zelo interaktivno in s predstavitvami številnih primerov iz prakse, so se udeleženci med drugim spoznali z različnimi vrstami kibernetskih napadalcev, konceptom kibernetske varnosti, njenim pomenom za podjetja in pogostimi vrstami kibernetskih napadov ter njihovimi posledicami za posameznika in organizacije. Predavatelj je predstavil strategije za krepitev kibernetske varnosti in pojem kibernetske higiene. Izpostavil je tudi pomen izobraževanja zaposlenih. Velik poudarek je bil namenjen lastni zaščiti pred kibernetskimi napadi, dotaknili pa smo se tudi pomena digitalne identitete. Udeleženci so se prav tako seznanili z ribarjenjem oziroma phishingom.

Udeležite se izobraževanja Kibernetska varnost, ki bo ponovno potekalo 14.11.2024

V nadaljevanju predavanja so se udeleženci spoznali s pomenom močnih gesel za varnost računov in napotki za ustvarjanje močnih gesel ter pomenom dvofaktorske avtentikacije ali prijave v dveh korakih. Predavatelj je prikazal številne primere prevar, ki so se zgodile v praksi. V zadnjem delu izobraževanja je bil poudarek namenjen tudi varnosti pametnih naprav in praksam za zagotavljanje le-te ter varnostnemu kopiranju datotek.

Koofr je udeležencem podaril ugodnejše shranjevanje v oblačni shrambi, vedno pa lahko uporabite tudi brezplačen začetni paket.

Gregor Spagnolo je izkušeni strokovnjak s področja informacijske in kibernetske varnosti. Je lastnik in ustanovitelj podjetja SSRD, nekdanji podpredsednik in trenutni član izvršnega odbora sekcije za kibernetsko varnost Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije ter soustanovitelj lokalne skupnosti OWASP Maribor. V letih 2021–2024 je sodeloval pri Natovih vajah Locked Shields, kjer je bil tudi tehnični vodja slovenske ekipe. Prav tako že vrsto let sodeluje na kibernetski vaji Cyber Europe. V času svojega delovanja na področju kibernetske varnosti se je kot predavatelj udeležil številnih mednarodnih in nacionalnih dogodkov in konferenc s tega področja.

Udeleženci Koofrovega izobraževanja Kibernetska varnost

V sklopu projekta v Koofru organiziramo tudi druga izobraževanja. Že 22. oktobra se nam lahko pridružite na izobraževanju Omrežja in varnost, ki ga bo vodil Andraž Sraka, strokovnjak z dolgoletnimi izkušnjami s področja informacijske varnosti in omrežij.

Pridružite se nam na brezplačnem izobraževanju Omrežja in varnost, 22. 10. 2024

Projekt SRC-EDIH

V današnjem času se številna podjetja in organizacije javnega sektorja soočajo z različnimi digitalnimi izzivi. Evropska unija je v podporo podjetjem in javnemu sektorju pri soočanju s temi izzivi ustanovila mrežo evropskih digitalnih inovacijskih stičišč (EDIH). V mrežo je vključenih več kot 151 stičišč v državah EU in SRC-EDIH je eno od dveh v Sloveniji. S projektom SRC-EDIH podjetjem in javnim institucijam nudimo znanje, smernice in podporo za uporabo naprednih digitalnih tehnologij, kot so superračunalništvo, umetna inteligenca, kibernetska varnost in robotika. V projektu sodeluje 16 partnerjev, med njimi tudi Koofr.

Projekt SRC-EDIH sofinancirata Evropska komisija in Ministrstvo za digitalno preobrazbo Republike Slovenije.

Oglejte si nabor vseh izobraževanj, ki so na voljo po zelo ugodni ceni ali brezplačno

S podporo SRC-EDIH lahko podjetja in javne organizacije z uporabo digitalnih tehnologij izboljšajo svoje poslovne in proizvodne procese, izdelke ali storitve. Vsem organizacijam, vključenim v SRC-EDIH ekosistem, je omogočen dostop do tehničnega strokovnega znanja, zajetega v več kot 100 različnih izobraževanj, in dostop do 11 testnih okolij, v katerih je omogočeno testiranje naprednih digitalnih tehnologij pred vlaganjem vanje. Na voljo so tudi storitve svetovanja pri financiranju ter dostop do inovacijskega ekosistema. Storitve so 80-100 % subvencionirane.

Logotipi projekta SRC-EDIH

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorja (-ev) in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske komisije. Zanje ne moreta biti odgovorna ne Evropska unija ne Evropska komisija.


Pridružite se nam na našem Subredditu.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake