Loading...
Koofr zmožnosti / Apr 26 2024

Najenostavnejši način deljenja rojstnodnevnih fotografij s prijatelji in družino

Na rojstnodnevni zabavi je fotografiranje neizogibno. Ko pa pride čas za deljenje fotografij s prijatelji in družino, je to pogosto zamudno in utrujajoče. Oglejte si enostavne, varne in učinkovite možnosti deljenja, ki jih nudi oblačna shramba Koofr.

Na vsaki zabavi je slikanje in snemanje praktično nepogrešljivo. Toda ko pride čas za deljenje fotografij s prijatelji in družino, pogosto ne najdemo enostavne rešitve. Ste tudi vi med tistimi, ki obljubijo, da bodo fotografije poslali takoj ko bo mogoče, a tega na koncu nikoli ne naredijo?

Kako drugi vam pošljejo svoje slike in kako jih organizirate, ko jih prejmete? Ne želite si namreč, da so slike in videi "raztreseni" po različnih napravah. Verjetno največkrat na koncu obupate, slike in videoposnetki pa ostanejo na vaši spominski kartici ali pa v spominu vašega telefona.

Prijateljici na rojstnodnevni zabavi s  konfeti

Pred kratkim sem se tudi sama znašla v takšni situaciji. Organizirali smo praznovanje tretjega rojstnega dne moje hčerke. Po veselem in napornem dnevu, sem želela fotografije hitro deliti z ostalimi gosti. In kako to narediti na najbolj enostaven način? Koofr - rešitev za shranjevanje fotografij in videov v oblaku, se je izkazal kot odličen odgovor na moje vprašanje. S svojim enostavnim uporabniškim vmesnikom in različnimi možnostmi za deljenje in prejemanje datotek, Koofr poenostavlja proces izmenjave datotek z drugimi.


Varnostno kopirajte svoje fotografije in videoposnetke s Koofrom

Opomba: Za nekatere možnosti, omenjene v tem blogu, boste potrebovali plačljivi račun Koofr.

Kako deliti svoje dragocene spomine s pomočjo oblačne shrambe Koofr?


Ženska med konfeti na zabavi

Koofr nudi tri različne možnosti deljenja fotografij in videov z drugimi. Izbirate lahko med Dodaj osebe, Prejmi datoteke in Pošlji povezavo. Vaša izbira načina za deljenje datotek in map je seveda odvisna tudi od tega, ali so ljudje s katerimi želite deliti datoteke uporabniki Koofra ali ne. Oglejmo si različne možnosti za deljenje in njihove posebnosti.

Dodaj osebe: delite svoje fotografije in videoposnetke z drugimi uporabniki oblačne shrambe Koofr

V svojem računu Koofr sem ustvarila novo mapo, vanjo naložila fotografije s praznovanja in jih enostavno delila s tistimi prijatelji in družinskimi člani, ki uporabljajo oblačno shrambo Koofr.


Uredite fotografije na spletu s Koofrovim urejevalnikom fotografij

Če vaši prijatelji in družina že uporabljajo Koofr, fotografije najlažje delite preko možnosti Dodaj osebe. Ustvarite novo mapo v svojem računu, vanjo naložite fotografije in jih preimenujte s pomočjo možnosti Preimenuj hkrati. Nato kliknite na gumb Deli in odprle se bodo možnosti za deljenje.

Dodaj osebe - Koofrove možnosti za deljenje datotek in map

Kliknite na Dodaj osebe, kot na zgornji sliki in izberite osebe, s katerimi želite deliti mapo rojstnodnevne zabave. Izberite jih s seznama uporabnikov oblačne shrambe Koofr ali jih dodajte z vnosom e-poštnega naslova in s klikom na Dodaj. Označite tudi dovoljenja, za katera želite, da jih imajo.

Koofrove možnosti za deljenje datotek - dovoljenja za spreminjanje datotek in map v skupni rabi z možnostjo Dodaj osebe

Opomba: Skupno rabo datotek oziroma map lahko kadarkoli tudi enostavno ustavite.

Prednosti: Možnost Dodaj osebe je varna in učinkovita možnost za deljenje fotografij in videposnetkov s tistimi, ki že imajo ustvarjen račun Koofr. Mapo v skupni rabi bodo lahko našli in odprli s klikom na Deljeno v glavnem meniju spletne in mobilne aplikacije Koofr.

Slabosti: Svojih fotografij in videoposnetkov na tak način ne morete deliti z ljudmi, ki še ne uporabljajo shrambe v oblaku Koofr. Toda ne skrbite, uporabite lahko tudi druge možnosti za deljenje.

Skupina mladih praznuje rojstni dan


Organizirajte tudi svoje popotniške fotografije z oblačno shrambo Koofr

Pošlji povezavo: Ustvarite povezavo za prenos in delite svoje fotografije s komerkoli

Brez težav sem delila svoje fotografije s prijatelji, ki uporabljajo Koofr. Kaj pa s tistimi, ki ga ne uporabljajo? Kako najlažje deliti fotografije z njimi?

V svojem Koofr računu že imate ustvarjeno mapo z rojstnodnevnimi slikami. Ustvarite povezavo za prenos z možnostjo Prejmi datoteke in jo delite s komerkoli želite. Prejemniki bodo preprosto prenesli deljene fotografije na svojo napravo tudi, če nimajo računa Koofr .

Povezava za prenos na Koofru: možnosti Pošlji sporočilo in Uredi kratki URL naslov povezave

Kliknite na gumb Deli, ki se v Pogledu seznam pojavi na desni strani datotek in map. V Pogledu Galerija premaknite miško nad želeno mapo in kliknite na ikono za deljenje, ki se pojavi v zgornjem desnem kotu. Izberite možnost Pošlji povezavo. Kopirajte povezavo in jo pošljite preko elektronske pošte, družbenih omrežij ali aplikacij za sporočanje.

Druga možnost je, da svojo povezavo delite s pomočjo Kode QR, ki jo lahko povečate in poskenirate ali prenesete na svojo napravo tako, da kliknete na QR kodo in nato na Prenesi kodo QR.

Povezava za prenos na Koofru: možnost QR koda

Svojo povezavo lahko za dodatno varnost tudi zaščitite z geslom. Prejemnik bo lahko povezavo odprl in si vsebino ogledal le, če vpiše zahtevano geslo. Nastavite lahko geslo po meri ali ustvarite novo geslo. Za potencialno zlonamerne vrste datotek, kot so .exe, .zip. itd, se geslo nastavi samodejno in ga ni mogoče izklopiti.

Spremenite lahko tudi datum veljavnosti povezave. Na izbiro imate različne možnosti: 1 dan, 1 teden, 1 mesec ali datum poteka po želji. Če želite, da povezava nikoli ne poteče, izberite možnost Nikoli.

Možnost Pošlji povezavo na Koofru: možnost zaščite povezave z geslom

Za bolj personalizirano pošiljanje, lahko povezavi dodate tudi Sporočilo in prilagodite URL naslov.

Prednosti: Možnost Pošlji povezavo je varna možnost za deljenje s prijatelji in družino, ki nimajo računov Koofr. Če jih imajo in boste fotografije z njimi delili z možnostjo Pošlji povezavo, jih bodo lahko prenesli neposredno v svoj račun Koofr, s klikom na Shrani v moj Koofr. Čeprav je to varna možnost deljenja, morate vedno paziti, komu pošiljate svoje povezave.

Možnost Shrani datoteke direktno v moj Koofr

Povezavo odstranite tako, da jo odprete in kliknete na Odstrani povezavo v levem spodnjem kotu. Ko povezavo odstranite, boste fotografije in videoposnetke videli le še vi.

Želite, da si prijatelji in družina slike ogledajo, ne da bi jih lahko prenesli? Poskrbeli smo tudi za to. Omogočite možnost Skrij gumb za prenos. V nastavitvah povezave, pod Ogledi, lahko vidite, kolikokrat je bila vaša povezava odprta.

Prijateljice na zabavi v maskah

Prejmi datoteke: Prejmite fotografije svojih prijateljev ter povečajte svojo zbirko spominov

Tudi gostje ustvarjajo spomine, ki jih nato želijo deliti s svojimi gostitelji. S pomočjo shrambe v oblaku Koofr, lahko fotografije v vaš račun dodajo tudi vaši prijatelji, ki niso uporabniki Koofra. Kako? S pomočjo možnosti Prejmi datoteke.

Po naši rojstnodnevni zabavi, nam je moja mama želela poslati svoje fotografije. Z možnostjo Prejmi datoteke sem ustvarila povezavo in jo delila z njo.

To enostavno naredite tako, da izberete mapo, kamor želite prejeti fotografije ali videoposnetke, ali ustvarite novo mapo. Nato kliknete na Deli in Prejmi datoteke. Ustvarili boste povezavo, kamor bodo lahko prijatelji naložili datoteke.

Povezavo lahko zaščitite z geslom, ji spremenite datum poteka veljavnosti, uredite njen URL naslov, ji dodate sporočilo in jo kopirate ali pa za deljenje uporabite kodo QR. Vidite lahko število datotek, ki ste jih prejeli preko te povezave (Nalaganja) ali omogočite E-poštna obvestila. S tem boste prejeli obvestilo preko e-pošte vsakokrat, ko bodo datoteke naložene preko vaše povezave.

Koofova možnost skupne rabe Prejmi datoteke

Datoteke lahko prejmete tudi preko e-pošte. V nastavitvah povezave za prejem omogočite možnost Prejmi datoteke po e-pošti. Ko ustvarite novo povezavo, se samodejno ustvari tudi poseben e-poštni naslov, preko katerega vam lahko prijatelji pošljejo datoteke v izbrano mapo.

Prednosti: Prejmi datoteke je varna možnost skupne rabe, ki drugim omogoča varno nalaganje fotografij in videov v vaš račun Koofr, tudi če sami niso uporabniki Koofra. Kot vedno, bodite previdni s kom delite svojo povezavo.

Možnost Pošlji datoteke direktno v račun Koofr

Povezavo lahko odstranite tako, da kliknete na Odstrani povezavo v spodnjem levem kotu v nastavitvah povezave.

Opomba: Svoje povezave za deljenje in prejem lahko vedno najdete s klikom na Povezave v Uporabniškem meniju računa Koofr. Tam jih lahko tudi urejate in odstranite.

Prikaz povezav za prenos in nalaganje na Koofru

Če želite hitro deliti sliko ali video, ga povlecite in spustite iz svoje naprave na ikono Hitro deljenje v računu Koofr, ki se pojavi v glavni orodni vrstici. Datoteka bo tako naložena v novo mapo v vašem računu, imenovano Hitro deljenje. Hkrati bo narejena tudi povezava za deljenje. To je hitrejša različica, ki za deljenje datotek uporablja možnost Pošlji povezavo.


Ali za deljenje fotografij uporabljate Koofr? Pridružite se nam na Koofrovem subredditu in z nami delite svojo uporabniško izkušnjo.

Objavili smo tudi članek v angleškem jeziku.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Pokaži več