Loading...
Koofr zmožnosti / Sep 02 2022

Digitalna preobrazba podjetij: sodelovanje Koofra v projektu SRC-EDIH

Koofr je postal partner projekta SRC-EDIH. Namen projekta je pospešena digitalna preobrazba malih in srednje velikih podjetij ter javnega sektorja.

Koofr skupaj z ostalimi 15 partnerji sodeluje v projektu SRC-EDIH (Smart, Resilient And Sustainable Communities – European Digital Innovation Hub). Projekt SRC-EDIH, ki se je začel izvajati 01. septembra 2022 in se bo zaključil 31. avgusta 2025, je financiran s strani Evropske komisije. Vodilni partner projekta je Razvojni center Novo mesto.

Digitalna preobrazba podjetij je v današnjem času ključnega pomena in vpliva tako na konkurenčnost podjetij kot tudi na odpornost gospodarstva in družbe v Evropi. Projekt SRC-EDIH bo podjetjem ponudil znanje, smernice in podporo pri uporabi naprednih digitalnih tehnologij: super računalništvo, umetna inteligenca, kibernetska varnost in robotika.

Podjetjem bomo omogočili sodelovanje v številnih testnih okoljih in uporabo različnih prototipov. S tem bodo podjetja lahko izboljšala svoje trenutne digitalne rešitve in uvedla nove. Partnerji projekta SRC-EDIH bomo organizirali različna izobraževanja in delavnice s področja digitalizacije in krožnega gospodarstva. Podjetjem bomo nudili podporo pri povezovanju organizacij z raziskovalci in ponudniki inovativnih digitalnih rešitev ter podporo pri iskanju evropskih in nacionalnih virov financiranja. Naš skupni cilj je digitalna preobrazba podjetij.

Kako vam lahko pomagamo - digitalna preobrazba podjetij - projekt src edih

Projekt SRC-EDIH, vreden 2.995.800 evrov, je bil potrjen v dvofaznem postopku, tako na nacionalni ravni kot tudi na ravni Evropske komisije. Delovanje projekta bo neprofitno.

Koofr bo v sklopu projekta med drugim nudil testno infrastrukturo za tehnologijo v oblaku, upravljanje računov v oblaku, avtentikacijo in avtorizacijo dostopa ter kibernetsko varnost. Omenjena testna infrastruktura je pomembna za ozaveščanje o pomenu digitalne transformacije za mala in srednje velika podjetja in javne organizacije.

Poleg tega bomo ponudili različne storitve za mala in srednje velika podjetja in organizacije:

V sklopu projekta bomo organizirali tudi več izobraževanj na temo shranjevanja podatkov v oblaku kibernetske varnosti, varnosti dostopa in izmenjave podatkov ter omrežij in varnosti.

Partnerji v projektu: Mestna občina Novo mesto, Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu, Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto, Univerza na Primorskem, Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine, Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici, Univerza v Novi Gorici, Občina Ajdovščina, RIC Bela krajina, CADCAM Lab d.o.o., Koofr d.o.o., Mikrografija d.o.o.; ter pridruženi partnerji: Združenje delodajalcev Slovenije, RRA GIZ in Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake