Loading...
Koofr zmožnosti / Oct 15 2020

Kako določene datoteke v Koofru izključiti iz sinhronizacije?

Ali sinhronizirate ogromno datotek in si včasih želite, da bi nekatere lahko izključili iz sinhronizacije? Želite določiti svoja pravila sinhronizacije ali pa hočete sinhronizirati samo eno vrsto datotek? Berite dalje in preprosto nastavite pravila sinhronizacije, s pomočjo naše objave.

Ali v svoj račun Koofr sinhronizirate ogromno datotek? Si morda včasih iz katerega koli razloga želite nekatere datoteke izvzeti iz sinhronizacije? To lahko preprosto naredite s pomočjo datoteke .syncignore, ki jo dodate v korensko mapo sinhronizacije na svojem računalniku.

Kako deluje datoteka .syncignore?

Če želite uporabljati napredna pravila za izključitev (ali vključitev) datotek ali vrst datotek iz sinhronizacije, morate v korenski mapi sinhronizacije ustvariti datoteko .syncignore. V našem primeru bi datoteko .syncignore torej dodali v mapo JohnSuitcaseDesktop, kot lahko vidite na sliki.

korenska_mapa_sync_john.JPG

Opomba: Datoteko .syncignore ustvarite tako, da ustvarite novo datoteko tipa .txt, izbrišete njeno ime s končnico vred in jo preimenujete v .syncignore. Če končnice datoteke ne odstranite, datoteka .syncignore ne bo delovala.

Opomba: Datoteka .syncignore, ki ni v korenski mapi sinhronizacije, ne bo delovala. Če imate v namizni aplikaciji Koofr nastavljenih več različnih sinhronizacij, boste za vsako sinhronizacijo potrebovali ločeno datoteko .syncignore.

Pomembno: Pametno je, da najprej ustvarite datoteko .syncignore v mapi, ki jo želite sinhronizirati. Šele v naslednjem koraku ustvarite sinhronizacijo. Zakaj? Če datoteko .syncignore ustvarite naknadno in jo dodate v že obstoječo sinhronizacijo, datoteke, ki so bile že sinhronizirane, ne bodo samodejno odstranjene s strežnikov.

Kaj napisati v datoteko .syncignore?

V datoteko .syncignore v vsako vrstico napišite po eno pravilo za izključitev (ali vključitev) datotek iz sinhronizacije. Pravila pišite v [glob formatu](https://en.wikipedia.org/wiki/Glob_(programming). Ne skrbite, pomagali vam bomo z nekaj primeri.

(1) Če želite iz sinhronizacije izključiti vse datoteke .txt, ne glede na to, kje v strukturi sinhronizacije se nahajajo, v datoteko .syncignore napišite:

*.txt


Opomba: S tem boste iz sinhronizacije izključili vse datoteke tipa .txt, ne glede na to, kje v datotečni strukturi sinhronizacije se te datoteke nahajajo.

(2) Če želite iz sinhronizacije izključiti vse datoteke .exe v mapi /MyFiles znotraj sinhronizacije, v datoteko .syncignore napišite:

MyFiles/*.exe


Opomba: S tem boste iz sinhronizacije izključili vse datoteke .exe v mapi /MyFiles.

Opomba: V primeru, da v datoteko .syncignore dodate tudi pot, npr. MyFiles/sample.exe, bo ta obravnavana kot pot, ki se prične v korenski mapi sinhronizacije. Iz sinhronizacije bo izvzeta samo datoteka MyFiles/sample.exe in ne tudi datoteke na drugih ravneh sinhronizacije, kot je npr. /samplefolder/MyFiles/sample.exe.

(3) Če želite iz sinhronizacije izključiti vse, razen datotek tipa .jpg, v datoteko .syncignore napišite:

*
!*.jpg


Opomba: S tem boste iz sinhronizacije izvzeli vse druge vrste datotek in sinhronizirali samo datoteke tipa .jpg.

(4) Če želite iz sinhronizacije izključiti vse datoteke v mapi IgnoreThis, ne glede na to, kje v strukturi sinhronizacije se nahaja ta mapa, v datoteko .syncignore napišite:

IgnoreThis/


Če želite prezreti mapo na korenski ravni sinhronizacije, v datoteko .syncignore napišite:

/IgnoreOnlyOnRoot/


(5) Če želite iz sinhronizacije izključiti datoteko bar.rtf v mapi test, ki je v korenski mapi sinhronizacije, v datoteko .syncignore napišite:

test/bar.rtf


ali

/test/bar.rtf


Opomba: Z obema ukazoma iz sinhronizacije izvzamete datoteko bar.rtf v mapi test, ki je v korenski mapi sinhronizacije.

(6) Če želite iz sinhronizacije izvzeti vse datoteke .txt, z izjemo datoteke notignored_too.txt, v datoteko .syncignore napišite:

*.txt 
!test/notignored_too.txt


Opomba: S tem boste iz sinhronizacije izvzeli vse datoteke tipa .txt, razen datoteke notignored_too.txt v mapi test.

ali

*.txt
!notignored.txt


Opomba: S tem boste iz sinhronizacije izvzeli vse datoteke tipa .txt, razen datoteke notignored.txt, ne glede na to kje znotraj sinhronizacije se ta nahaja.

pexels-cottonbro-4709286a.jpg

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake