Loading...
Koofr zmožnosti / Oct 22 2019

Kako lahko s pomočjo protokola WebDAV upravljate dokumente na napravah Apple

Danes vam bomo pokazali kako lahko s pomočjo WebDAV protokola vzpostavite povezavo med svojo mobilno napravo Apple in računom Koofr. Takšno povezavo lahko uporabite za upravljanje in urejanje dokumentov v aplikacijah Pages, Numbers in Keynote, na svojih mobilnih napravah Apple.

Če imate v Koofru shranjenih veliko različnih dokumentov, ki jih želite urejati preko svoje mobilne naprave Apple, ste prišli na pravo mesto. Pokazali vam bomo kako vzpostaviti WebDAV povezavo z računom Koofr na mobilnih napravah Apple in jo uporabiti za upravljanje in urejanje dokumentov. WebDAV protokol podpirajo iOS aplikacije Pages, Numbers in Keynote, tako na mobilnih napravah iPhone kot iPad.

Kaj je WebDAV?

WebDAV je standardni protokol za prenos datotek preko spleta. Zasnovan je tako, da uporabnikom omogoča urejanje in upravljanje datotek na spletnem strežniku. S to vrsto povezave lahko nalagate, prenašate, kopirate, brišete in premikate datoteke ali mape in Koofr jo podpira.

Kako vzpostaviti WebDAV povezavo? Pojdimo korak za korakom.

(1) Aplikacija Pages

koofr_pages_ios.PNG

koofr_pages_webdav.PNG

koofr_webdav.PNG

Capture.PNG

koofr_server_login.PNG

webdav_eject.PNG

koofr_webdav_ios_connected.PNG

Sedaj boste lahko ustvarjali in urejali dokumente na mobilni napravi in jih s pomočjo WebDAV protokola shranili neposredno na izbrano lokacijo v računu Koofr. Dokumente lahko tudi kopirate iz računa Koofr na svojo mobilno napravo Apple in jih urejate na mobilni napravi.

Opomba: Če niste vsestranski uporabnik Apple naprav in na drugih napravah uporabljate tudi druge operacijske sisteme, lahko dokumente, ki jih ustvarite v aplikaciji Pages izvozite v PDF format, Word, EPUB in Rich Text Format.

(2) Aplikacija Numbers

Če želite povezati aplikacijo Numbers s Koofrom prek WebDAV protokola, sledite enakim korakom kot v primeru aplikacije Pages.

koofr_numbers.PNG

WebDAV povezava vam v tem primeru omogoča ustvarjanje različnih preglednic, urejanje le-teh na vaši mobilni napravi Apple in shranjevanje neposredno v Koofr. Preglednice shranjene v Koofru lahko tudi odprete, prenesete in jih urejate na svoji mobilni napravi.

Opomba: Če niste vsestranski uporabnik Apple naprav in na drugih napravah uporabljate tudi druge operacijske sisteme, lahko dokumente, ki jih ustvarite v aplikaciji Numbers izvozite v datoteke PDF format, Excel, CSV in TSV format.

numbers_webdav.PNG

(3) Aplikacija Keynote

Za povezovanje aplikacije Keynote s Koofrom preko WebDAV protokola sledite enakim korakom, kot v primeru aplikacij Pages in Numbers. Tako boste lahko ustvarili različne predstavitve, jih uredili na svoji mobilni napravi Apple in jih shranili neposredno v Koofr. Lahko pa odprete predstavitve, shranjene v Koofru, in jih uredite na svoji mobilni napravi Apple.

Opomba: Če niste vsestranski uporabnik Apple naprav in na drugih napravah uporabljate tudi druge operacijske sisteme, lahko dokumente, ki jih ustvarite v aplikaciji Keynote izvozite v PDF, PowerPoint, Movie, GIF in različne formate slik (JPEG , PNG in TIFF).

Vsi uporabniki računalnikov Mac- preberite Koofr pomoč in s pomočjo namizne aplikacije Koofr ter protokola WebDAV enostavno vzpostavite povezavo s svojim Koofr računom iz svojega računalnika Mac.

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake