Loading...
Life Hacks / Jul 09 2020

Kako samodejno shraniti priponke elektronske pošte Gmail v Koofr?

Preberite in nastavite samodejno shranjevanje priponk iz svoje elektronske pošte Gmail v oblačno shrambo Koofr. Sprostite dragoceni prostor v svojem računu elektronske pošte ter priponke varno shranite v svoj račun Koofr.

Morda želite sprostiti nekaj prostora v svojem računu Google in ga elektronska pošta zaseda velik del? Ali pa želite imeti svojo pomembno elektronsko pošto varnostno kopirano v oblaku? Naš nasvet vam lahko pomaga to urediti hitro in na preprost način. Seveda obstaja ogromno orodij, ki lahko namesto vas izvajajo preproste samodejne naloge, vendar se bomo osredotočili na primer, ki ga vsi poznamo in s katerim se spopadamo dnevno. Pojasnili bomo, kako lahko samodejno shranite e-poštne priponke iz računa Gmail v oblačno shrambo Koofr.

email-blocks-on-gray-surface-1591062.jpg

Predpostavimo, da želite samodejno shraniti vse račune svojih spletnih nakupov iz računa Gmail v svoj račun Koofr.

(1) Koraki za nastavitev v računu Koofr

V prvem koraku ustvarite brezplačni račun Koofr, če ga še nimate.

Nato v računu Koofr ustvarite novo mapo. To naredite s klikom na Dodaj, v zgornjem desnem kotu ekrana. Nato izberite možnost Ustvari mapo. Mapo poimenujte Spletni računi in kliknite na Ustvari mapo, kot na spodnji sliki.

ustvari_mapo_spletni_racuni.JPG

V naslednjem koraku kliknite na gumb Deli, ki se prikaže na desni strani mape. Izberite možnost Prejmi datoteke, kar vam bo omogočilo ustvarjanje povezave za prejem datotek. Ta povezava omogoča nalaganje datotek ali map v izbrano mapo v vašem računu Koofr.

prejmi_datoteke_gmail_ena - Copy.png

V lastnostih in nastavitve povezave za prejem datotek poiščite možnost Prejem datotek je mogoč tudi preko e-poštnega naslova. Povezava za prejem torej vključuje tudi e-poštni naslov, na katerega je mogoče pošiljati datoteke.

povezava_za_prejem_poteče1.JPG

Datum veljavnosti povezave za prejem je samodejno nastavljen tako, da po omejenem času poteče, kot na spodnji sliki. Kliknite na navzdol usmerjeno puščico zraven datuma poteka povezave za prejem in izberite možnost nikoli. Tako boste nastavili neomejeno trajanje veljavnosti povezave za prejem.

ppovezavanepotecenikoli.png

(2) Koraki za nastavitev v računu elektronske pošte Gmail

Elektronski naslov povezave za prejem iz računa Koofr skopirajte in ga nastavite kot naslov za posredovanje elektronske pošte v nastavitvah računa Gmail.

Za dodajanje naslova za posredovanje elektronske pošte odprite nastavitve elektronske pošte in kliknite na zavihek Posredovanje in POP/IMAP. Nato kliknite na Dodaj naslov za posredovanje.

dodajnaslov.png

Ta korak bo potrebno potrditi, preden boste lahko nadaljevali.

potrditev naslova za posredovanje.JPG

Kliknite na Nadaljuj. Na vneseni naslov elektronske pošte bo poslana potrditvena koda.

poslana_koda_koofr_gmail.JPG

Takoj, ko zaključite s postopkom ustvarjanja naslova za posredovanje in kliknete na V redu, vas v računu Koofr že čaka potrditvena koda. Najdete jo v mapi Spletni računi v datoteki tipa .txt. Datoteko odprite in kodo skopirajte v nastavitve računa Gmail, v polje Potrditvena koda. S tem, ko kliknete na Potrdi, nastavite posredovanje elektronskih sporočil na e-poštni naslov povezave za prejem, ki ste jo ustvarili v računu Koofr.

posredovanje.JPG

Opomba: Posredovanje je v nastavitvah elektronske pošte samodejno nastavljeno na Onemogoči posredovanje. Izbrati morate nastavitev Posreduj kopijo dohodne pošte v račun ter izbrati e-poštni naslov povezave za prejem v računu Koofr. Brez tega posredovanje ne bo delovalo.

Ko je posredovanje nastavljeno ponovno odprite nastavitve računa Gmail in ustvarite filter, ki bo izločil e-poštna sporočila, ki vsebujejo želene besede in priponke ter jih posredoval neposredno na povezavo za prejem, ki ste jo ustvarili v računu Koofr.

V nastavitvah elektronske pošte poiščite zavihek Filtri in blokirani naslovi in kliknite na Ustvari nov filter. V našem primeru nas zanimajo e-poštna sporočila ki vsebujejo besede račun, racun, spletni in invoice. Po svoji presoji seveda lahko dodate tudi druge besede. Označite tudi možnost Vsebuje prilogo in kliknite na Ustvari filter.

filter_gmail_priponke.JPG

V naslednjem koraku izberite, kaj naj se z elektronsko pošto, ki ustreza kriterijem vašega filtra zgodil. Označite, naj bo takšna pošta posredovana na elektronski naslov povezave za prejem in kliknite na Ustvari filter.

uporaba filtra1.JPG

Opomba: Filter bo v veljavi, od trenutka, ko ga ustvarite. Stara elektronska pošta ne bo filtrirana in posredovana v račun Koofr samodejno.

Poskusite in voilà, priponka v kateri je račun (.pdf) in kopija elektronskega sporočila (.html in .txt) se bosta prikazali v mapi za prejem Spletni računi.

prejmi_datoteke_na_mail_koofr.JPG

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake