Loading...
Koofr zmožnosti / May 28 2020

Kako varnostno kopirati fotografije in videoposnetke iz naprav Android v Koofr

Ali vam v pomnilniku vaše naprave Android zmanjkuje prostora za shranjevanje? Ali si želite, da bi bile vaše medijske datoteke varno shranjene v oblaku? Redno varnostno kopiranje datotek iz naprav Android v Koofr je preprosto. Preberite naše napotke v nadaljevanju in z varnostnim kopiranjem pričnite takoj.

[Zadnjič posodobljeno septembra 2022 z opisom novih nastavitev samodejnega nalaganja slik in videoposnetkov in novimi posnetki zaslona.]

Če želite, da so vaše medijske datoteke varno spravljene, je varnostno kopiranje nujno. Prav tako lahko s premikom svojih medijskih datotek v oblak sprostite pomnilnik svoje naprave. Koofr vam ponuja preprosto rešitev, ki vam omogoča samodejno varnostno kopiranje fotografij in videoposnetkov iz naprav Android v vaš račun Koofr.

(1) Kako nastaviti samodejne prenose medijskih datotek iz naprav Android v Koofr?

slika1.png

Blog android slo1.jpg

Blog android slo2.jpg

Blog android slo3.jpg

Blog android slo4.jpg

Blog android slo5.jpg

Blog android slo6.jpg

Kaj to pomeni?

Opomba: Na seznamu map bodo prikazane samo obstoječe mape, ki vsebujejo slikovne ali video datoteke.

Blog android slo7.jpg

Opomba: Navedeni koraki delujejo samo za uporabnike naprav Android. Uporabniki naprav iOS upoštevajte navodila, ki so na voljo na povezavi.

(2) Pogosta vprašanja in odgovori

Če izbrišem fotografijo iz naprave Android, ali bo ta izbrisana tudi iz moje mape My Android Media v Koofru?

Ne. Samodejni prenos fotografij in videoposnetkov je varnostna kopija in ne sinhronizacija. Ko je fotografija naložena v Koofr, jo lahko mirno in varno izbrišete iz svoje naprave in tako sprostite prostor.

Možnost samodejnega prenosa medijskih datotek uporabljam že nekaj časa, vendar je zdaj prenehala delovati. Kaj je narobe?

Preverite ali vam je v računu Koofr ostalo dovolj prostega prostora. V mobilni aplikaciji na napravah Android vam ne moremo ponuditi neposredne povezave za nadgradnjo vašega računa in s tem prostora, zato vas prosimo, da se prijavite v spletno aplikacijo Koofr in po potrebi nadgradite svoj račun. V primeru, da je v vašem računu na voljo še dovolj prostora, vendar možnost samodejnega prenosa kljub vsemu ne deluje, vas prosimo, da se obrnete na našo podporo strankam, ki vam bo z veseljem pomagala.

Če po tem, ko je varnostna kopija v računu Koofr ustvarjena, aplikacijo Koofr izbrišem in jo kasneje znova namestim, ali se bodo vse moje fotografije ponovno naložile v Koofr?

Ne. Naši algoritmi zagotavljajo, da nalagamo samo fotografije in videoposnetke, ki niso enaki tistim, ki so že v vaši izbrani mapi za samodejno nalaganje slik in videoposnetkov oziroma v mapi My Android Media.

Nekatere datoteke v mojem računu Koofr imajo v svojem imenu dodatno številko (1). Zakaj?

Ko je datoteka naložena v mapo, v kateri že obstaja datoteka z enakim imenom, je druga datoteka preimenovana. Njenemu imenu je dodana številka, da se izognemo morebitnim prepisom datotek. Verjetno ste spremenili katero od slik na svoji napravi, ki jo je naša aplikacija zato zaznala kot novo datoteko in jo ponovno naložila v Koofr. Vsekakor ne skrbite. Naš sistem je zasnovan tako, da preprečuje prepis datotek, saj verjamemo, da je bolje imeti dve kopiji datoteke, kot pa katero od kopij datoteke izgubiti.

Kaj so Lokalno shranjene datoteke in kako jih uporabljati?

Možnost lokalno shranjenih datotek vam omogoča, da shranite kopijo katerekoli datoteke/mape shranjene v Koofru na svojo napravo Android. Datoteke in mape, ki so shranjene lokalno, so vam dostopne za ogled v aplikaciji Koofr tudi v primeru, da vaša naprava ni povezana v internetno oz. podatkovno omrežje (npr. na letalu).

Ko ste v aplikaciji Koofr, na seznamu datotek preprosto izberite datoteko ali mapo in pritisnite ikono več možnosti v zgornjem desnem kotu. V spustnem meniju izberite možnost Shrani lokalno. lokalno.png

Datoteke/mape, ki so na voljo za lokalno uporabo, si lahko ogledate v Glavnem meniju aplikacije Koofr s pritiskom na Lokalne datoteke. Lokalne datoteke niso enkratne kopije datotek iz računa Koofr. Koofr opazuje izvirno datoteko na strežniku in vsakič, ko je ta datoteka spremenjena, se tudi lokalna kopija posodobi, takoj, ko je naprava povezana v internetno oz. podatkovno omrežje.

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake