Loading...
Tech / Jul 21 2020

Kako varnostno kopirati spletno stran WordPress v Koofr

Lastniki spletnih strani veste, da so varnostne kopije ključne, saj nikoli ne želite izgubiti vsebine svojih spletnih strani. Protokol WebDAV lahko uporabite za varnostno kopiranje svojih spletnih strani v račun Koofr. Pri tem vam pomaga brezplačni vtičnik za WordPress, Xcloner. Za nastavitev povezave sledite korakom v nadaljevanju.

Kot lastnik spletnega mesta WordPress veste, da so varnostne kopije ključne za ohranjanje nedotaknjene vsebine vašega spletnega mesta. Verjetno ste se že vprašali kako narediti varnostno kopijo svojega spletnega mesta, še posebno, če ste WordPress začetnik. V nadaljevanju bomo razložili, kako lahko s pomočjo protokola WebDAV in brezplačnega vtičnika za WordPress, Xcloner Backup and Restore preprosto nastavite samodejno varnostno kopiranje vašega spletnega mesta v račun Koofr. Obljubimo, da je res preprosto.

Kaj potrebujemo, preden začnemo?

(1) Račun Koofr, ki ga lahko ustvarite tukaj.

(2) Morate biti lastnik ali skrbnik spletnega mesta WordPress.

(3) Potrebujete brezplačni vtičnik Xcloner – Backup and Restore.

Vtičnik za varnostno kopiranje in obnovitev spletnih mest Xcloner je preprost in učinkovit. Ustvari lahko popolne ali delne varnostne kopije spletnega mesta, ročno ali samodejno po urniku, ki ga izberete. Ponuja tudi možnost šifriranja varnostnih kopij. Toda nam je še posebno všeč, ker podpira možnost nalaganja varnostnih kopij na oddaljeno mesto s pomočjo protokola WebDAV. To vam omogoča, da lahko varnostne kopije svojih spletnih mest v Koofr naložite brez težav.

Kako nastaviti varnostno kopiranje v Koofr z vtičnikom Xcloner?

(1) Prenesite vtičnik Xcloner na svoj računalnik.

(2) Odprite nadzorno ploščo spletne strani WordPress in v meniju na levi poiščite Vtičnike (ang. Plugins). Kliknite na Add new in na vrhu strani boste opazili možnost Upload Plugin. Kliknite nanjo. Nato kliknite na Choose File in poiščite mesto na svojem računalniku kjer vas čaka .zip datoteka vtičnika Xcloner ter jo naložite.

xcloner wordpress koofr.PNG

(3) Izberite datoteko .zip in kliknite na Install now.

xcloner install wordpress.PNG

(4) Ko bo vtičnik Xcloner nameščen, ga boste lahko videli v nadzorni plošči svoje WordPress strani v meniju. Pojavil se bo zavihek Site Backup.

(5) Kliknite na Site Backup in izberite možnost Remote Storage. Tako boste izbrali možnost shranjevanja varnostne kopije v oddaljeno shrambo. Na seznamu poiščite možnost WebDAV Storage in jo vklopite s pomočjo stikala. Stikalo mora biti v poziciji On.

xcloner remote storage settings.PNG

(6) Vnesite nastavitve protokola WebDAV, kot so prikazane na spodnji sliki. Vaše uporabniško ime za WebDAV povezavo je e-poštni naslov, ki ga uporabljate za prijavo v svoj račun Koofr.

xcloner webdav settings_updated.PNG

(7) Za trenutek se premaknimo v vaš račun Koofr. Za povezavo z vtičnikom Xcloner boste morali ustvariti novo geslo znotraj računa Koofr. Naša video navodila vam pri tem lahko pomagajo.

Odprite Uporabniški meni in v Nastavitvah poiščite zavihek Geslo. V okno Ustvari novo geslo vtipkajte ime novega gesla za povezavo z vtičnikom Xcloner in kliknite Ustvari. Mi smo svoje geslo poimenovali Wordpress_Backups, kot lahko vidite na spodnji sliki.

varnostnakopija_xcloner_geslo.JPG

To geslo uporabite v polju WebDAV Password v nastavitvah vtičnika Xcloner.

xcloner webdav settings - Copy-updated.PNG

Ko končate, kliknite na Verify, da preverite ali so nastavitve povezave WebDAV z računom Koofr pravilne. V primeru, da so nastavitve pravilne boste prejeli sporočilo WebDAV connection is valid. Kliknite na Save Settings, da shranite nastavitve.

(8) V meniju poiščite zavihek Generate Backups in kliknite nanj. Tu lahko ustvarite varnostno kopijo. V zavihku Backup Options lahko nastavite e-poštni naslov, na katerega želite prejemati obvestila o varnostnih kopijah. Tu lahko s pomočja stikala tudi vklopite šifriranje varnostnih kopij. Ko končate z nastavljanjem, kliknite Next.

generate backups.PNG

(9) V zavihku Database Options izberite baze podatkov, ki jih želite vključiti v varnostno kopijo. V Files Options lahko izberete katere datoteke želite izključiti iz varnostne kopije. Ko končate s spreminjanjem nastavitev kliknite na Start backup v zavihku Generate Backups, da pričnete z varnostnim kopiranjem.

Opomba: V zavihku Scheduled Backup v Generate Backups lahko ustvarite samodejne varnostne kopije, tako vaše baze kot vaših datotek ali oboje. Poimenujte načrtovano varnostno kopijo in nastavite datum, ko želite začeti z varnostnim kopiranjem. V zavihku Schedule Frequency lahko nastavite pogostost varnostnih kopij glede na to, kako pogosto spreminjate svoje spletno mesto. Lahko se odločite poslati svoje varnostne kopije v oddaljeno shrambo z možnostjo Send to Remote Storage. Ko ustvarite samodejno varnostno kopijo jo boste lahko videli, če v meniju kliknete na Scheduled Backups. Tu lahko svoje varnostne kopije tudi urejate in brišete.

schedule.png

(10) Ko kliknete na Start Backup, bo Xcloner pričel skenirati vaše datoteke in pripravil varnostno kopijo vašega spletnega mesta.

scan files xcloner backup.jpg

(11) Ko je varnostno kopiranje opravljeno, boste varnostno kopijo lahko naložili v Koofr. Kliknite na ikono oblačne shrambe in prikazalo se bo pojavno okno. Kliknite na puščico obrnjeno navzdol in na seznamu možnosti izberite WebDAV.

xcloner upload koofr 1.jpg

Kliknite na puščico obrnjeno navzgor, da začnete s prenosom varnostne kopije v Koofr.

xcloner upload koofr two.jpg

(12) V zavihku Manage backups si lahko ogledate in upravljate svoje varnostne kopije, shranjene tako v lokalnem kot v oddaljenem pomnilniku. Med njima lahko izbirate v zgornjem desnem kotu. Varnostne kopije lahko prenesete, naložite v oddaljeno shrambo, jih izbrišete ali šifrirate ter pogledate seznam vsebine posamezne kopije.

manage backups wordpress.PNG

(13) V zavihku Backup Dashboard lahko preverite status varnostnih kopij in si ogledate podrobnosti o tem kdaj je bila narejena zadnja varnostna kopija, koliko prostora za shranjevanje je zasedla in kdaj lahko pričakujete naslednjo samodejno varnostno kopijo svojega spletnega mesta.

(14) V nastavitvah Settings v zavihku System Options lahko iz varnostne kopije izključite datoteke glede na velikost. V zavihku Cleanup Options pa lahko izberete možnost izbrisa lokalne varnostne kopije, ko je le-ta varno prenesena v oddaljeno shrambo, z možnostjo Delete Backup After Remote Storage Transfer.

(15) Potem, ko ustvarite varnostno kopijo spletnega mesta WordPress in jo v koraku (11) pošljete v svoj račun Koofr, boste varnostno kopijo našli v korenski mapi računa Koofr, shranjeno v datoteko .tar.

Opomba: Če ste kdaj naredili varnostno kopijo, veste, da je odlična varnostna kopija brez dobre možnosti obnovitve neuporabna. V kratkem sledi objava o obnovitvi varnostne kopije iz računa Koofr, s pomočjo vtičnika Xcloner.

Srečno varnostno kopiranje!

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake