Loading...
Koofr zmožnosti / Jan 26 2024

Novinarska konferenca projekta SRC-EDIH: digitalna prihodnost podjetij

24. januarja 2024 je v Kopru potekala novinarska konferenca projekta SRC-EDIH. Govorci so med drugim predstavili projekt SRC-EDIH, storitve, ki jih partnerji ponujamo v sklopu projekta in s prisotnimi delili lastne izkušnje glede digitalizacije njihovega dela s pomočjo projekta.

Novinarska konferenca projekta SRC-EDIH – Evropsko digitalno inovacijsko središče je potekala 24. januarja 2024 v organizaciji Univerze na Primorskem. Na novinarski konferenci so sodelovali:

Govorci so se med drugim dotaknili pomena projekta SRC-EDIH tako za Univerzo na Primorskem kot tudi za širše družbeno okolje v občini, regiji in državi. Po besedah rektorice Univerze na Primorskem, je projekt SRC-EDIH za univerzo “eden izmed najbolj pomembnih strateških projektov trenutnega razvojnega obdobja, preko katerega univerza izvršuje svoje družbeno poslanstvo v lokalnem in širšem okolju”. Svetovalec župana za digitalni razvoj Mestne občine Koper, Andrej Erzetič, je predstavil pomen projekta za nadaljnjo digitalizacijo Mestne občine Koper. Dr. Jernej Vičič je v nadaljevanju predstavil testno okolje za računalništvo v oblaku, kibernetsko varnost in e-upravo, v katerem sodeluje tudi Koofr. Direktor podjetja K2PACK pa je delil izkušnje podjetja pri sodelovanju na projektu SRC-EDIH.

Koofr sodeluje v delu testnega okolja za računalništvo v oblaku, kibernetsko varnost in e-upravo. V sklopu testnega okolja omogočamo dostop do digitalnega testnega okolja, kjer lahko podjetja in organizacije spoznavajo koncepte shranjevanja podatkov v oblaku, upravljanja računov, kibernetske varnosti ter avtentikacije in avtorizacije dostopa.

Prisotni na novinarski konferenci projekta SRC-EDIH Vir: Razvojni center Novo mesto

Po zaključku novinarske konference je sledilo še konzorcijsko srečanje partnerjev projekta.

Projekt SRC-EDIH sestavljajo naslednji partnerji:

Projekt SRC-EDIH sofinancirata Evropska komisija in Ministrstvo za digitalno preobrazbo.

SRC EDIH logotipi RCNM-SRC-EDIH-EK-MDP

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake