Loading...
Produktivnost / Aug 06 2019

Hitro shranjevanje s spleta z razširitvijo Save to Koofr za Google Chrome

Ali veste kako shraniti slike, besedilo, datoteke in še več, z enim samim klikom med brskanjem po spletu? Preberite več o naši razširitvi za shranjevanje Save to Koofr za Google Chrome brskalnik, ki vam vse to omogoča.

Včasih želimo med brskanjem po spletu hitro shraniti fotografije, zanimiva besedila ali povezave do datotek v brskalniku, in si jih ogledati pozneje. Obstaja veliko različnih načinov, da to naredite in Koofr vam ponuja enega izmed njih. Save to Koofr je razširitev za uporabnike brskalnika Google Chrome, ki vam na preprost način omogoča hitro shranjevanje med brskanjem po spletu.

Zakaj uporabiti prav Save to Koofr? Ker so vse datoteke, ki jih shranite na ta način, dostopne v vašem Koofr računu od kjerkoli s pomočjo Koofr aplikacij.

Poglejmo kako namestiti Save to Koofr, kako razširitev deluje in za kaj vse jo lahko uporabite.

• Ustvarite svoj brezplačni Koofr račun tukaj

• Namestite Save to Koofr razširitev iz uradne trgovine z dodatki za Google Chrome brskalnik tako, da kliknete na Add to Chrome

save_to_koofr_chrome.JPG

• Ko se pojavi dialog kliknite na Add extension, da Koofr dobi potrebna dovoljenja za namestitev

save_to_koofr_chrome1.JPG

• Po uspešni namestitvi boste opazili ikono Koofr v orodni vrstici Google Chrome brskalnika (v zgornjem desnem kotu brskalnika)

• Ko desno kliknete z miško, boste imeli v meniju, ki se odpre novo možnost Save to Koofr. Ta se bo prikazala vsakič, ko desno kliknete na sliko, videoposnetek, izbrano besedilo ali povezavo do datoteke v brskalniku

save_to_koofr_chrome2.jpg

Podrobneje si oglejmo kakšne možnosti imate za različne vrste datotek, in kaj pomenijo:

(1) Slikovne in video datoteke

save_to_koofr_chrome_2.jpg

Možnost Save this to Koofr bo, medtem ko brskate po spletu, v ozadju shranila izbrano sliko ali video posnetek v Koofr. Save screenshot to Koofr možnost bo naredila posnetek zaslona spletne strani, ki jo imate trenutno odprto v brskalniku in v ozadju shranila posnetek zaslona v Koofr.

Možnost Save the largest image to Koofr bo v ozadju shranila največjo sliko ali video posnetek iz trenutno odprte spletne strani v Koofr. Slike lahko s to možnostjo shranite tudi na tistih straneh, ki sicer to poskušajo preprečiti z onemogočanjem desnega klika na sliko (npr. 500px, Pinterest itd.)

(2) Besedilo

Pri besedilu boste videli možnost Save selected to Koofr, ki vam omogoča, da izberete del besedila na spletni strani. S klikom na Save selected to Koofr se ustvari tekstovna datoteka (.txt) in se v ozadju shrani v vaš Koofr račun. Tekstovna datoteka je poimenovana po naslovu spletne strani in vsebuje URL spletne strani ter izbrano besedilo. Ta možnost je še posebno uporabna pri raziskovanju virov za diplomska in druga dela ter projekte, kjer morate zbrati informacije iz različnih informacijskih virov.

save_to_koofr_chrome3.jpg

(3) Povezave do datotek

Če izberete Save to Koofr na povezavi, ki kaže na datoteko (npr. na MS Office dokument ali na PDF datoteko), se bo ciljna datoteka samodejno shranila v vaš Koofr račun. Če izberete Save to Koofr na povezavi, ki kaže na spletno stran, bo celotna spletna stran shranjena v vaš Koofr račun.

Enostavno kajne?

Kje v Koofru lahko najdete datoteke shranjene s pomočjo Save to Koofr razširitve?

Vse kar shranite s pomočjo razširitve Save to Koofr, se shrani v samodejno ustvarjeni mapi v vašem Koofr računu, ki se imenuje Save to Koofr. V primeru, da uporabljate tako razširitev Save to Koofr za Google Chrome kot Save to Koofr za Mozilla Firefox, se vse datoteke shranjene v obeh brskalnikih shranijo v isto Save to Koofr mapo v vašem Koofr računu.

folder_save_to_koofr.JPG

Več o razširitvi Save to Koofr za Mozilla Firefox lahko preberete tukaj. Razširitev Save to Koofr za Google Chrome lahko uporabljate tudi v brskalniku Brave.

PS: Če prijatelj z vami deli datoteke preko Povezave za deljenje in bi jih radi shranili v svoj Koofr račun, lahko to naredite z enim klikom na Shrani v moj Koofr. Datoteke vas bodo čakale v mapi Save to Koofr v vašem računu.

savetokoofrdownload_sharedfiles.png

Veselo shranjevanje!

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu!

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake