Loading...
Produktivnost / Jun 26 2019

Hitro shranjevanje s spleta z razširitvijo Save to Koofr

Ali veste kako shraniti slike, besedilo, datoteke in še več z enim samim klikom med brskanjem po spletu? Preberite več o naši razšititvi za shranjevanje Save to Koofr za Firefox brskalnik, ki vam vse to omogoča.

Včasih želimo med brskanjem po spletu hitro shraniti fotografije, zanimiva besedila ali povezave do datotek v brskalniku in si jih ogledati pozneje. Obstaja veliko različnih načinov kako to narediti in Koofr vam ponuja enega izmed njih. Save to Koofr je razširitev za uporabnike brskalnika Mozilla Firefox, ki vam na preprost način omogoča hitro shranjevanje med brskanjem po spletu. Zakaj uporabiti prav Save to Koofr? Ker so vse datoteke shranjene na ta način dostopne v vašem Koofr računu od kjerkoli preko Koofr aplikacij.

Poglejmo kako namestiti Save to Koofr in kako razširitev deluje in za kaj jo lahko uporabite.

• Ustvarite svoj brezplačni Koofr račun tukaj

• Namestite Save to Koofr razširitev iz uradne trgovine z dodatki za Firefox brskalnik tako, da kliknete na Add to Firefox

save_to_koofr_firefox.jpg

• Ko se pojavi dialog kliknite na Add, da Koofr dobi potrebna dovoljenja

save_to_koofr_authorisation.jpg

• Po uspešni namestitvi boste opazili ikono Koofr v orodni vrstici Firefox brskalnika (v zgornjem desnem kotu brskalnika)

• Ko desno kliknete z miško, boste imeli v meniju, ki se odpre novo možnost Save to Koofr. Ta se bo prikazala vsakič, ko desno kliknete na sliko, videoposnetek, izbrano besedilo ali povezavo do datoteke v brskalniku

savetokoofr_firefox_options.jpg

Oglejmo si podrobneje kakšne možnosti imate za različne vrste datotek in kaj pomenijo:

(1) Slikovne in video datoteke

picture_video_savetokoofr.jpg

Možnost Save this to Koofr bo medtem ko brskate po spletu v ozadju shranila izbrano sliko ali video posnetek v Koofr. Save screenshot to Koofr možnost bo naredila posnetek zaslona spletne strani, ki jo imate trenutno odprto v brskalniku in v ozadju shranila posnetek zaslona v Koofr.

savetokoofr_screenshot.jpg

Možnost Save the largest image to Koofr bo v ozadju shranila največjo sliko ali video posnetek iz trenutno odprte spletne strani v Koofr. Slike lahko s to možnostjo shranite tudi na tistih straneh, ki sicer to poskušajo preprečiti z onemogočanjem desnega klika na sliko (npr. 500px, Pinterest itd.)

(2) Besedilo

Pri besedilu boste videli možnost Save selected to Koofr možnost, ki vam omogoča, da izberete del besedila na spletni strani. S klikom na Save selected to Koofr se ustvari tekstovna datoteka (.txt) in se v ozadju shrani v vaš Koofr račun. Tekstovna datoteka je poimenovana po naslovu spletne strani in vsebuje URL spletne strani ter izbrano besedilo. Ta možnost je še posebno uporabna pri raziskovanju virov za diplomska in druga dela ter projekte, kjer morate zbrati informacije iz različnih informacijskih virov.

savetexttokoofr.jpg

(3) Povezave do datotek

Če izberete Save to Koofr na povezavi, ki kaže na datoteko (npr. na MS Office dokument ali na PDF datoteko), se bo ciljna datoteka samodejno shranila v vaš Koofr račun. Če izberete Save to Koofr na povezavi, ki kaže na spletno stran, bo celotna spletna stran shranjena v vaš Koofr račun.

Enostavno kajne?

Kje v Koofru lahko najdete datoteke shranjene s pomočjo Save to Koofr razširitve?

Vse kar shranite s pomočjo razširitve Save to Koofr se shrani v samodejno ustvarjeni mapi v vašem Koofr računu, ki se imenuje Save to Koofr. V primeru, da uporabljate tako razširitev Save to Koofr za Google Chrome kot Save to Koofr za Mozilla Firefox, se vse datoteke shranjene v obeh brskalnikih shranijo v isto Save to Koofr mapo v vašem Koofr računu.

john_koofr_save_to_koofr.jpg

PS: Če prijatelj z vami deli datoteke preko Povezave za deljenje in bi jih radi shranili v svoj Koofr račun, lahko to naredite z enim klikom na Shrani v moj Koofr. Datoteke vas bodo čakale v mapi Save to Koofr v vašem računu.

Veselo shranjevanje!

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu!

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake