Loading...
Koofr zmožnosti / Oct 31 2019

Kako narediti varnostno kopijo mrežnega diska Synology v Koofr

Ali uporabljate mrežni disk Synology in razmišljate, da bi varnostno kopijo podatkov shranili v oblačno shrambo? Če imate vse pomembne podatke shranjene le na svojem mrežnem disku in ta odpove, boste v težavah. S pomočjo protokola WebDAV, aplikacije Cloud Sync in korakov v tej objavi, prenesite svoje podatke v Koofr in bodite brez skrbi.

Mrežni disk (Network Attached Storage oz. NAS) je naprava namenjena shranjevanju podatkov. Uporablja se za varnostno kopiranje datotek, njihovo skupno rabo, shranjevanje, centralizacijo in organizacijo podatkov. Mrežni disk je povezan v omrežje in omogoča dostop do podatkov skupini pooblaščenih uporabnikov omrežja z osrednje lokacije, do svojih podatkov pa lahko uporabniki dostopajo tudi na daljavo.

Mrežni diski so prilagodljivi in enostavno lahko dokupite in dodate prostor, ko vam ga zmanjka. Kot vsaka naprava pa lahko tudi mrežni diski iz različnih razlogov odpovejo. S sinhronizacijo podatkov v oblak lahko preprosto prenesete svoje podatke v Koofr v realnem času in jih tako zaščitite ter zmanjšate vpliv, ki ga lahko prinesejo nenadne odpovedi vaših naprav. Pred nalaganjem v oblak lahko svoje podatke tudi šifrirate.

Oglejmo si, kako lahko nastavite varnostno kopijo iz mrežnega diska Synology v Koofr.

Kaj morate narediti pred nastavitvijo varnostne kopije?

(1) Ustvarite brezplačni račun Koofr.

(2) Na svoj NAS namestite aplikacijo Cloud Sync.

photo1.png

Za namestitev lahko sledite navodilom na tej povezavi, vendar so v angleškem jeziku.

Sedaj, ko je aplikacija Cloud Sync nameščena, lahko gremo skozi postopek nastavitve varnostne kopije mrežnega diska.

Postopek nastavitev varnostne kopije

(1) Zaženite aplikacijo Cloud Sync

(2) Na seznamu ponudnikov oblačnih storitev poiščite WebDAV in kliknite Next

photo2.png

(3) Naslov strežnika (server address) boste morali vnesti v skladu s spodnjo sliko. V polje User Account vnesite e-poštni naslov, ki ga uporabljate za prijavo v svoj račun Koofr.

Screenshot_2019-11-27 mru-data - Synology DiskStation - Copy.png

(4) Za trenutek se premaknite v svoj račun Koofr, kjer boste najprej ustvarili novo mapo, kjer bodo kasneje shranjene vaše varnostne kopije. Mi smo jo poimenovali SynologyBackup.

Opomba: Ustvarjena mapa je predpogoj za delovanje WebDAV povezave.

Nato v svojem Koofr računu ustvarite geslo, ki ga boste uporabili za povezavo s Synology NAS napravo. Pri tem vam lahko pomagajo naša video navodila.

Opomba: Video navodila so v angleškem jeziku.

Prijavite se v svoj račun Koofr, odprite Uporabniški meni in v Nastavitvah poiščite zavihek Geslo. V okno Ustvari novo geslo vtipkajte ime novega gesla za Synology WebDAV povezavo in kliknite Ustvari. Mi smo svoje geslo poimenovali WebDAV_Synology, kot lahko vidite na spodnji sliki.

webdav_synology_SI_koofr.PNG

Novo ustvarjeno geslo vnesite v polje Password aplikacije Cloud Sync in kliknite Next.

(5) V oknu Task settings vnesite ime povezave v polje Connection name in nastavite lokalno pot - Local path na /data/webdav. Kot Remote path izberite mapo SynologyBackup.

Za smer sinhronizacije - Sync direction lahko izberete Upload local changes only. Ta izbira bo varnostno kopirala spremenjene datoteke iz mrežnega diska Synology v Koofr.

Predlagamo, da označite Don't remove files in the destination folder when they are removed in the source folder, kar pomeni, da se podatki ob brisanju iz vaših lokalnih map, ne bodo izbrisali iz vašega računa Koofr.

Screenshot_2019-11-27 mru-data - Synology DiskStation (2).png

Če želite imeti podatke na mrežnem disku sinhronizirane s podatki v računu Koofr, nastavite smer sinhronizacije na Bidirectional. V tem primeru označite tudi možnost Enable advanced consistency check, ki bo preverila skladnost vaših datotek v izvorni in ciljni mapi.

(6) Če želite šifrirati svoje datoteke, preden jih naložite v račun Koofr, označite možnost šifriranja podatkov - Data encryption. Upoštevajte, da v tem primeru ne boste mogli videti vsebine datotek znotraj svojega računa Koofr. Postopek šifriranja je nepovraten. Če ste se odločili za šifriranje datotek, boste morali v naslednjem koraku vnesti geslo za šifriranje - Encryption password, ga potrditi - Confirm password in klikniti Ok.

encrypt.png

Ko končate z nastavitvami, kliknite Next.

Opomba: Izbrana mapa na vašem mrežnem disku bo ostala nešifrirana, ne glede na to, kaj se boste odločili glede nastavitev šifriranja za podatke v računu Koofr.

(7) Če varnostnega kopiranja ne želite imeti vklopljenega ves čas lahko sinhronizacijo podatkov za določena časovna obdobja onemogočite v nastavitvah razporeda varnostnega kopiranja - Schedule settings. Mi smo nastavitve pustili na privzetih vrednostnih.

(8) Sedaj morate le še pregledati in potrditi nastavitve. To storite s klikom na Apply v oknu Confirm settings.

Screenshot_2019-11-27 mru-data - Synology DiskStation(5).png

(9) V naprednih nastavitvah - Advanced settings, lahko filtrirate datoteke ali tipe datotek, ki jih ne želite vključiti v varnostno kopijo.

(10) Stanje varnostne kopije lahko vidite v pregledu - Overview. Vsakič, ko spremenite datoteke, bodo sinhronizirane v Koofr.

Screenshot_2019-11-27 mru-data - Synology DiskStation(4).png

(11) Če ste omogočili šifriranje, se bo na vaš računalnik prenesla datoteka s šifrirnim ključem - .zip datoteka. Ključ varno hranite, saj ga boste potrebovali ob prihodnjih obnovitvah podatkov.

Opomba: Varnostno kopijo podatkov iz mrežnega diska Synology v račun Koofr lahko naredite tudi s pomočjo protokola WebDAV in Synology aplikacije Hyper Backup. Za nastavitev varnostne kopije lahko sledite podobnim korakom.

Naj se varnostno kopiranje prične.

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake