Loading...
Tech / Feb 06 2020

Varnostna kopija mrežnega diska Synology v Koofr z aplikacijo Hyper Backup

Ali uporabljate mrežni disk Synology in razmišljate, da bi varnostno kopijo podatkov shranili v oblačno shrambo? Če imate vse pomembne podatke shranjene le na svojem mrežnem disku in ta odpove, boste v težavah. S pomočjo korakov v tej objavi, prenesite svoje podatke v Koofr in bodite brez skrbi.

Mrežni disk (Network Attached Storage oz. NAS) je naprava namenjena shranjevanju podatkov. Uporablja se za varnostno kopiranje datotek, njihovo skupno rabo, shranjevanje, centralizacijo in organizacijo podatkov. Mrežni disk je povezan v omrežje in omogoča dostop do podatkov skupini pooblaščenih uporabnikov omrežja z osrednje lokacije, do svojih podatkov pa lahko uporabniki dostopajo tudi na daljavo.

Mrežni diski so prilagodljivi in enostavno lahko dokupite in dodate prostor, ko vam ga zmanjka. Kot vsaka naprava pa lahko tudi mrežni diski iz različnih razlogov odpovejo. S sinhronizacijo podatkov v oblak lahko preprosto prenesete svoje podatke v Koofr v realnem času in jih tako zaščitite ter zmanjšate vpliv, ki ga lahko prinesejo nenadne odpovedi vaših naprav. Pred nalaganjem v oblak lahko svoje podatke tudi šifrirate.

Oglejmo si, kako lahko nastavite varnostno kopijo iz mrežnega diska Synology v Koofr, s pomočjo aplikacije Hyper Backup.

Kaj morate narediti pred nastavitvijo varnostne kopije?

(1) Ustvarite brezplačni račun Koofr.

(2) Na svoj NAS namestite aplikacijo Hyper Backup, ki jo najdete med razpoložljivimi aplikacijami v Package Centru omrežnega diska.

hyper backup install.png

Opomba: Prepričajte se, da vaš Synology NAS uporablja različico Disk Station Managerja 6.0 ali novejšo. Za uporabnike starejših različic Disk Station Managerja aplikacija Hyper Backup ni podprta.

Ko je aplikacija Hyper Backup nameščena, lahko gremo skozi postopek nastavitve varnostne kopije mrežnega diska.

Postopek nastavitev varnostne kopije

(1) Zaženite aplikacijo Hyper Backup. V spodnjem levem kotu kliknite na ikono + in izberite Data backup task.

(2) Na seznamu v oknu Backup Destinations poiščite WebDAV in ga izberite. Kliknite Next.

backup destinations webdav.png

(3) V oknu Backup Destination Settings boste morali vnesti naslov strežnika (ang. Server address) v skladu s spodnjo sliko. V polje User Account vnesite e-poštni naslov, ki ga uporabljate za prijavo v svoj račun Koofr.

koofr_settings_webdav_nopassword.png

(4) Za trenutek se premaknite v svoj račun Koofr, kjer boste najprej ustvarili novo mapo, kjer bodo kasneje shranjene vaše varnostne kopije. Mi smo jo poimenovali SynologyHyperBackup.

koofr_folder.PNG

(5) Nato v svojem Koofr računu ustvarite geslo, ki ga boste uporabili za povezavo s Synology NAS napravo. Pri tem vam lahko pomagajo naša video navodila.

Opomba: Video navodila so v angleškem jeziku.

Prijavite se v svoj račun Koofr, odprite Uporabniški meni in v Nastavitvah poiščite zavihek Geslo. V okno Ustvari novo geslo vtipkajte ime novega gesla za Synology WebDAV povezavo in kliknite Ustvari. Mi smo svoje geslo poimenovali SynologyHyperBackup, kot lahko vidite na spodnji sliki.

geslo.PNG

Novo ustvarjeno geslo vnesite v polje Password aplikacije Hyper Backup. V polje Folder vnesite ime mape, ki ste jo ustvarili v svojem računu Koofr. V našem primeru je to mapa SynologyHyperBackup. Prav tako lahko spremenite ime v polju Directory. Mi smo ga poimenovali MyHybridBackup. Ko končate, kliknite Next.

password_koofr.png

(6) V oknu Data backup izberite mape iz svojega mrežnega diska, ki jih želite varnostno kopirati v Koofr. Tu lahko nastavite tudi filtre za različne vrste datotek, ki jih želite vključiti ali izključiti iz varnostne kopije. V spodnjem levem kotu okna kliknite na Create file filters.

izberi mape koofr.png

Kliknite Next za premik v naslednji korak.

(7) Korak Application Backup lahko v celoti preskočite s klikom na Next. Če želite varnostno kopirati tudi aplikacije, jih v tem koraku izberite in nato kliknite Next.

(8) V oknu Backup Settings najprej poimenujte opravilo varnostnega kopiranja v polju Task. Mi smo ga poimenovali KoofrBackup.

Screenshot_2020-01-27 mru-data - Synology DiskStation(6) - Copy.png

Lahko se odločite za stiskanje varnostnih kopij, da zmanjšate porabo prostora znotraj računa Koofr. To naredite z izbiro možnosti Compress backup data. Če je možnost Compress backup data izbrana, proces priprave varnostne kopije traja nekoliko več časa.

V tem oknu lahko tudi nastavite urnik varnostnega kopiranja, če označite Enable backup schedule. Program bo samodejno izvedel varnostne kopije v času, ki ga nastavite v tem koraku.

Kaj pomeni izbira možnosti Enable integrity check schedule? Preverjanje integritete podatkov pomeni, da bo programska oprema pregledala shranjene podatke za morebitne napake. Tako lahko zagotovite zanesljivost svojih varnostno kopiranih podatkov.

Če želite šifrirati svoje datoteke, preden jih naložite v račun Koofr, označite možnost šifriranja podatkov - Enable client-side encryption. Upoštevajte, da v tem primeru ne boste mogli videti vsebine datotek znotraj svojega računa Koofr. Postopek šifriranja je nepovraten. Če ste se odločili za šifriranje datotek, boste morali v naslednjem koraku vnesti geslo za šifriranje - Encryption password, ga potrditi - Confirm password in klikniti Ok. Pazite, da ne izgubite šifrirnega gesla. V primeru, da ga izgubite, ne boste mogli dostopati do svojih podatkov.

Opomba: Izbrana mapa v vašem mrežnem disku bo ostala nešifrirana, ne glede na to, kaj se boste odločili glede nastavitve šifriranja.

Ko končate z nastavitvami, kliknite na Next.

(9) V oknu Rotation Settings lahko nastavite pravila za shranjevanje in ohranjanje varnostnih kopij. Nastavite lahko največje število ohranjenih varnostnih kopij itd. Mi smo to okno pustili prazno, saj ga za namene te objave nismo potrebovali. Ko končate, kliknite Next.

rotation_settings_koofr1.png

(10) Ko kliknete Apply, boste pozvani, da potrdite začetek postopka varnostnega kopiranja.

backup_start_koofr.png

Kliknite Yes.

Screenshot_2020-01-27 mru-data - Synology DiskStation(9) - Copy.png

(11) Počakajte, da se varnostno kopiranje zaključi. Če želite pozneje spreminjati nastavitve varnostnih kopij, v spodnjem desnem kotu kliknite na Task Settings.

backup_finish1.png

Opomba: Varnostno kopijo podatkov iz mrežnega diska Synology v račun Koofr lahko nastavite tudi s pomočjo protokola WebDAV in Synology aplikacije Cloud Sync. Za nastavitev varnostne kopije lahko sledite podobnim korakom.

Naj se varnostno kopiranje prične.

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake