Loading...

Koofr zmožnosti

Kako ustvariti varnostno kopijo vaših datotek v treh enostavnih korakih

Ali že delate varnostne kopije svojih datotek? Članek vsebuje hitra navodila, ki vam pomagajo nastaviti redne varnostne kopije datotek iz vašega računalnika s pomočjo orodja Duplicati in seveda Koofra. Poskrbite, da bodo vaši podatki vedno varni z našo pomočjo.

[Posodobljeno Julija 2019 tako, da odraža aktualno stanje aplikacije Koofr]

Narediti varnostno kopijo ali ne narediti varnostne kopije, to res ni vprašanje. Pravo vprašanje je, kako narediti varnostno kopijo podatkov. Računalniki so super, vendar včasih nehajo delati popolnoma brez razloga, lahko jih izgubite včasih pa jih tudi kdo ukrade. Več kot 50 % ljudi pozna nekoga, ki je izgubil svoje podatke zaradi enega izmed številnih razlogov in verjemite nam - ne želite biti del te statistike!

Najboljši način, da ustvarite koristno varnostno kopijo podatkov je, da jo shranite na drugi fizični lokaciji, in Koofr vam lahko pri tem pomaga.

Kaj torej potrebujem za ustvarjanje varnostne kopije podatkov?

google-sign-up-button.png

Priprava

Najprej (če ga še nimate) odprite brezplačen Koofr uporabniški račun. Potrebovali ga boste kasneje. Nato naložite Duplicati 2.0 za vaš operacijski sistem s spletne strani Duplicati in ga namestite na svoj računalnik.

Nastavitve

Sedaj ko smo uspešno odkljukali vse predpogoje, je čas, da nastavite varnostno kopiranje. Odprite Duplicati tako, da greste v Start Menu//Start meni, kliknite na All Programs//Vsi programi in poiščete Duplicati. Morda pa imate priročno ikono že na namizju. Ko kliknete nanjo, se odpre Duplicati v vašem izbranem brskalniku.

Izberite Add Backup, nato Configure new backup in končno kliknite Next.

duplicati_koofr_1.png

Izberite Add Backup, nato Configure new backup, in končno kliknite na Next.

duplicati_koofr_2.png

Izberite ime za vašo varnostno kopijo, način šifriranja in nastavite geslo. Lahko izberete kakršnokoli ime, ki vam ustreza; mi bomo uporabili My Backup. Ko poimenujete varnostno kopijo, pojdite na način šifriranja. Predlagamo, da pustite šifriranje na že vgrajenem šifriranju AES-256.

Ko nastavite geslo, bodo vaši podatki šifrirani, preden se jih bo poslalo na lokacijo vaše varnostne kopije, kar zagotavlja, da lahko vi in samo vi berete te podatke. Izberite močno geslo in se prepričajte, da ste ga spravili nekam na varno (na primer v svoj upravljalnik gesel)! Imejte v mislih, da ne boste mogli dostopati do vaše varnostne kopije, če pozabite svoje geslo. Nadaljujte s klikom na gumb Next.

duplicati_koofr_3.png

Sedaj morate izbrati, kam boste shranili vašo varnostno kopijo. Ker Koofr omogoča WebDAV uporabniški vmesnik, izberite možnost WebDAV na spustnem seznamu.

duplicati_koofr_4.png

Naslednji korak se bo morda zdel strašljiv, vendar se ne preplašite. Najprej, odkljukajte okence SSL. V polje Server and port vnesite app.koofr.net in za Path on server vnesite dav/Koofr/My Backup. Pot se mora začeti z dav/Koofr/, zadnji del, My Backup, pa je ime mape, kjer bo shranjena varnostna kopija. Lahko izbetere katerokoli mapo, mi smo se odločili, da izberemo enako ime, kot smo ga uporabili za ime varnostne kopije v prvem koraku.

duplicati_koofr_5.png

V polji Username//Uporabniško ime in Password//Geslo vnesite vaše Koofr uporabniško ime in geslo. Tukaj je potrebno imeti v mislih:

duplicati_koofr_6.png

Ko ste vnesli uporabniško ime in geslo, v Duplicati kliknite na Test connection. Če ste vse naredili pravilno, boste videli prijazno malo obvestilo, kot je tole spodaj. Če ne, še enkrat preverite zgornje korake in se prepričajte, da ste vnesli pravilne prijavne podatke.

duplicati_koofr_7.png

Potem ko ste preverili povezavo, kliknite Next. V tem koraku boste morali izbrati vir datotek, za katere želite ustvariti varnostno kopijo.

duplicati_koofr_87.png

Ko ste prepričani, da ste preverili vse lokacije, za katere boste napravili varnostno kopijo, nadaljujte na naslednji korak - Scheduling. Izberite priljubljen čas za ustvarjanje varnostnih kopij - priporočamo, da jih ustvarjate takrat, ko je manj verjetno, da bo računalnik v intenzivni uporabi in da redno delate varnostne kopije – vsaj enkrat na teden, če že ne dnevno.

duplicati_koofr_8.png

Kliknite naprej in pristali boste med še nekaj nastavitvami - General options. Ker Duplicati nalaga varnostne kopije po delih, obseg velikosti nalaganja določi velikost enega naloženega delca. Privzeta nastavitev 50 MB ustreza večini povezav domačih uporabnikov, morda pa boste to želeli znižati na nekaj KB, če imate počasnejšo internetno povezavo.

Zadnja možnost določi, koliko varnostnih kopij bo na Koofru; več varnostnih kopij obdržite, dlje v preteklost boste lahko posegli, ko želite obnoviti datoteke. Seveda pa to pomeni tudi - več varnostnih kopij obdržite, več prostora bo zasedenega na Koofru. Dva tedna dnevno narejenih varnostnih kopij ali za tri mesece tedenskih varnostnih kopij je dobra izbira za domačega uporabnika.

duplicati_koofr_9.png

Na zadnjem zaslonu bo program predstavil povzetek nastavitev, če kliknete na puščico poleg imena vaše varnostne kopije - a edina pomembna stvar, ki jo morate narediti je, da kliknete Run the backup now.

duplicati_koofr_10.png

Preverite, če je vse ok

Na hitro preverimo, če je šlo vse po naših željah. Ikono Duplicati bi morali najti v svoji opravilni vrstici - rdeča ikona, ki jo vidite v zadnji vrsti.

duplicati_koofr_11.png

Ko kliknete na ikono, vas bo preusmerila na aplikacijo Duplicati v vašem brskalniku. Ko je ustvarjanje varnostnih kopij zaključeno, jih boste videli v Completed backups, skupaj z možnimi opozorili in napakami.

To je to, opravljeno! Veselo ustvarjanje varnostnih datotek s Koofrom vam želimo!

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu!

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.