Loading...
Koofr zmožnosti / Mar 26 2020

Pregled možnosti skupne rabe v Koofru

V času, ko je delo na daljavo nujno in vsakodnevna realnost, je še bolj pomembno, da redno komuniciramo in izmenjujemo informacije s sodelavci. V Koofru je na voljo nekaj različnih možnosti skupne rabe, s katerimi lahko enostavno delite datoteke in mape s člani svoje ekipe. Poglejmo katere in kako jih uporabiti.

Naša ekipa trenutno dela na daljavo, kot te dni tudi mnoge druge povsod po svetu. Pri tem se zanašamo tudi na možnosti skupne rabe v Koofru. Med drugim uporabljamo možnosti skupne rabe za pregledno deljenje pomembnih informacij ter vpogled v posodobljene podatke podjetja, ki so potrebni za trenutne in prihodnje naloge članov ekipe Koofra. Tako so vsi člani ekipe vedno pravočasno obveščeni o vsem, kar se dogaja.

Berite naprej in ugotovite katere možnosti skupne rabe so na voljo v vašem računu Koofr in kako jih uporabljati. Dodali smo tudi svoje predloge uporabe posameznih možnosti, da vam olajšamo odločitev katero možnost skupne rabe izbrati v določeni situaciji.

remote_work_koofr.jpg

Možnosti skupne rabe, ki so na voljo v Koofru

Odprite račun Koofr in se pomaknite nad datoteke in mape. V pogledu galerije lahko najdete ikono za skupno rabo v zgornjem desnem kotu vsake datoteke ali mape.

skupnaraba.PNG

V pogledu seznama se gumb za skupno rabo prikaže na desni strani ekrana, ko se pomaknete nad datoteke in mape.

skupna raba 2.PNG

V obeh primerih boste videli enake tri možnosti skupne rabe, ki jih lahko vidite tudi na zgornjih slikah - Dodaj osebe, Pošlji povezave in Prejmi datoteke.

V nadaljevanju vam razložimo kako uporabiti vsako od njih.

(1) Dodaj osebe

Možnost Dodaj osebe lahko uporabite za skupno rabo datotek in map.

Takoj, ko kliknete na Dodaj osebe, se prikaže pojavno okno. Osebo, s katero želite deliti svojo datoteko ali mapo, lahko preprosto dodate tako, da v pojavnem oknu v besedilno polje Dodaj novega člana vpišete njen e-poštni naslove in kliknete na Dodaj.

dodajosebe..PNG

Oseba, ki jo dodate, bo samodejno povabljena k temu, da ustvari račun Koofr. Dokler računa ne ustvari, ne bo mogla videti datotek ali map, ki ste jih delili z njo. Če oseba že ima račun Koofr, se bo deljena datoteka ali mapa v njenem računu prikazala takoj. Dosegljiva bo s klikom na Deljeno v Glavnem meniju spletne aplikacije Koofr.

Osebe, s katerimi delite, lahko tudi upravljajo vaše datoteke in mape, kar je odlično, če delate kot ekipa. Njihova dovoljenja lahko spremenite v pojavnem oknu, kjer ste jih dodali - kot na spodnji sliki. Privzeto je nastavljeno dovoljenje za spreminjanje.

dovoljenja.PNG

V Koofru to možnost uporabljamo za dolgoročno skupno rabo datotek in map znotraj ekipe, kar nam pride prav tako v času običajnega obratovanja podjetja kot tudi, kadar delamo na daljavo, kot v tem trenutku. Ta možnost nam omogoča, da smo prepričani, da ima vsak član naše ekipe znotraj svojega računa Koofr vedno dostop do pomembnih datotek.

Mape in datoteke, ki ste jih dali v skupno rabo, in tiste, ki so dane v skupno rabo z vami, si lahko ogledate tako, da v Glavnem meniju spletne aplikacije Koofr kliknete na Deljeno. Vijolične ikone označujejo datoteke in mape, ki so v skupni rabi z vami, modre ikone pa tiste, ki ste jih vi dali v skupno rabo z drugimi.

deljeno.PNG

Opomba: Na istem mestu boste videli tudi povezave za deljenje in prejem, če obstajajo.

Datoteke v skupni rabi zasedajo prostor samo v vašem računu in ne tudi v računih oseb, s katerimi jih delite.

(2) Pošlji povezavo

Možnost Pošlji povezavo lahko uporabite za skupno rabo datotek in map. Njena velika prednost je, da lahko na ta način svoje datoteke in mape delite tudi z osebami, ki nimajo registriranih računov Koofr.

pošljipovezavo.PNG

Datoteke in mape v skupni rabi bodo lahko enostavno prenesli na svojo napravo in pregledali. Na tak način ni mogoče naložiti stvari v vaš račun Koofr račun ali upravljati vaših datotek in map.

Ekipa Koofra uporablja to možnost za pošiljanje datotek in map osebam, ki nimajo računov Koofr ali kadar želimo povezavo deliti preko socialnih medijev ali elektronske pošte. To je odlična možnost, če želite nekaj deliti samo enkrat ali občasno in kadar želite nekaj deliti z velikim številom ljudi, saj vam ta možnost omogoča skupno rabo povezave preko elektronske pošte in socialnih medijev.

Opomba: Če želite povezavo deliti preko socialnih medijev ne sme biti zaščitena z geslom.

Možnost Pošlji povezavo vam ponuja tudi nekaj dodatnih nastavitev. Svojo povezavo lahko zaščitite z geslom, spremenite njen datum veljavnosti, prejmete obvestilo, ko nekdo pogleda vaše datoteke in povezavo preimenujete. Vse to lahko storite v pojavnem oknu Pošlji povezavo, kot je prikazano na spodnji sliki.

customize link.PNG

Opomba: Prilagajanje povezav za skupno rabo je na voljo samo v plačljivih računih Koofr.

To možnost uporabljate tudi pri Hitrem deljenju. Več o tem, kako uporabiti hitro deljenje, preberite tukaj.

quick_sharing_koofr.gif

(3) Prejmi datoteke

S to možnostjo lahko date v skupno rabo samo svoje mape in ne tudi datotek. Prejmi datoteke omogoča ljudem dodajanje datotek in map v vašo izbrano mapo, za kar jim ni treba imeti registriranega računa Koofr.

Datoteke ali mape lahko dajo v skupno rabo z vami tudi tako, da jih pošljejo na Koofrov samodejno ustvarjeni e-poštni naslov. Vidite ga lahko na dnu pojavnega okna Prejmi datoteke, kot na spodnji sliki.

prejmi datoteke1.PNG

Datoteke, ki so poslane na tak način in e-poštno sporočilo, ki so jim priložene, se prikažejo v vašem računu Koofr, v mapi, ki ste jo dali v skupno rabo s pomočjo možnosti Prejmi datoteke.

Možnost Prejmi datoteke vam ponuja tudi nekaj dodatnih nastavitev. Svoje povezave lahko zaščitite z geslom, spremenite njihov datum veljavnosti, prejmete obvestilo, ko nekdo naloži datoteke ali mape v vašo izbrano mapo in prilagodite svoje povezave, kot je prikazano na spodnji sliki.

prejmi datoteke link.PNG

Opomba: Prilagajanje povezav za skupno rabo je na voljo samo v plačljivih računih Koofr.

Ekipa Koofra uporablja to možnost za pridobivanje datotek ali map od oseb, ki nimajo računov Koofr ali kadar želimo deliti svoje povezave za prenos preko socialnih medijev ali elektronske pošte.

Opomba: Če želite povezavo deliti preko socialnih medijev ne sme biti zaščitena z geslom.

Več o tej možnosti lahko preberete tukaj.

Kje lahko najdete svoje povezave za deljenje in prejem?

Vse svoje povezave za deljenje in prejem si lahko ogledate tako, da v računu Koofr v Uporabniškem meniju kliknete na Povezave. Na zgornji levi strani ekrana lahko izberete katere povezave si želite ogledati - povezave za deljenje ali prejem, kot na spodnji sliki.

povezave seznam.PNG

Več o skupni rabi datotek in map lahko preberete v naših odgovorih na pogosta vprašanja, ki so v tem trenutku na voljo le v angleškem jeziku.

share_koofr.jpg

Želimo vam uspešno uporabo skupne rabe in upamo, da vam s to možnostjo nekoliko olajšamo izkušnjo dela na daljavo.

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake