Loading...
Koofr zmožnosti / Oct 06 2017

Prejmite datoteke od kogarkoli ...

... tudi če ne uporablja storitev za spletno hrambo in deljenje datotek.

V zasebnem in poslovnem življenju naletimo na situacije, ko bi želeli hitro in enostavno prejeti večje datoteke. Nato pa se izkaže, da vsi vpleteni niso uporabniki spletnih aplikacij za shranjevanje in pošiljanje datotek – čeprav bi bilo to zelo priročno. Drugič si morda želimo, da bi bile vse naše datoteke shranjene na enem mestu – v spletni shrambi, ki jo redno uporabljamo, naš pošiljatelj pa uporablja druge aplikacije. Če je storitev, ki jo najraje uporabljate, Koofr (in to nas veseli!), imamo rešitev.

Rešitev se imenuje Prejmi datoteke.

Funkcija Prejmi datoteke omogoča, da lahko vsak, ki vam želi poslati datoteko, to naloži naravnost v mapo v vaš Koofr računu. Enostavno je: ustvarite mapo, delite povezavo do nje in počakate, da oseba naloži datoteke. Kaj je najlepše pri tej rešitvi? Pošiljatelj ne potrebuje svojega Koofr računa (upamo pa, da ga bo odprl, ko mu poveste več o njem :)).

Kako deluje?

Na vaši strani

Z nekaj kliki ustvarite povezavo in pošiljatelj bo lahko takoj naložil datoteke. Sledite spodnjim korakom:

prejemi_datoteke_blog.png

(1) Povezava za deljenje: To je povezava, ki jo boste delili s pošiljateljem datotek. Lahko jo kopirate in jo pošljete sami ali pa izberete ikono E-pošta v sekciji »Objavi na«. V tem primeru bo Koofr odprl novo e-sporočilo v vašem klientu za elektronsko pošto. Povezavo lahko tudi urejate.

(2) Varnost in zasebnost: Želite zaščititi občutljive informacije? Povezava je že zaščitena z geslom, ki ga lahko po želji tudi odstranite. Geslo bo samodejno poslano v elektronskem poročilu, ki ga bo prejela oseba, s katero povezavo delite.

(3) Časovna omejitev: Želite, da je povezava do ustvarjene mape na voljo le za določen čas? Nastavite časovno obdobje, po katerem povezava ne bo več aktivna – ena ura, en dan, en teden ali poljubno obdobje.

(4) Obvestilo o naloženih datotekah: Ni vam treba čakati in stalno preverjati, če je pošiljatelj že naložil datoteke. Označite polje »Obvesti« in takoj, ko bodo datoteke naložene, vas bomo obvestili po z elektronskim sporočilom.

Na strani pošiljatelja

Oseba, ki ji pošljete povezavo do mape, sledi tem enostavnim korakom:

blog1_slo.PNG

Opravljeno!

Na elektronski naslov boste prejeli boste obvestilo, da vas v mapi čakajo datoteke (če ste seveda označili opcijo »Obvesti«) in varno bodo počakale na vas v vašem Koofr računu. Z njimi nato upravljate enako kot z drugimi svojimi datotekami – jih delite, prestavljate v druge mape, jih prenesete itd.

Upamo, da vam bo ta funkcija prišla prav, ko bo naslednjič nekdo želel deliti datoteke z vami!


Še nimate Koofr računa, a bi ga radi imeli? Odprite BREZPLAČEN Koofr račun z 2GB prostora. Če ste hkrati naročnik A1, vas v posebni ponudbi čaka še dodatnih 5GB prostora.

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu!

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake