Loading...
Koofr zmožnosti / Sep 08 2022

Prenesi svoje slike in videoposnetke s Facebooka na Koofr z novo bližnjico

S pomočjo Koofra lahko kopijo svojih Facebook slik in video posnetkov na hiter in enostaven način preneseš v svojo oblačno hrambo. Sledi našemu vodiču in to stori že danes!

Leta 2020 je bil Koofr ena od prvih oblačnih hramb, ki jih je Facebook uporabnikom ponudil kot lokacijo za izvoz v svojem orodju za prenos podatkov. Od takrat je svoje fotografije in videoposnetke na Koofr preneslo že na tisoče uporabnikov.

Pred kratkim smo v Koofrovi spletni aplikaciji dodali bližnjico, s katero lahko svoje Facebook vsebine še lažje preneseš v svoj oblak. V levem stranskem meniju si morda že opazil/a nov gumb s Facebookovo ikono (glej spodaj).

Koofrova bližnjica do Facebook prenosa

Če te skrbi zasebnost, naj te pomirimo - Koofru s tem postopkom nikakor ne daješ dostopa do svojega Facebook računa. Ponujamo le priročno povezavo, ki te pelje neposredno do Facebookovega orodja za prenos podatkov in ti tako prihrani nekaj klikov. Tekom postopka prenosa se Facebooku začasno dodelijo dostopne pravice, ki omogočajo prenos podatkov v tvoj Koofr račun, vendar se te pravice samodejno prekličejo takoj po zaključku prenosa.

Beri dalje, če želiš izvedeti, kako narediti prenos vsebin iz računa Facebooka na Koofr, s pomočjo nove bližnjice.

Kako prenesti fotografije in videoposnetke na Koofr

Opomba: Preden začneš, se vpiši v svoj račun Facebook.

  1. V spletni aplikaciji Koofr odpri podmeni Poveži, na levi strani vmesnika, nato pa klikni na Facebook (glej sliko zgoraj).

  2. Prikazalo se bo pojavno okno z dodatnimi informacijami o prenosu vsebin s Facebooka na Koofr. Nadaljuj na naslednji korak s klikom na gumb Prenesi.

    Pojavno okno te obvešča o Facebookovim orodju za prenos.

  3. Sedaj lahko izbereš, katere fotografije in/ali videoposnetke prenesti s Facebooka. Določiš lahko razpon datumov, izbiraš po določenih albumih ali videoposnetkih, ali pa preneseš vse fotografije in/ali videe. Če želiš prenesti zgolj fotografije ali pa videoposnetke, to določiš tako, da pod kategorijo, ki je ne želiš prenesti, izbereš opcijo Brez.

    Določi parametre za prenos fotografij in videev s Facebooka.

  4. Za nadaljevanje postopka moraš sedaj začasno povezati računa Facebook in Koofr. To storiš s klikom na gumb Poveži.

    Poveži Facebook s Koofrom.

  5. Klikni na gumb Dovoli in s tem omogoči Facebookovi aplikaciji, da dostopa do tvojega računa Koofr. Opomba: Dovoljenje bo samodejno preklicano, ko bo prenos zaključen.

    Dovoli Facebooku dostop do tvojega Koofra za potrebe prenosa podatkov.

  6. Sedaj je vse pripravljeno za začetek prenosa. Klikni na Začni prenos.

    Klikni na Začni prenos.

  7. Počakaj, da se prenos zaključi. Ta bo potekal v ozadju, zato lahko mirno zapreš okno v brskalniku ali pa obiščeš kakšno drugo stran, če želiš.

    Prenos tvojih Facebook vsebin je v teku.

    Ko bo prenos končan, ti bo Facebook poslal obvestilo.

    Facebookovo obvestilo o uspešno zaključenem prenosu.

  8. Prestavimo se nazaj na Koofr. V svojem računu lahko sedaj vidiš novo mapo: Data transfer. V tej mapi se nahajajo vse vsebine, prenesene s Facebooka. Prenesene datoteke so razvrščene v podmapah glede na tip (slike, videoposnetki), slike pa še dodatno glede na album.

    Prenešene datoteke najdeš v mapi Data transfer v tvojem Koofru.

To je vse! Uspelo ti je prenesti svoje vsebine s Facebooka na Koofr. Postopek lahko kadarkoli ponoviš s poljubnimi nastavitvami.


Nam imaš kaj za povedati? Z veseljem prisluhnemo - pridruži se nam na Koofr subredditu.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake