Loading...
Koofr zmožnosti / Jun 04 2020

Uredite svoj račun s pomočjo Koofr EXP

Želite analizirati porabo prostora v svojem računu Koofr in ne veste kako? Vas zanima podatek o številu datotek v vsaki mapi znotraj vašega računa Koofr ter podatek o porabi prostora? Morda želite odstraniti podvojene datoteke? Berite naprej in začnite uporabljati zmožnosti, ki vam jih nudi Koofr EXP.

Ste se že kdaj vprašali koliko datotek je v vašem računu Koofr? Ali veste, da imate ogromno podvojenih datotek vendar nimate pojma kje v vašem računu so in kako jih odstraniti? Morda želite sprostiti nekaj prostora ampak ste v dvomih katere datoteke v vašem računu Koofr ga zasedajo največ? Koofr EXP lahko reši vaše težave.

(1) Kaj je Koofr EXP?

Nekatere zmožnosti Koofra, kot na primer možnost povezovanja računov drugih ponudnikov oblačne shrambe z računom Koofr, so dobro znane. Obstaja pa še kar nekaj zmožnosti, ki nimajo takšne prepoznavnosti. Tu smo, da to popravimo in vam predstavimo Koofr EXP.

koofr_exp_newest.JPG

Koofr EXP je rezultat brainstorminga ekipe Koofr. Izhaja iz idej naših razvijalcev, ki jih dobijo medtem ko poskušajo izboljšati in nadgraditi oblačno shrambo Koofr. Koofr EXP so zmožnosti, ki jih želimo ponuditi uporabnikom Koofra ločeno od oblačne shrambe in hkrati kot zanimiv dodatek k njej.

(2) Koofr duplicate file finder - iskalnik podvojenih datotek

Koofr duplicate file finder vam pomaga enostavno poiskati in odstraniti podvojene datoteke iz vašega računa Koofr.

KDFF.JPG

Kako poiščete dvojnike? Iz spustnega seznama enostavno izberete mapo v kateri želite poiskati podvojene datoteke. Orodje bo pregledalo vse datoteke v izbrani mapi ter poiskalo tiste, ki so identične. Po koncu analize vam orodje prikaže vse podvojene datoteke v priročnih skupinah tako, da lažje izberete katere datoteke obdržati in katere izbrisati.

Ponujeni filtri vam omogočajo, da z lahkoto lahko izberete vse starejše ali novejše različice datotek v posamezni skupini rezultatov ali kar za celoten seznam rezultatov. Ta možnost vam olajša tudi upravljanje večjih najdb dvojnikov.

new_feature.JPG

Orodje Koofr duplicate file finder vam omogoča razvrščanje podvojenih datotek po številu, velikosti, skupni velikosti datotek v posamezni skupini dvojnikov in tipu datotek.

sort_kdff.JPG

Kako lahko poiščete dvojnike v točno določeni mapi znotraj računa Koofr?

Dvojnike lahko enostavno poiščete tudi v točno določeni mapi znotraj svojega računa Koofr. Odprite mapo v računu Koofr, ki jo želite pregledati in v naslovni vrstici brskalnika izberite in kopirajte kar sledi naslovu https://app.koofr.net/app/storage/.

koofr_duplicate_finder_addressbar-JPG.jpg

V naslovno vrstico brskalnika v iskalniku podvojenih datotek za https://exp.koofr.net/#/dff/ prilepite v prejšnjem koraku kopiran tekst.

koofr_duplicate_finder_addressbar1-JPG.jpg

Tako bo Koofr duplicate file finder iskal podvojene datoteke samo v točno določeni mapi, ki ste jo izbrali.

files in folder.jpg

Filtriranje rezultatov iskalnika podvojenih datotek

Možnosti filtriranja in izbire rezultatov vam olajšajo izbiro ustreznih dvojnikov pred brisanjem. Ko iskalnik podvojenih datotek opravi svoje delo, lahko desno kliknete na seznam rezultatov. Prikazale se bodo naslednje možnosti:

rigt-click-duplicate-results.png

• Select all in same folder (Ta možnost bo izbrala vse podvojene datoteke, ki so znotraj ene mape.)

969-bdda94613f93c2ad2cd45adce3ec5590d5062bde.png

• Exclude this folder (Ta možnost bo iz seznama rezultatov izključila vse dvojnike, ki so v izbrani mapi.)

• Exclude this file (Ta možnost bo iz seznama rezultatov izključila vse dvojnike izbrane datoteke.)

Če se odločite za uporabo možnosti Exclude this folder ali Exclude this file, se bo v Izbirnem meniju prikazal gumb Reset, ki vam omogoči ponastavitev odločitev preden se odločite za brisanjem podvojenih datotek.

970-97be40c43ffcd782fc66cdd05498aea893781a60.png

Vedno natančno preverite svojo izbiro preden karkoli izbrišete. Izbrisane datoteke lahko najdete v Glavnem meniju računa Koofr v mapi Izbrisane datoteke. Več o brisanju in obnovitvi datotek preberite tukaj.

Opomba: Koofr EXP je na voljo samo v plačljivih računih Koofr. Več o nadgradnji svojega računa lahko preberete tukaj, več o prednostih plačjivih računov Koofr pa tukaj.

Opomba: Orodje Koofr duplicate file finder deluje le, če ste vpisani v svoj račun Koofr.

(3) Koofr space usage tool - orodje za analizo porabljenega prostora

Koofr space usage tool je vam pomaga ugotoviti katere datoteke zasedajo največ prostora v vašem računu Koofr.

KSU.JPG

Orodje naredi analizo velikosti vaših datotek in poda natančen podatek o uporabi prostora in številu datotek v vsaki mapi vašega računa Koofr.

results.JPG

Prav tako vas seznani s skupno velikostjo in številom datotek v vašem računu Koofr.

total_fsut.JPG

Rezultate analize lahko razvrstite tudi po velikosti (Size) ali številu datotek (Files).

976-8231109bf3d069be3443f154735d08414ac4a2f9.png

Opomba: Koofr EXP je na voljo samo v plačljivih računih Koofr. Nekaj o nadgradnji svojega računa lahko preberete tukaj, več o prednostih plačjivih računov Koofr pa tukaj.

Opomba: Orodje Koofr space usage tool deluje le, če ste vpisani v svoj račun Koofr.

V ekipi Koofra vedno razmišljamo o idejah za nove zmožnosti, zato ne pozabite občasno pogledati na Koofr EXP. Morda vas tam že čaka kaj novega.

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake