Loading...
Koofr zmožnosti / Nov 21 2019

Varnostno kopiranje mrežnega diska QNAP z aplikacijo Hybrid Backup Sync

Ali uporabljate mrežni disk QNAP in razmišljate, da bi varnostno kopijo podatkov shranili v oblačno shrambo? Če imate vse pomembne podatke shranjene le na svojem mrežnem disku in ta odpove, boste v težavah. S pomočjo protokola WebDAV, aplikacije QNAP Hybrid Backup Sync in korakov v tej objavi, prenesite svoje podatke v Koofr in bodite brez skrbi.

Pisali smo že o varnostnem kopiranju podatkov z mrežnega diska QNAP v račun Koofr s pomočjo aplikacije QNAP WebDAV. Objavo lahko prebrete tukaj. Danes vam bomo predstavili še drugo možnost varnostnega kopiranja podatkov z mrežnega diska QNAP in sicer s pomočjo aplikacije QNAP Hybrid Backup Sync.

Kaj je mrežni disk?

Mrežni disk (Network Attached Storage oz. NAS) je naprava namenjena shranjevanju podatkov. Uporablja se za varnostno kopiranje datotek, njihovo skupno rabo, shranjevanje, centralizacijo in organizacijo podatkov. Mrežni disk je povezan v omrežje in omogoča dostop do podatkov skupini pooblaščenih uporabnikov omrežja z osrednje lokacije, do svojih podatkov pa lahko uporabniki dostopajo tudi na daljavo. Mrežni diski so prilagodljivi in enostavno lahko dokupite in dodate prostor, ko vam ga zmanjka. Kot vsaka naprava pa lahko tudi mrežni diski iz različnih razlogov odpovejo. S sinhronizacijo podatkov v oblak lahko preprosto prenesete svoje podatke v Koofr v realnem času in jih tako zaščitite ter zmanjšate vpliv, ki ga lahko prinesejo nenadne odpovedi vaših naprav.

Kaj potrebujete za nastavitev varnostne kopije?

(1) Mrežni disk QNAP.

(2) Brezplačni račun Koofr, ki ga lahko ustvarite tukaj.

(3) Na svoj računalnik namestite aplikacijo QNAP Hybrid Backup Sync, ki jo najdete med razpoložljivimi aplikacijami na svojem mrežnem disku QNAP (QTS App Center).

Screenshot_2019-10-14 Orkus(1).png

(4) Odprite aplikacijo Hybrid Backup Sync in poiščite zavihek Profile v meniju na levi. Kliknite na Create, da pričnete s postopkom ustvarjanja novega profila. Iz spustnega menija izberite Cloud Account, saj bomo ustvarili profil za varnostno kopiranje v oblak.

Screenshot_2019-10-14 Orkus(17).png

(5) Odprl se bo čarovnik za ustvarjanje profila. Poiščite in izberite možnost WebDAV povezave in kliknite Next, da se pomaknete na naslednji korak.

Screenshot_2019-10-14 Orkus(18).png

(6) Vnesite prikazno ime (Display Name) za svoj račun. Mi smo ga poimenovali KoofrBackup. Vaš uporabniški ID (User ID) je e-poštni naslov s katerim ste ustvarili svoj račun Koofr.

Screenshot_2019-10-14 Orkus(19).png

(7) Za trenutek se premaknite v svoj račun Koofr, kjer boste ustvarili geslo in ga uporabili za povezavo s QNAP NAS napravo. Pri tem vam lahko pomagajo naša video navodila.

Opomba: Video navodila so v angleškem jeziku.

Prijavite se v svoj račun Koofr, odprite Uporabniški meni in v Nastavitvah poiščite zavihek Geslo. V okno Ustvari novo geslo vtipkajte ime novega gesla za QNAP WebDAV povezavo in kliknite Ustvari. Mi smo svoje geslo poimenovali QNAP, kot lahko vidite na spodnji sliki.

Capture.PNG

Novo ustvarjeno geslo vnesite v polje Password aplikacije Hybrid Backup Sync.

(8) Strežniški URL s spodnje slike natančno prepišite v polje Server URL aplikacije Hybrid Backup Sync in ko končate, kliknite OK.

Screenshot_2019-10-14 Orkus(19) updated.png

(9) V naslednjem koraku boste morali ustvariti prostor za shranjevanje. V meniju na levi izberite Storage Space. Videli boste zaslon, kot je na spodnji sliki. Za začetek ustvarjanja prostora za shranjevanje kliknite na modro ikono.

Screenshot_2019-10-14 Orkus(20).png

(10) Izmed ponujenih možnosti izberite On cloud, saj bomo ustvarili prostor v oblaku.

Screenshot_2019-10-14 Orkus(21).png

(11) Na seznamu poiščite WebDAV in ga izberite.

Screenshot_2019-10-14 Orkus(22).png

(12) Vnesite ime prostora za shranjevanje (Storage Name). Mi smo ga poimenovali KoofrBackup. V polju račun (Account) je že izbran profil, ki smo ga ustvarili v korakih (4) - (8). V polje Folder name vnesite ime mape. To je mapa, ki bo samodejno ustvarjena v vašem računu Koofr in bo kasneje vsebovala vaše varnostne kopije. Mapo smo poimenovali MyQNAPBackup. Priporočamo vam, da označite možnost Replace special characters for file or folder name, ki bo zamenjala posebne znake v imenih datotek in map ob varnostnem kopiranju. Ko končate, kliknite Apply.

Screenshot_2019-10-14 Orkus(24).png

(13) Poiščite All Jobs v meniju na levi. Izberite Create Job in nato Create Backup Job. Tako bomo ustvarili svojo varnostno kopijo.

Screenshot_2019-10-14 Orkus(23) edited.png

(14) Izmed ponujenih možnosti izberite Cloud Backup.

Screenshot_2019-10-14 Orkus(25).png

(15) V naslednjem koraku izberite datoteke in mape, ki jih želite varnostno kopirati. Mi smo se odločili za varnostno kopiranje mape Download.

Screenshot_2019-10-14 Orkus(26).png

(16) V naprednih nastavitvah (Advanced Settings) lahko spremenite urnik varnostnega kopiranja, filtrirate določene tipe datotek, ki jih ne želite varnostno kopirati in drugo. Mi smo nastavili dnevno varnostno kopiranje.

Screenshot_2019-10-14 Orkus(27).png

(17) Označite možnost Backup Now, da zaženete postopek varnostnega kopiranja. Kliknite Apply.

Screenshot_2019-10-14 Orkus(28).png

(18) Status svoje varnostne kopije si lahko ogledate v aplikaciji Hybrid Backup Sync v zavihku All Jobs. Varnostno kopiranje lahko zaženete tudi ročno s klikom na gumb Backup Now. Ko je varnostno kopiranje opravljeno, se bo status varnostne kopije v aplikaciji spremenil v končano oz. Finished.

Screenshot_2019-10-14 Orkus(30).png

(19) Sedaj boste svoje datoteke videli v izbrani mapi v računu Koofr.

Screenshot_2019-10-14 Koofr › QNAP › CloudBackup › MyQNAPBackup - Koofr - Copy.png

Upoštevajte, da datoteke niso varnostno kopirane v korensko mapo. Našli jih boste v mapi Koofr/QNAP/CloudBackup/MyQNAPBackup.

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake