Loading...
Produktivnost / May 14 2020

Hitro shranjevanje s spleta z razširitvijo Save to Koofr v brskalniku Microsoft Edge

Ali veste kako shraniti slike, besedilo in datoteke, z enim samim klikom med brskanjem po spletu? Naša razširitev za hitro shranjevanje Save to Koofr vam omogoča vse to in še več, sedaj tudi v brskalniku Microsoft Edge.

Včasih želimo med brskanjem po spletu hitro shraniti fotografije, zanimiva besedila ali povezave do datotek kar v brskalniku in si jih ogledati pozneje. Obstaja veliko različnih načinov kako to narediti in Koofr vam ponuja enega izmed njih. Save to Koofr je razširitev za Google Chrome, ki vam na preprost način omogoča hitro shranjevanje med brskanjem po spletu in jo sedaj lahko uporabljate tudi v brskalniku Microsoft Edge.

Kaj je brskalnik Microsoft Edge?

Microsoft Edge je privzeti brskalnik v operacijskih sistemih Windows 10, Windows 10 Mobile in na konzoli Xbox One. Nadomestil je brskalnika Internet Explorer 11 in Internet Explorer Mobile. Leta 2019 je bil prenovljen v brskalnik, ki temelji na izvorni kodi projekta Chromium in vključuje integracijo s Cortano. V trgovini Microsoft Store ponuja razširitve, ki jih lahko dodate v brskalnik, zaradi svoje izvorne kode pa v njem lahko uporabljate tudi razširitve, ki so sicer na voljo za brskalnik Google Chrome. Poleg tega podpira tudi razširitve brskalnika Firefox.

edge.JPG

Zakaj uporabiti prav razširitev Save to Koofr? Ker so vse datoteke, ki jih shranite na tak način dostopne v vašem računu Koofr s pomočjo vseh aplikacij Koofr (dokler imate internetno povezavo).

Kako namestiti razširitev Save to Koofr?

• Odprite brskalnik Microsoft Edge in ga posodobite na najnovejšo različico.

Ustvarite svoj brezplačni račun Koofr ali se vpišite vanj, če ga že imate.

• Odprite uradno trgovino z dodatki za brskalnik Google Chrome in, ko boste pozvani kliknite na Allow, ter tako dovolite uporabo dodatkov iz drugih trgovin v brskalniku Microsoft Edge.

2.JPG

• Poiščite razširitev Save to Koofr in kliknite na Add to Chrome.

3 - Copy.JPG

• Ko se pojavi dialog kliknite na Add extension. S tem boste Koofru dali dovoljenja potrebna za namestitev.

4.JPG

• Po uspešni namestitvi boste dobili obvestilo, da je razširitev Save to Koofr dodana v vaš brskalnik.

5.JPG

• V zgornjem desnem kotu brskalnika, v orodni vrstici, boste opazili ikono Koofra.

• Ko v brskalniku desno kliknete z miško, boste v meniju, ki se odpre, imeli novo možnost Save to Koofr. Ta se bo prikazala vsakič, ko desno kliknete na sliko, videoposnetek, izbrano besedilo ali povezavo do datoteke v brskalniku

5a.jpg

Kakšne možnosti imate za različne vrste datotek, in kaj pomenijo:

(1) Slikovne in video datoteke

6a.jpg

Možnost Save this to Koofr bo, medtem ko brskate po spletu, v ozadju shranila izbrano sliko ali video posnetek v Koofr. Možnost Save screenshot to Koofr bo naredila posnetek zaslona spletne strani, ki jo imate trenutno odprto v brskalniku in v ozadju shranila posnetek zaslona v Koofr.

brave_screenshot.jpg

Možnost Save the largest image to Koofr bo v ozadju shranila največjo sliko ali video posnetek iz trenutno odprte spletne strani v Koofr. Slike lahko s to možnostjo shranite tudi na tistih straneh, ki sicer to poskušajo preprečiti z onemogočanjem desnega klika na sliko (npr. 500px, Pinterest itd.)

(2) Besedilo

Pri besedilu boste videli možnost Save selected to Koofr, ki vam omogoča, da izberete in shranite del besedila iz spletne strani v Koofr. S klikom na Save selected to Koofr se ustvari tekstovna datoteka (.txt) in se v ozadju shrani v vaš Koofr račun. Tekstovna datoteka je poimenovana po naslovu spletne strani in vsebuje URL spletne strani ter izbrano besedilo. Ta možnost je še posebno uporabna pri raziskovanju virov za diplomska in druga dela ter projekte, kjer morate zbrati informacije iz različnih informacijskih virov.

8.png

(3) Povezave do datotek

Če izberete Save to Koofr na povezavi, ki kaže na datoteko (npr. na MS Office dokument ali na PDF datoteko), se bo ciljna datoteka samodejno shranila v vaš Koofr račun. Če izberete Save to Koofr na povezavi, ki kaže na spletno stran, bo celotna spletna stran shranjena v vaš Koofr račun.

Enostavno kajne?

Kje v Koofru lahko najdete datoteke shranjene s pomočjo razširitve Save to Koofr?

Vse kar shranite s pomočjo razširitve Save to Koofr, se shrani v samodejno ustvarjeno mapo Save to Koofr v vašem Koofr računu. V primeru, da uporabljate razširitev Save to Koofr v vseh podprtih brskalnikih - Google Chrome, Mozilla Firefox, Brave in Microsoft Edge, se vse datoteke shranjene v vseh brskalnikih shranijo v Save to Koofr mapo v vašem Koofr računu.

folder_save_to_koofr.JPG

Preberite več o razširitvi Save to Koofr za Mozilla Firefox, o razširitvi Save to Koofr za Google Chrome ali o razširitvi Save to Koofr v brskalniku Brave.

PS: Če prijatelj z vami deli datoteke preko Povezave za deljenje in bi jih radi shranili v svoj Koofr račun, lahko to naredite z enim klikom na gumb Shrani v moj Koofr. Datoteke vas bodo čakale v mapi Save to Koofr v vašem računu.

shrani_v_moj_koofr.PNG

Veselo shranjevanje!

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu in nam povejte svoje mnenje o razširitvi Save to Koofr!

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake