Loading...
Koofr zmožnosti / Oct 08 2020

Obnovite varnostno kopijo podatkov iz računa Koofr s programom Duplicati (2.del)

Ste s pomočjo programa Duplicati naredili varnostno kopijo podatkov v svoj račun Koofr? Ugotovite, kako lahko enostavno obnovite svoje datoteke iz računa Koofr na njihovo prvotno lokacijo na vašem računalniku tudi, če vaše varnostne kopije ni na seznamu varnostnih kopij v programu Duplicati.

Če ste uporabnik računalnika Mac ali Windows je programska oprema Duplicati odlična možnost za samodejno in redno varnostno kopiranje datotek v vaš račun Koofr. Varnostno kopiranje s pomočjo programa Duplicati je mogoče preprosto nastaviti. Toda, kaj se zgodi, ko želite obnoviti svoje varnostne kopije?

Predpostavke, ki smo jih upoštevali pri obnovitvi varnostne kopije:

(1) Predpostavili smo, da imate račun Koofr. Če temu ni tako, ga lahko ustvarite tukaj.

(2) Predvidevali smo, da ste s pomočjo programa Duplicati že ustvarili varnostno kopijo svojih datotek in jo shranili v svoj račun Koofr, vendar je bila vaša povezava WebDAV med programom Duplicati in računom Koofr po tem prekinjena. To pomeni, da svoje varnostne kopije ne boste mogli videti na seznamu varnostnih kopij, ki so na voljo za obnovitev v programu Duplicati. Če svojo varnostno kopijo vidite na seznamu, nadaljujte z branjem 1.dela naše objave.

Kako lahko obnovim datoteke iz računa Koofr s programom Duplicati?

(1) Zaženite Duplicati na svojem računalniku. Odprl se bo v brskalniku. V meniju na levi izberite Restore.

Browser Screenshot Thu Jul 16 2020 14-00-03 GMT+0200 (Central European Summer Time) (2).jpg

(2) Če ste že ustvarili varnostno kopijo podatkov, vendar med programom Duplicati in računom Koofr ni vzpostavljena povezava WebDAV, varnostne kopije ne boste mogli videti na seznamu lokacij, iz katerih lahko obnovite svoje datoteke. V tem primeru izberite možnost Direct restore from backup files.

Browser Screenshot Thu Jul 16 2020 14-00-32 GMT+0200 (Central European Summer Time) (2).jpg

(3) Kliknite na Next, da izberete lokacijo varnostne kopije oz. Backup location iz katere želite obnoviti svoje podatke. Kot Storage Type izberite WebDAV. Pod Server and Port vnesite naslov app.koofr.net.

Pot do svoje varnostne kopije v računu Koofr vnesite pod Path on Server oz. pot na strežniku v obliki: dav/Koofr/yourbackupfoldernameinKoofr. Pot mora vključevati ime mape v kateri je shranjena vaša varnostna kopija v računu Koofr. V našem primeru je pot dav/Koofr/My Backup. Pod Username vnesite elektronski naslov, ki ga uporabljate za prijavo v račun Koofr.

Browser Screenshot Thu Jul 16 2020 14-14-18 GMT+0200 (Central European Summer Time).jpg

Opomba: Označiti morate tudi polje Use SSL. Brez tega vaša povezava ne bo delovala.

(4) V brskalniku za trenutek odprite svoj račun Koofr. V zgornjem desnem kotu kliknite na profilno sliko. Ko se odpre Uporabniški meni kliknite na Nastavitve in v meniju na levi izberite Geslo. Pomaknite se do Gesla za dostop do aplikacije, vnesite novo ime gesla v polje Ustvari novo geslo in kliknite na Ustvari. Geslo smo poimenovali Duplicati.

geslo_duplicati_SI.png

(5) Kopirajte novoustvarjeno geslo v nastavitve programa Duplicati pod Password in kliknite na Test connection. Prejeli boste sporočilo, kot je na spodnji sliki. Kliknite na OK in Next, da se premaknete v naslednji korak.

Browser Screenshot Thu Jul 16 2020 14-14-43 GMT+0200 (Central European Summer Time).jpg

(6) V naslednjem koraku vnesite Passphrase oz. geslo, ki ste ga pri ustvarjanju varnostne kopije uporabili za šifriranje le-te. Kliknite na Connect.

Opomba: Če varnostne kopije niste šifrirali, lahko ta korak preskočite.

Browser Screenshot Thu Jul 16 2020 14-14-54 GMT+0200 (Central European Summer Time).jpg

Opomba: Če ste pozabili svoj Passphrase, datotek ne boste mogli obnoviti.

(7) Izberite datoteke iz varnostne kopije, ki jih želite obnoviti. Seveda lahko izberete tudi vse datoteke hkrati, če označite potrditveno polje, ki je prikazano na spodnji sliki.

Browser Screenshot Thu Jul 16 2020 14-16-24 GMT+0200 (Central European Summer Time) re.jpg

Ko so izbrane vse datoteke, ki jih želite obnoviti, kliknite na Continue.

(8) Izberite lokacijo na katero želite obnoviti svoje datoteke. Odločite se, kako želite obravnavati obstoječe datoteke, ki so že na izbrani lokaciji. Mi smo želeli obnoviti svoje datoteke iz varnostne kopije na njihovo prvotno lokacijo - Original location in se odločili prepisati - Overwrite, obstoječe kopije datotek na tej lokaciji. Izberete lahko seveda tudi možnost Save different versions with timestamp in the file name, ki bo na lokacijo shranila različne verzije datotek s časovnim žigom v imenu datoteke, da jih boste med seboj lahko ločili.

Browser Screenshot Thu Jul 16 2020 14-16-36 GMT+0200 (Central European Summer Time).jpg

Ko končate z nastavitvami, kliknite na Restore.

(9) Duplicati v tem trenutku prične obnavljati vaše datoteke. Stanje procesa obnovitve si lahko ogledate v zavihku brskalnika, kjer je odprt program Duplicati.

Browser Screenshot Thu Jul 16 2020 14-16-42 GMT+0200 (Central European Summer Time).jpg

(10) Ko je postopek obnovitve datotek končan, boste prejeli sporočilo, da so bile vaše datoteke uspešno obnovljene - Your files and folders have been restored successfully. Datoteke lahko najdete na njihovi prvotni lokaciji ali na drugi lokaciji, ki ste jo izbrali za obnovitev datotek.

Veselo obnavljanje varnostnih kopij!

Postopek obnovitve in posnetki zaslona, ki se nanj nanašajo so bili narejeni na računalniku z operacijskim sistemom Windows.

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake