Loading...
Varnost in zasebnost / Aug 27 2024

Kibernetska varnost za mala in srednje velika podjetja

Z rastjo števila kibernetskih napadov je strategija kibernetske varnosti ključnega pomena za zaščito vašega podjetja. Kibernetska varnost mora biti prioriteta vsakega podjetja, ključen ukrep pri preprečevanju kibernetskih napadov pa je tudi izobraževanje zaposlenih. Pridružite se nam na brezplačenm izobraževanju Kibernetska varnost, ki bo potekalo 12.09.2024.

Kibernetski kriminal je v porastu in cilja na podjetja vseh velikosti. Mikro in mala do srednje velika podjetja (MSP) so še posebej ranljiva, saj pogosto nimajo sprejetih ustreznih ukrepov za zaščito pred naprednimi kibernetskimi grožnjami. Posledice so lahko uničujoče, od vdora v podatke do finančnih izgub ali celo izgube zaupanja javnosti v blagovno znamko, ki ga je težko pridobiti nazaj.

Vsako podjetje za boj proti kibernetskim grožnjam potrebuje dobro strategijo kibernetske varnosti. Ena izmed najučinkovitejših metod za izboljšanje kibernetske varnosti je izobraževanje zaposlenih. Preko izobraževanja jih opolnomočite, da kibernetske grožnje prepoznajo in tako preprečijo morebitne kibernetske napade.

Koofr vam pri tem pomaga narediti prve korake v pravo smer. V sklopu projekta SRC EDIH (Smart, Resilient, and Sustainable Communities – European Digital Innovation Hub), nudimo celovito brezplačno izobraževanje s področja kibernetske varnosti. Vaši ekipi omogočamo pridobitev znanja in veščin, potrebnih za kibernetsko obrambo vašega podjetja.

Izobraževanje bo potekalo 12. septembra 2024, s pričetkom ob 9. uri. Za več informacij in prijavo na izobraževanje obiščite spletno stran SRC-EDIH. BREZPLAČNO za mikro, mala in srednja podjetja ter javne organizacije.

Koofrovo izobrazevanje Kibernetska varnost

Poleg izobraževanja Kibernetska varnost, Koofr v sklopu projekta SRC-EDIH ponuja še naslednja brezplačna izobraževanja: Podatki v oblakih, Omrežja in varnost ter Varnost dostopa in izmenjava podatkov.

Oglejte si tudi seznam izobraževanj ostalih partnerjev projekta SRC-EDIH.

Kibernetska varnost za MSP


V današnjem digitalnem svetu so podatki "novo zlato" in so ključnega pomena za uspeh vsakega podjeta. To vključuje vse od informacij o strankah in finančnih evidenc do intelektualne lastnine, zato je zaščita podatkov izrednega pomena.

Vdor v podatke povzroči uničujoče posledice, ki segajo vse od finančnih izgub do kazni in tožb. Poleg tega lahko vdor v podatke povzroči izpade delovanja podjetja, kar moti vaše poslovne aktivnosti in vodi v izgubo prihodkov. Morda najbolj škodljivo pa je poslabšanje ugleda podjetja, saj je zaupanje težko pridobiti, njegova obnova po vdorih v podatke pa lahko traja dolga leta.

Zenska sedi pred mac računalnikom

Zaradi vseh teh razlogov je dobra strategija kibernetske varnosti ključnega pomena. Z robustnimi varnostnimi ukrepi lahko zaščitite svoje dragocene podatke in ohranite zaupanje svojih strank in partnerjev.

Kibernetska varnost za MSP: Skrb za kontinuiteto vašega poslovanja


Kibernetski napadi lahko ohromijo poslovanje podjetja preko različnih metod, vključno z zlonamerno programsko opremo (ang. malware), izsiljevalsko programsko opremo (ang.ransomware) ali denimo napadi DoS (ang. denial-of-service attacks). Te grožnje lahko privedejo do znatne izgube produktivnosti in prihodkov, saj so vaši sistemi ogroženi, kar ohromi vaše poslovanje. S tem, da ste korak pred potencialnimi grožnjami napadalcev, lahko zaščitite svoje poslovanje in ohranite pozornost tam, kjer je zares potrebna - pri svojih strankah.

Oblačna shramba za podjetja: 5 razlogov zakaj potrebujete Koofr

Obstaja veliko dobrih praks, ki jih podjetja lahko uporabijo za krepitev svoje kibernetske varnosti, vendar je ena najlažjih in najučinkovitejših metod izobraževanje zaposlenih. Znanje je najmočnejša obramba pred kibernetskimi grožnjami, še posebej za mikro in mala do srednje velika podjetja (MSP), ki morda nimajo obsežnih sredstev, namenjenih kibernetski varnosti. Tu so dobro obveščeni zaposleni prva linija obrambe pred kibernetskimi grožnjami, kar bistveno zmanjšuje tveganje napadov.

Skupina ljudi gleda v ekran prenosnika

Za poglobljeno razumevanje, kaj lahko vaše podjetje naredi za izboljšanje svoje kibernetske varnosti, se pridružite našemu izobraževanju s področja kibernetske varnosti. Izobraževanje je zasnovano tako, da vaši ekipi omogoči pridobitev znanja in veščin, potrebnih za zaščito vašega podjetja, ter je posebej prilagojeno mikro in malim do srednje velikim podjetjem (MSP).

Spoznali boste osnovne in napredne prakse, ki vam bodo pomagale zaščititi vašo digitalno identiteto pred kibernetskimi grožnjami. Naučili se boste ustvariti močna gesla, prepoznati phishing napade, uporabljati varnostne posodobitve in varnostne rešitve ter upravljati z vašimi digitalnimi napravami na varen način.

Predavanje bo vodil dolgoletni strokovnjak s področja kibernetske varnosti, Gregor Spagnolo.

Izobraževanje je BREZPLAČNO za mikro, mala in srednja podjetja ter javne organizacije! Oglejte si več informacij o izobraževanju in se prijavite še danes. Vaša varnost je naša prioriteta.

Koofr sodeluje v projektu SRC-EDIH. Projekt, ki se je začel izvajati 1. septembra 2022, podpira digitalno preobrazbo proizvodnih podjetij in javnih organizacij v Sloveniji. Projekt sofinancirata Evropska komisija in Ministrstvo za digitalno preobrazbo Republike Slovenije.

SRC-EDIH plakat - Ujemite digitalno prihodnost (Koofr blog)

Pri Koofru z veseljem ustvarjamo kvalitetna uposabljanja, ki jih vodijo strokovnjaki in so zasnovana za opolnomočenje vaše ekipe z veščinami, ki jih potrebujete za zaščito vašega podjetja. Mar nam je za našo poslovno skupnost, zato želimo svoje znanje predajati naprej ter tako pozitivno vplivati na svoje širše poslovno okolje.

Kibernetska varnost je ključna za zaščito najdragocenejših sredstev vašega podjetja - od podatkov o strankah do intelektualne lastnine. Kibernetski napadi lahko ohromijo delovanje, povzročijo finančne izgube, izpade delovanja in dolgoročno škodo ugledu. Proaktiven pristop, še posebej preko izobraževanja zaposlenih, je bistvenega pomena za zmanjšanje kibernetskih tveganj in zagotavljanje kontinuitete poslovanja. Naredite prvi korak k zavarovanju svojega podjetja z udeležbo na našem prihajajočem predavanju o kibernetski varnosti. Pridobite vpogled v kibernetske grožnje in praktična orodja za učinkovito zaščito svojega poslovanja. Ne zamudite priložnosti za napredek svojih zaposlenih - Prijavite se danes in se nam pridružite 12. septembra 2024 v Ljubljani.


Pridružite se nam na našem subreditu.

Objavili smo tudi članek v angleškem jeziku.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake