Loading...
Koofr zmožnosti / Dec 17 2020

Skupaj izboljšujemo varnost vašega računa Koofr

V Koofru si prizadevamo uporabnikom zagotoviti čim več funkcionalnosti, vendar sta varnost in zasebnost vedno naši prioriteti. Preberite in ugotovite, kakšne spremembe bo prineslo novo leto in kako se lahko nanje pripravite tako, da bodo minimalno vplivale na vaš potek dela in uporabniško izkušnjo v Koofru.

V Koofru si prizadevamo uporabnikom zagotoviti čim več funkcionalnosti, vendar sta varnost in zasebnost vedno naši prioriteti. Zato z novim letom uvajamo spremembo, ki bo izboljšala varnost vašega računa Koofr.

Uporabnikom že ponujamo možnost, da v svojih računih Koofr omogočijo dvofaktorsko avtentikacijo (2FA) ter tako dodatno zaščitijo svoje račune ter uporabo gesel za dostop do aplikacij, za tiste aplikacije, ki ne uporabljajo varnejše prijave preko API-ja. To so večinoma aplikacije, ki povezavo vzpostavijo preko protokola WebDAV ali orodja rclone.

Za takšne povezave smo vedno svetovali uporabo gesel za dostop do aplikacij, namesto vašega glavnega gesla za račun Koofr, kljub temu, da sta do sedaj delovali obe možnosti. Zakaj? Uporaba gesel za dostop do aplikacij preprečuje, da bi bilo geslo vašega računa Koofr ogroženo iz strani tretjih oseb in omejuje dostop takšnih aplikacij. Aplikacije, ki uporabljajo gesla za dostop ne morejo spreminjati nastavitev vašega računa Koofr, elektronskega naslova, ki ga uporabljate za prijavo v svoj račun ali vašega gesla. Prav tako se ne morejo prijaviti v spletno ali mobilno aplikacijo Koofr.

S 1. januarjem 2021 bomo varnostne ukrepe popeljali še korak dlje.Vzpostavitev povezave z računom Koofr preko orodja rclone ter preko protokola WebDAV bo mogoča le z gesli za dostop do aplikacij. Vaše geslo za račun Koofr za te povezave ne bo delovalo več.

Predlagamo vam, da pred 1.januarjem 2021 spremenite nastavitve za katerokoli takšno aplikacijo ali povezavo in tako zagotovite, da bodo vse vaše povezave in aplikacije še naprej delovale nemoteno.

Če uporabljate funkcionalnost omrežnega pogona in ste jo omogočili v namizni aplikaciji Koofr ali ste pri nastavitvi z orodjem rclone ali ročni nastavitvi preko protokola WebDAV že uporabili gesla za dostop, vam ni treba spremeniti ničesar. Vse bo še naprej delovalo kot običajno. Če gesel za dostop do sedaj niste uporabljali, nadaljujte z branjem in pridobite nekaj informacij za pomoč pri ustvarjanju gesel za dostop do aplikacij v računu Koofr.

pexels-cottonbro-5076531.jpg

Kako ustvariti gesla za dostop do aplikacij v računu Koofr?

Novo geslo za dostop do aplikacije v računu Koofr ustvarite tako, da kliknete na profilno sliko v zgornjem desnem kotu spletne aplikacije Koofr. Ko se odpre Uporabniški meni, kliknite na Nastavitve in v meniju na levi izberite Geslo. Poiščite Gesla za dostop do aplikacije, v polje Ustvari novo geslo vnesite ime novega gesla in kliknite na Ustvari.

gesla_za_dostop_koofr_aplikacije.JPG

Več pomoči pri ustvarjanju gesel za dostop do aplikacij lahko najdete v pogostih vprašanjih in odgovorih ali v naših video navodilih.

Zavedamo se, da vam ta sprememba lahko povzroča nevšečnosti, vendar verjamemo, da bo močno izboljšala varnost vašega računa Koofr.

Preberite več o tem, kako nam lahko pomagate zaščititi svoj račun Koofr.

Z morebitnimi dodatnimi vprašanji se lahko obrnete tudi na našo pomoč in podporo uporabnikom ali vprašanja naslovite na naš subreddit.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake