Loading...
Varnost / Jan 15 2020

Kako varne so moje datoteke v Koofru?

Koofr je varna evropska hramba podatkov, kjer poskrbimo za vaše datoteke tako, da ste lahko brezskrbni. Več o tem, kako zagotavljamo varnost in zasebnost vaših datotek, preberite v nadaljevanju.

Posodobitev 2023: Koofr podpira šifriranje na strani odjemalca z dodatkom Koofr Vault. Več si lahko preberete v našem changelogu (na voljo v angleškem jeziku) ali v blog objavi Koofr Vault za začetnike.

V Koofru z uporabo več različnih tehnologij namenjamo posebno skrb varovanju vaših datotek.

Vsak prenos je zavarovan šifrirnim protokolom SSL/TLS, ki je v uporabi od trenutka, ko se datoteke začnejo prenašati iz vaše naprave v vaš račun Koofr. V preprosti slovenščini to pomeni, da nihče ne more videti vsebine vaših datotek, medtem ko se prenašajo na naše strežnike.

Ko datoteke končajo na naših strežnikih, jih znova šifriramo z uporabo šifriranja na strani strežnika. To zagotavlja dobro ravnovesje med varovanjem datotek in njihovo enostavno uporabo na vse sodobne načine (na primer predvajanje videoposnetkov v brskalniku, urejanje dokumentov Microsoft Office ali ogledovanje slik na telefonu).

Ne pozabite, da imate le vi dostop do svojih datotek, razen v primeru, ko jih delite z drugimi osebami preko javnih povezav za deljenje ali preko drugih možnosti skupne rabe znotraj svojega računa Koofr.

Ker vsak disk lahko odpove, naš avtomatizirani sistem zagotavlja, da vsaka datoteka konča na vsaj treh fizično ločenih mestih. Poskrbimo tudi, da se metapodatki in dejanska vsebina datotek hranijo na popolnoma ločenih strežnikih.

Vsi naši strežniki se nahajajo v odlično zavarovanih podatkovnih centrih znotraj Evropske unije (kar je za nas pomembno, saj tako lahko zagotovimo skladnost z zakonodajo Evropske Unije o zasebnosti). Avtomatizacija v kombinaciji s podporo in znanjem kvalificiranih strokovnjakov pa zagotavlja, da naš sistem nenehno deluje najboljše.

Še zadnja, a zelo pomembna stvar. Ko so datoteke izbrisane iz vašega računa, so dejansko in dokončno izbrisane. Ne hranimo ločenih kopij datotek, ki jih uporabniki ne vidite.

P.S.: Še nimate računa Koofr? Odprite ga tukaj.

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake