Loading...
Tech / Apr 02 2020

Varnostno kopirajte svoje datoteke v Koofr

Ste že kdaj izgubili fotografije iz počitnic, bančne izpiske, osnutek projekta ali domačo nalogo? Prepričani smo, da imate na svojih napravah podatke, ki so preveč pomembni, da bi jih izgubili. Zato so varnostne kopije tako pomembne in vam lahko prihranijo veliko težav. Berite dalje in svoje podatke čimprej varnostno kopirajte v Koofr.

Izguba družinskih fotografij, bančnih izpiskov, poslovne dokumentacije ali domačih nalog je vedno neprijetna in lahko pokvari vaše razpoloženje, ocene, ugled ali celo poslovanje vašega podjetja. Dobra strategija varnostnega kopiranja podatkov vam lahko pomaga, da se vsem tem stresnim situacijam izognete. Varnostno kopiranje vključite v svojo rutino in si prihranite težave, ki nastanejo pri izgubi datotek.

Kaj je varnostna kopija podatkov?

Varnostna kopija je digitalna kopija podatkov, ki jo shranimo na mesto, od koder jo je mogoče obnoviti v primeru izgube podatkov.

Zakaj varnostno kopirati?

Izguba podatkov je pogosta težava do katere lahko pride zaradi številnih razlogov. Povzročijo jo lahko napake na strojni opremi, virusi, spletni napadi hekerjev, naravne katastrofe ali preprosto človeške napake in nerodnost.

Ne glede na to kako dobra in zmogljiva je vaša strojna oprema, se bo prej ali slej obrabila. Če se pri hrambi podatkov zanašate le nanjo lahko hitro izgubite svoje podatke. Morda vam bo uspelo z nekaj dela in truda ali pomoči strokovnjakov nekatere podatke povrniti, morda pa to ne bo mogoče. Zato je najboljša ideja, da imate varnostne kopije.

Naravne katastrofe, kot so poplave, potresi, požari in druge, lahko uničijo vašo strojno opremo in skupaj z njo tudi vaše podatke. Prenosnik lahko izgubite ali pa vam ga ukradejo. Edini način za obnovitev podatkov v takšnih situacijah so varnostne kopije, če jih imate. Enako velja v primeru, da postanete žrtev enega izmed vse pogostejših napadov kriptovirusov. Podatke boste morda lahko od nepridipravov odkupili, vendar se lahko zgodi tudi, da to ne bo mogoče. Varnostne kopije vam lahko pomagajo, da ste v takšnih situacijah mirni in so eden od načinov, kako biti proaktiven glede varnosti svojih podatkov.

V vseh naštetih situacijah in mnogih drugih, vam čas vložen v pripravo varnostnih kopij lahko prihrani veliko težav. In ni boljšega časa za to, kot v tednu svetovnega dneva varnostnih kopij.

Capture.PNG [Vir: http://www.worldbackupday.com/]

Kam varnostno kopirati svoje podatke?

Obstaja veliko različnih načinov in možnosti shranjevanja varnostnih kopij podatkov in vsak način ima svoj nabor navodil za uporabo. Še vedno so zelo priljubljeni zunanji trdi diski in rešitve, ki temeljijo na bliskovnem pomnilniku. Kljub temu pa jih ne priporočamo, kot edino obliko shranjevanja varnostnih kopij vaših podatkov.

Pametno je, da upoštevate pravilo varnostnega kopiranja 3-2-1. To pomeni, da varnostno kopirate podatke na tri različna mesta, tako, da noben posamezni dogodek ne bo mogel uničiti vseh kopij vaših podatkov. Podatke morate hraniti na dveh različnih vrstah pomnilnika in imeti eno kopijo, ki ni shranjena na vaši fizični lokaciji. Tako bo tudi ta kopija varna pred naravnimi nesrečami, tatvinami in podobnim. Z upoštevanjem pravila 3-2-1 ste lahko prepričani v varnost svojih podatkov.

Kaj vključiti v varnostne kopije?

Vse datoteke, ki se vam zdijo pomembne in jih ni enostavno nadomestiti, je treba redno varnostno kopirati. Lahko gre za vaše osebne ali poslovne podatke, kot so fotografije, elektronska pošta, pomembni dokumenti ali zaupni podatki poslovanja vašega podjetja. Če je izguba vaših zasebnih datotek zelo neprijetna, je izguba poslovnih podatkov lahko za vaše podjetje uničujoča. Torej, vse kar se vam zdi pomembno, mora končati v vaši varnostni kopiji.

Da lahko ustvarite strategijo varnostnega kopiranja morate najprej oceniti kakšne vrste podatke imate, kakšna je velikost vaših podatkov, kako pogosto se podatki spreminjajo in kako pomembni so. Tako boste lahko nastavili ustrezen časovni interval varnostnega kopiranja.

Verjetno so vaši dokumenti prvi, ki vam padejo na pamet, ko razmišljate o ustvarjanju varnostne kopije. Ne pozabite pa, da lahko varnostno kopirate tudi svoje podatke iz socialnih medijev, glasbene in video datoteke, aplikacije in njihove podatke in tako naprej. Najboljša ideja je, da varnostno kopirate vse, kar bi morda pogrešali v primeru izgube.

Kaj pa obnovitev podatkov?

Ustvarjanje varnostne kopije je le prvi del zgodbe. Obnovitev varnostnih kopij podatkov je enako pomemben del postopka in varnostne strategije. Kaj to pomeni? Obnovitev podatkov pomeni povrnitev podatkov iz varnostne kopije na njihovo prvotno lokacijo ali na drugo lokacijo, kjer jih lahko nemoteno uporabljate namesto podatkov, ki so bili izgubljeni.

Pomembno: Ob kreiranju varnostne kopije podatkov morate biti prepričani, da vaša varnostna kopija res vsebuje vse podatke, ki jih potrebujete in da bo kopija delovala, ko jo boste potrebovali.

Kako varnostno kopirati datoteke v Koofr?

Datoteke lahko enostavno kopirate iz svojega računalnika v račun Koofr, s pomočjo programske opreme Duplicati v operacijskem sistemu Windows , Linux in Mac.

Če poskušate organizirati svojo varnostno kopijo in ta ni šifrirana, uporabite Koofr EXP, ki vključuje iskalnik podvojenih datotek in orodje za analizo porabe prostora v vašem računu Koofr.

Opomba: Koofr EXP je na voljo samo v plačljivih računih Koofr.

Poiščite vse naše objave povezane z varnostnim kopiranjem podatkov v Koofr.

Kaj je svetovni dan varnostnih kopij?

31. marec 2020 je letošnji svetovni dan varnostnih kopij in pravi čas, da pripravite svojo prvo varnostno kopijo ali vsaj strategijo varnostnega kopiranja svojih podatkov. Namen je, da bi s to pobudo dosegli vse, ki še nikoli niso varnostno kopirali svojih podatkov in morda sploh ne vedo, kaj varnostna kopija je. Ljudje, ki stojijo za to iniciativo si želijo, da bi čim več ljudi pričelo varnostno kopirati svoje podatke, preden pride do nepotrebnih izgub. Spomnite svoje prijatelje in družino, da naj varnostno kopirajo svoje podatke in jih tako zaščitijo pred izgubo.

Capture3.PNG [Vir: http://www.worldbackupday.com/]

Ne pozabite, da je lahko dan varnostnih kopij podatkov prav vsak dan v letu.Veselo varnostno kopiranje!

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake