Loading...
Produktivnost / Jan 23 2020

Kako organizirati svoje datoteke preko več naprav s pomočjo Koofra

Največja težava pri organizaciji svojih datotek in naprav smo pravzaprav mi sami. Morda smo neorganizirani ali pa se težko držimo sistema tudi, ko ga imamo. Če imate takšne in podobne težave ne skrbite, saj zagotovo niste edini. Sledite našim korakom in organizirajte svoje datoteke s pomočjo nekaj odličnih in preprostih funkcij, ki vam jih nudi Koofr.

Na začetku novega desetletja smo vsi nestrpni, da bi bilo najboljše. Če ne najboljše, je z našo pomočjo zagotovo lahko vsaj najbolj organizirano. Zakaj ne bi urejanja pričeli kar pri svojih napravah in datotekah in odstranili navlako, za še lepši začetek leta?

Pojdimo po korakih.

(1) Ustvarite Koofr račun. Za pomoč pri tem si lahko ogledate naš video.

Opomba: Video je na voljo samo v angleškem jeziku.

(2) Prenesite namizno aplikacijo Koofr in jo namestite na svoj računalnik. Aplikacija je na voljo za operacijske sisteme Windows, Linux in Mac.

(3) Predlagamo, da uporabite naše nasvete za urejanje datotek na vseh svojih napravah in tako postavite temelje dobri organizaciji. Nastavite hierarhijo map, ki jo je mogoče večkrat uporabiti in vam omogoča, da se nehate zanašati na funkcijo iskanja na računalniku, mobilni napravi ali v oblaku. Za več informacij si oglejte naš video.

Z našim iskalnikom dvojnikov – Koofr Duplicate Finder lahko odstranite dvojnike svojih datotek in jih tako še boljše organizirate. Predvsem pa se lahko znebite navlake, ki se je nabrala skozi leta.

Opomba: Koofr Duplicate Finder je na voljo le v plačljivih računih Koofr.

(4) Ko so vaše datoteke urejene, nastavite avtomatske varnostne kopije, da podatkov ne izgubite. Urejene datoteke namreč niso dovolj. Biti morajo tudi varnostno kopirane in kopije varno spravljene. Varnostne kopije lahko enostavno nastavite s pomočjo programske opreme Duplicati in naših objav, ki podrobno opisujejo proces nastavitve varnostnega kopiranja za uporabnike naprav Windows, Linux in Mac.

(5) Nastavite sinhronizacijo datotek v Koofr iz vseh svojih naprav. Oglejte si naš video za pomoč pri nastavitvi.

Opomba: Video je na voljo samo v angleškem jeziku.

Če je potrebno, lahko nastavite tudi sinhronizacijo po meri iz več računalnikov v mapo znotraj računa Koofr. Tako si lahko ogledate datoteke iz vseh svojih računalnikov kar v računu Koofr. Če ne želite mešati delovnih in zasebnih datotek, nastavite dve ločeni sinhronizaciji po meri, s svojega delovnega in domačega računalnika, v različni mapi znotraj računa Koofr (npr. v mapi Koofr/Služba in Koofr/Osebno).

koofr_nastavitev_sinhronizacije (6).PNG

(6) Na svojo mobilno napravo prenesite in namestite mobilno aplikacijo Koofr in se prijavite v svoj račun. V Nastavitvah lahko vklopite samodejne prenose svojih medijskih datotek in si ogledate svoje fotografije in videoposnetke kar v računu Koofr. Tako lahko tudi sprostite pomnilnik svoje mobilne naprave in hkrati varnostno kopirate svoje fotografije in videoposnetke ter tako preprečite njihove morebitne izgube.

(7) Če ste sledili vsem našim korakom, se v tem trenutku vaše datoteke sinhronizirajo iz vseh naprav v vaš račun Koofr. Enake datoteke si lahko ogledate znotraj vseh aplikacij Koofr. Prav tako si lahko ogledate datoteke iz več računalnikov znotraj svojega računa Koofr in to kjerkoli ste, dokler imate internetno povezavo. Na napravah Android lahko datoteke shranite tudi za uporabo brez povezave, s pomočjo možnosti Lokalne datoteke.

(8) Sedaj pa še zadnji in hkrati najpomembnejši korak. Držati se morate svojega sistema. Na začetku morda ne bo enostavno, vendar se bo izplačalo. Kako vemo? Svoje datoteke boste z uporabo našega sistema našli hitro in enostavno. Tako boste prihranili čas, ki bi ga sicer porabili za neproduktivno iskanje po svojih napravah.

organizirana_omara_koofr.jpg

Ne pozabite, da je prvi korak pri urejanju in organizaciji datotek najtežji in najbolj zamuden. Ko prebrodite začetne težave postane veliko lažje. Organizacija vaših datotek je dolgoročni postopek in navada, ki jo lahko prevzamete korak za korakom. Zapomnite si, da ni potrebno, da vse opravite v enem dnevu.

Naslednji projekt: vaša omara. :D

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake