Loading...
Tech / Apr 30 2020

Kako rešiti pametni telefon, ki je prišel v stik z vodo

Ali je mogoče pametni telefon rešiti, če pade v vodo? Včasih. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj nasvetov, ki lahko pomagajo rešiti vašo napravo pred poškodbami in vaše podatke pred izgubo, v primeru stika z vodo.

Pametne naprave in voda niso najboljša kombinacija. Vendar vas, v primeru, da je vaš pametni telefon pristal v luži, umivalniku, ali velikem kozarcu piva prav nič ne obsojamo. Resnično se to lahko zgodi vsakomur.

(1) Kako postopati, da bi bila škoda v takšnem primeru čim manjša?

Svojo napravo morate čim prej rešiti iz vode oziroma druge tekočine. Po tem je ključnega pomena, da ne počnete naslednjih stvari:

Če niste naredili ničesar iz zgornjega seznama, vam gre dobro. Ne pozabite pa, da je čas v takšnih primerih bistvenega pomena. Naslednje korake poskušajte narediti čim prej, da se izognete obsežnejši škodi.

water damage koofr.jpg

(2) Kaj morate narediti, da bi rešili svojo napravo?

Doma lahko poskusite nekaj stvari, ki jih predlagamo v nadaljevanju. Zavedati se morate, da ni zagotovila, da bodo ti postopki uspešni, vendar je vredno poskusiti. V primeru, da se takšnih postopkov ne želite lotevati doma, se čimprej obrnite na pooblaščeni servis. Tudi v tem primeru je pomembno hitro ukrepanje.

V primeru, da se vam takšne nesreče dogajajo pogosto, razmislite o nakupu torbice za sušenje telefona. Glede na to, da je doma verjetno nimate pri roki, bosta tako vrečka riža kot vrečka s silika gelom dovolj dobro opravili svoje delo in iz naprave absorbirali vlago.

Opomba: Tudi v primeru, da je vaša naprava deklarirana kot vodoodporna, jo voda lahko poškoduje.

rice.jpg

Vaše delo v nobene primeru še ni končano. Tudi, če vaša naprava deluje, je lahko to zgolj začasno. Ne glede na to, kako se je za vas izšla zgornja situacija, je dobro, da imate pripravljene varnostne kopije svojih podatkov. Če varnostnih kopij podatkov še nimate, je to odlična priložnost, da jih vzpostavite.

Situacije, kot je padec telefona v vodo, nam poleg potencialnih stroškov za nakup nove naprave vedno povzročijo še dodaten stres zaradi bojazni glede izgube podatkov. Vemo, da so v današnjem času naše mobilne naprave mnogo več kot le sredstvo za občasen klic in sporočilo. So naše okno v svet in na njih hranimo ogromno podatkov pomembnih za vse področja našega življenja. Zato poskrbite za varnostno kopijo svojih datotek. Koofr vam pri tem lahko pomaga.

Na svojo mobilno napravo prenesite in namestite mobilno aplikacijo Koofr in se prijavite v svoj račun Koofr. V nastavitvah aplikacije lahko vklopite samodejne prenose svojih medijskih datotek in si ogledate svoje fotografije in videoposnetke kar v računu Koofr. Tako lahko tudi sprostite pomnilnik svoje mobilne naprave in hkrati varnostno kopirate svoje fotografije in videoposnetke ter tako preprečite njihove morebitne izgube. Oglejte si našo objavo o varnostnem kopiranju medijskih datotek iz mobilnih naprav Apple. Na napravah Android lahko sledite podobnim korakom.

Za pomoč pri nastavitvi se lahko obrnete tudi na naša pogosta vprašanja in odgovore za Android ali iOS.

Opomba: Pogosta vprašanja in odgovori so trenutno na voljo le v angleškem jeziku.

media gallery.jpg

V primeru uporabe varnostnih kopij bodo vaše datoteke varne tudi, če vam telefon pade v bazen. Oglejte si naše objave na temo varnostnih kopij in poskrbite za varnost vseh svojih datotek, ne glede na to na kateri napravi so ter organizirajte svoje datoteke preko vseh svojih naprav s pomočjo Koofra.

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake