Loading...
Koofr zmožnosti / Jun 20 2019

Nastavitev sinhronizacije s pomočjo Koofra

Uporaba oblačne shrambe in varnostnih kopij je odlična ideja, če podatkov ne pozabite sinhronizirati v oblačno shrambo. Koofr ponuja samodejno sinhronizacijo datotek in map med računalnikom in vašim Koofr računom. Preberite kako lahko nastavite in uporabljate sinhronizacijo in tako poskrbite, da so vaši podatki vedno varno shranjeni.

Koofr vam ponuja enostavno rešitev za sinhronizacijo podatkov, s katero lahko dostopate do svojih datotek in map preko oddaljenih naprav, s pomočjo spletne aplikacije Koofr in namizne aplikacije Koofr, ki jo lahko namestite na operacijske sisteme Windows, Linux ter Mac OS X.

Namizna aplikacija Koofr vam omogoča avtomatsko sinhronizacijo podatkov med računalnikom in vašim Koofr računom kjer lahko enostavno dostopate do podatkov iz različnih naprav.

Za nastavitev sinhronizacije je potreben prenos Koofr namizne aplikacije, ki jo lahko prenesete tukaj ali pa se odpravite v svoj Koofr račun ter v glavnem meniju na levi kliknete na Poveži to napravo. Odpre se vam ekran kjer lahko s klikom na Prenos prenesete Koofr namestitveno datoteko za namizno aplikacijo, jo zaženete in sledite navodilom za namestitev namizne aplikacije.

koofr_nastavitev_sinhronizacije (5).PNG

Ko je namizna aplikacija nameščena, se vanjo vpišite s svojim Koofr računom. V primeru, da ga še nimate, lahko brezplačen račun ustvarite tukaj.

Sinhronizacije so funkcija, ki vam omogoča, da ustvarite mapo, ki je vedno v sinhroniziranem stanju med računalnikom in spletno aplikacijo Koofr. Upoštevajte, da sinhronizacija deluje, ko je računalnik povezan z internetom. Sinhronizirani podatki so dostopni tudi, ko je računalnik brez povezave in jih lahko po potrebi brez težav prenesete iz svojega Koofr računa. Ta rešitev je priročna v primeru izgube podatkov (npr. če se vam pokvari osebni računalnik).

Ko se prijavite v svoj račun v namizni aplikaciji, bo vaša prva sinhronizacija ustvarjena samodejno. Na namizju boste našli novo ustvarjeno mapo Koofr. Karkoli vložite v to mapo, lahko najdete v mapi My desktop sync v Koofr spletni aplikaciji.

koofr_nastavitev_sinhronizacije (6).PNG

Če se vaša prva sinhronizacija ne ustvari samodejno, jo lahko ustvarite tako, da odprete namizno aplikacijo Koofr in kliknete na Koofr folder v meniju na levi.

koofr_nastavitev_sinhronizacije (7).PNG

Kliknite na Ustvari privzeto sinhronizacijo, kar bo na namizju ustvarilo mapo Koofr ter samodejno pričelo sinhronizirati datoteke iz te mape z vašim Koofr računom. Karkoli vstavite v Koofr mapo na namizju, bo sinhronizirano z mapo My desktop sync v Koofr spletni aplikaciji.

Ustvarjate lahko tudi dodatne sinhronizacije, s katerimi poskrbite za varnostne kopije poljubnih map na računalniku - ni potrebe, da kopirate vse podatke, ki jih želite varnostno kopirati v mapo Koofr na namizju. Sinhronizacijo lahko ustvarite za poljubno mapo in s tem ohranite obstoječo strukturo map na svojem računalniku.

Sinhronizacije lahko ustvarjate s klikom na Sinhronizacije v meniju na levi.

koofr_nastavitev_sinhronizacije (8).PNG

Kliknite Ustvari novo. Prikazala se bo struktura map vašega računalnika. Poiščite in izberite mapo, ki jo želite sinhronizirati (oz. ustvarite novo mapo) ter kliknite Naprej. V našem primeru je izbrana mapa JohnSuitcaseDesktop.

koofr_nastavitev_sinhronizacije (9).PNG

V naslednjem koraku izberite mapo v aplikaciji Koofr, s katero želite sinhronizirati svojo izbrano mapo na računalniku. Poiščite in izberite želeno mapo in kliknite Naprej. V našem primeru je izbrana mapa v Koofr računu JohnSuitcaseDesktopSync.

koofr_nastavitev_sinhronizacije (1).PNG

V zadnjem koraku lahko vidite povzetek ustvarjene sinhronizacije. Kliknite na Zaključi in sinhronizacija je ustvarjena.

koofr_nastavitev_sinhronizacije (2).PNG

Ko je sinhronizacija ustvarjena, jo vidite v Sinhronizacijah v Koofr namizni aplikaciji.

koofr_nastavitev_sinhronizacije (3).PNG

Tukaj lahko tudi urejate ustvarjene Sinhronizacije s klikom na ikono za urejanje v zgornjem desnem kotu posamezne sinhronizacije. Sinhronizacijo lahko ustavite ali odstranite, si ogledate koliko datotek je bilo sinhroniziranih in vidite njihovo velikost.

koofr_nastavitev_sinhronizacije (4).PNG

Vaša sinhronizacija je nastavljena in izbrane mape bodo samodejno sinhronizirane z vašim Koofr računom, tako da bodo na voljo od kjerkoli in iz vseh naprav.

Kaj se zgodi z vašimi datotekami, če odstranite namizno aplikacijo Koofr?

Ne skrbite, vaše datoteke bodo še vedno varno shranjene in na voljo v spletni aplikaciji Koofr, ustvarjene sinhronizacije pa ne bodo več delovale.

Veselo sinhroniziranje!

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu!

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake