Kako lahko namestim Koofrovo namizno aplikacijo za operacijski sistem macOS?

Če želiš dostopati do podatkov in jih sinhronizirati s strežnikom, moraš najprej namestiti Koofrovo namizno aplikacijo za macOS operacijski sistem.

Namizno aplikacijo lahko preneseš na naslednji način:

  • Na svojem računalniku se vpiši v spletno aplikacijo Koofr.
  • V Glavnem meniju na levi izberi Poveži to napravo.
  • V oknu, ki se odpre, klikni na Prenesi.
  • S tem se bo začel prenos namestitvene datoteke za Koofrovo namizno aplikacijo za macOS. Ko se prenos konča, dvojno klikni na .dmg datoteko, ki si jo prenesel/a.
  • Ko se mapa s Koofrom odpre, odpri Finder in povleci Koofrovo ikono v Applications folder. Opomba: Če se prikaže sporočilo o napaki, klikni na gumb Open.

  • Za dokončanje namestitve sledi navodilom za namestitev.

  • Nato z desno tipko na miški klikni na Koofr in izberi Open.

Opomba: Koofra ne poskušaj odpreti z dvojim klikom.

Ob prvem poskusu zagona Koofr namizne aplikacijo, boš prejel/a sporočilo o napaki Koofr is an application downloaded from the internet. Are you sure you want to open it?, saj program ni bil prenesen iz Mac App Store/iTunes. To težavo rešiš tako, da odpreš Finder in klikneš na Applications na levi strani okna. Desno klikni na Koofrovo ikono namizne aplikacije in izberi Open. Potrditi moraš, da želiš zagnati program, ki si ga prenesel/a iz interneta. To moraš narediti samo ob prvem zagonu.

  • Koofrova namizna aplikacija se bo odprla in lahko jo začneš uporabljati.

Opomba: Če poskušaš namestiti Koofrovo namizno aplikacijo v operacijskih sistemih macOS Catalina ali macOS Mojave, moraš namizni aplikaciji ročno omogočiti namestitev. V omenjenih operacijskih sistemih aplikacija ni bila nameščena, ker ni bila nameščena iz uradne trgovine. Aplikacijo najdeš v System Preferences > Security & Privacy v zavihku General. Klikni Open Anyway, da potrdiš namero za odpiranje in namestitev aplikacije.

Opomba: Koofrovo namizno aplikacijo lahko uporabljaš na operacijskih sistemih MacOS 10.13 in novejših (High Sierra).