Loading...
Tech / May 01 2018

Sprostite pomnilnik vašega telefona, prvi del: operacijski sistem Android

Eno najbolj nepriljubljenih sporočil, ki se lahko pojavijo na vašem pametnem telefonu, je zagotovo: “Pomanjkanje prostora.” Ali veste, kaj morate narediti, da se temu izognete oziroma kako rešite takšno situacijo?

Kaj je Android?

Android je priljubljen operacijski sistem, ki temelji na Linuxovem jedru in drugi odprtokodni programski opremi. Zasnovan je bil predvsem za mobilne naprave - pametne telefone, tablične računalnike in druge.

Ker vemo, da vam pomilnika vedno zmanjkuje, vam danes predstavljamo nekaj nasvetov, ki vam lahko pomagajo sprostiti pomnilnik vašega pametnega telefona Android.

Kako sprostite pomnilnik na vašem pametnem telefonu Android?

Pa poglejmo. Tule je seznam nasvetov, ki jih lahko upoštevate in pridobite več prostora za vaš naslednji viralni videoposnetek ali fotografije z vaših počitnic:

1. Tovarniška ponastavitev podatkov. To je drastičen, vendar zelo učinkovit korak, če niste navezani na podatke ali nastavitve na svojem telefonu (v kar močno dvomimo). Ker domnevamo, da iščete manj dokončno rešitev, nadaljujmo z drugimi nasveti.

2. Prestavite vse shranjene podatke z notranjega pomnilnika. Ta korak deluje, če imate prostor za microSD kartico. Preprosto kupite takšno z veliko prostora in avtomatično shranjujte vse videoposnetke in fotografije na SD kartico. Večinoma lahko na SD kartico premaknete tudi aplikacije.

koofr-sd.png

3. Pobrišite svoje Prenose (Downloads). Ah, ti pozabljeni prenosi. Poiščite mapo Prenosi (včasih je za to potrebno kar nekaj brskanja) in jo izpraznite. Enostavno je in osupnila vas bo količina prostora, ki ga boste tako pridobili.

4. Počistite datoteke v predpomnilniku. Predpomnilniške datoteke so datoteke, shranjene na vašem pametnem telefonu zato, da pospešijo proces naslednjič, ko odprete določeno aplikacijo. Lahko zasedejo veliko prostora, zato predlagamo, da jih redno brišete. Enostaven način, da to storite je, da si pomagate z eno izmed mnogih aplikacij, ki jih lahko prenesete s trgovine Google Play. Poiščite čistilec predpomnilnika, ki ima dobre ocene uporabnikov.

5. Pobrišite WhatsApp večpredstavnostne datoteke. Ta priljubljena aplikacija za pošiljanje sporočil avtomatično shrani slike in videoposnetke na telefon in poleg tega shrani tudi datoteke, ki ste jih poslali vi. Najprej se odpravite v nastavitve aplikacije - Poraba podatkov in shrambe in spremenite nastavitve. Če želite pobrisati vse datoteke, ki ste jih poslali, bo za to potrebno nekaj brskanja po notranjih mapah za shranjevanje. Tam lahko pobrišete datoteke, ki ste jih poslali in jih ne porebujete več.

6. Pobrišite aplikacije, ki jih ne uporabljate. Ali ste prepričani, da ste izbrisal tisto aplikacijo, ki ste jo imeli na telefonu in je niste več uporabljali? Zanimivost: ne nudijo vsi Android telefoni možnosti, da to storite udobno in hitro kar z domačega zaslona. Pojdite v meni Aplikacije v Nastavitvah in se prepričajte sami. Pojdite skozi seznam aplikacij, ki ste jih namestili tekom let, in naredite čistko - izbrišite vse tiste, ki jih ne uporabljate več in sprostite svoj pomnilnik.

koofr_how_to_free_up_space_on_android_smartphone.png

Niste prepričani, da želite pobrisati aplikacije, za katere ste plačali? Ne skrbite, že plačane aplikacije za Android lahko enostavno ponovno naložite s trgovine Google Play, zanje pa vam ne bo potrebno ponovno plačati.

7. Shranite svoje fotografije v oblačni shrambi. Z računom Koofr je to res enostavno. Naložite mobilno aplikacijo Koofr in vklopite avtomatično ustvarjanje varnostnih kopij. Sedaj se bodo vsi vaši videoposnetki in fotografije shranili v računu Koof. Tako lahko izpraznite mapo Galerija takoj, ko vam prične primanjkovati prostora - brez skrbi, da boste morda pobrisali dragocene spomine! Z brezplačnim računom Koofr vam podarimo 2GB prostora za shranjevanje.

koofr_slo_cloudstorage.PNG

8. Ste poskusili vse, vendar je pomnilnik še vedno poln? Iz trgovine Google Play prenesite aplikacijo, ki analizira porabo prostora in jo zaženite na svojem pametnem telefonu. Pokazala vam bo vse, kar zaseda pomnilnik na vašem telefonu. Morda izveste kaj novega.

Naslednjič se bomo osredotočili na uporabnike pametnih telefonov znamke iPhone in jim ponudili nekaj nasvetov, kako sprostiti pomnilnik! Do takrat pa vam želimo veselo shranjevanje s Koofrom!

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu!

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake