Loading...

Tech

Sprostite pomnilnik vašega telefona, prvi del: operacijski sistem Android

Eno najbolj nepriljubljenih sporočil, ki se lahko pojavijo na vašem pametnem telefonu, je zagotovo: “Pomanjkanje prostora.” Ali veste, kaj morate narediti, da se temu izognete oziroma kako rešite takšno situacijo?

Kako sprostite pomnilnik na vašem Androidnem pametnem telefonu? Tule je seznam nasvetov, ki jih lahko upoštevate in pridobite več prostora za vaš naslednji viralni videoposnetek ali fotografije z vaših počitnic:

1. Tovarniška ponastavitev podatkov. To je drastičen, vendar zelo učinkovit korak, če niste navezani na podatke ali nastavitve na vašem telefonu (v kar močno dvomimo). TODA, ker domnevamo, da iščete bolj enostavno rešitev, nadaljujmo z drugimi, bolj praktičnimi nasveti.

2. Prestavite vse shranjene podatke z notranjega pomnilnika. Ta korak deluje, če imate prostor za microSD kartico. Preprosto kupite takšno z veliko prostora in avtomatično shranjujte vse videoposnetke in fotografije na SD kartico. Večinoma lahko na SD kartico premaknete tudi aplikacije.

koofr-sd.png

3. Pobrišite vaše Prenose (Downloads). Ah, ti pozabljeni prenosi. Poiščite mapo Prenosi (včasih je za to potrebno kar nekaj brskanja) in jo izpraznite. Enostavno je in osupnila vas bo količina prostora, ki jo boste sprostili.

4. Počistite datoteke v predpomnilniku. Predpomnilniške datoteke so datoteke, shranjene na vašem pametnem telefonu zato, da pospešijo proces naslednjič, ko odprete aplikacijo. Lahko zasedejo veliko prostora, zato predlagamo, da jih redno brišete. Enostaven način, da to storite je, da si pomagate z eno izmed mnogih aplikacij, ki jih lahko naložite na Google Play - poiščite čistilec predpomnilnika, ki ima dobre ocene uporabnikov.

5. Pobrišite WhatsApp večpredstavnostne datoteke. Ta priljubljena aplikacija za pošiljanje sporočil avtomatično shrani slike in videoposnetke na telefon in poleg tega shrani tudi datoteke, ki ste jih poslali vi. Najprej se odpravite v nastavitve aplikacije - Poraba podatkov in shrambe in spremenite nastavitve. Če želite pobrisati vse datoteke, ki ste jih poslali, bo za to potrebno nekaj brskanja po notranjih mapah za shranjevanje. Tam lahko pobrišete datoteke, ki ste jih poslali in jih ne porebujete več.

6. Pobrišite aplikacije, ki jih ne uporabljate. Ali ste prepričani, da ste izbrisal tisto aplikacijo, ki ste jo imeli na telefonu in je niste več uporabljali? Zanimivost: ne nudijo vsi Androidni telefoni možnosti, da to storite udobno in hitro kar z domačega zaslona. Pojdite v meni Aplikacije v Nastavitvah in se prepričajte sami. Pojdite skozi aplikacije, ki ste jih namestili tekom let, in naredite čistko - izbrišite vse tiste, ki jih ne uporabljate več.

koofr_how_to_free_up_space_on_android_smartphone.png

Niste prepričani, da želite pobrisati aplikacije, za katere ste plačali? Ne skrbite, lahko jih enostavno ponovno naložite z Google Play, zanje pa vam ne bo potrebno še enkrat plačati.

7. Shranite vaše fotografije v oblačni shrambi. S Koofrom je to res enostavno. Naložite mobilno aplikacijo Koofr in jo nastavite na avtomatično ustvarjanje varnostnih kopij. Sedaj se bodo vsi vaši videoposnetki in fotografije shranili na Koofru, tako da lahko izpraznite mapo Galerija takoj, ko vam prične primanjkovati prostora - brez skrbi, da boste morda pobrisali dragocene spomine! Z brezplačnim računom vam podarimo 2GB prostora za shranjevanje.

koofr_slo_cloudstorage.PNG

8. Vse ste poskusili, vendar je pomnilnik še vedno poln? Z Google Play si naložite analitik porabe prostora in ga zaženite na vašem pametnem telefonu. Pokazal vam bo vse, kar zaseda pomnilnik na vašem telefonu. Morda izveste kaj novega.

Naslednjič se bomo osredotočili na uporabnike iPhonov in ponudili par nasvetov, kako sprostiti pomnilnik! Do takrat pa vam želimo veselo shranjevanje s Koofrom!

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu!

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.