Kaj so Lokalne datoteke v mobilni aplikaciji na Android napravi in kako jih uporabljati?

Z možnostjo Lokalne datoteke lahko shraniš kopijo katerekoli datoteke/mape, shranjene na Koofru, na svojo Android napravo. Datoteke/mape, shranjene lokalno, so dostopne za ogled v aplikaciji Koofr, tudi če naprava ni povezana z omrežjem (npr. v letalskem načinu).

Medtem, ko imaš odprt seznamu datotek znotraj Koofrove aplikacije, preprosto izberi datoteko/mapo (s pritiskom na datoteko/mapo za vsaj dve sekundi) in pritisni na ikono Menija več možnosti v desnem zgornjem kotu zaslona. Iz menija, ki se pojavi, izberi Shrani lokalno. Datoteke, ki so shranjene lokalno, si lahko ogledaš v Glavnem meniju pod Lokalne datoteke.

Opomba: Lokalne datoteke ne ustvarijo samo enkratne kopije datoteke, ampak opazujejo izvorno datoteko na strežniku. Vsakič, ko se datoteka spremeni na Koofru, se lokalna kopija posodobi. To se zgodi, ko se naprava poveže v splet.

Opomba: Lokalne datoteke so shranjene v zasebnem prostoru za shranjevanje v mobilni aplikaciji na sistemu Android. Do tega pomnilnika ne moreš dostopati iz drugih aplikacij ali iz upravitelja datotek. Če želiš posamezno datoteko brez povezave uporabiti v drugi aplikaciji, jo moraš kot običajno poslati s Koofrove aplikacije v drugo aplikacijo.