Urejaj svoje dokumente Microsoft Office v Koofru

S storitvijo Microsoft Office za splet si lahko ogledaš, ustvariš in urejaš dokumente Microsoft Office kar v svojem računu Koofr. Do svojih dokumentov lahko dostopaš kjerkoli in kadarkoli s pomočjo spletnega brskalnika. To prinaša novo raven fleksibilnosti in možnost sočasnega urejanja skupnih dokumentov z drugimi uporabniki.

Kako deluje?

1V spletni aplikaciji Koofr klikni na gumb Dodaj. Ustvari nov Wordov dokument, Excelovo preglednico ali PowerPoint predstavitev.
2Desno-klikni na miško in izberi možnost Odpri v Wordu, Odpri v Excelu ali Odpri v PowerPointu, da odpreš dokument v Microsoft Office za splet.
3Ob prvi uporabi podaj svoje soglasje za uporabo. Več o tem, kaj to pomeni, preberi v Odgovorih na pogosta vprašanja.

Odgovori na pogosto zastavljena vprašanja

Kateri pogoji storitve bodo veljali za moje dokumente med uporabo storitve Office za splet?

Za tvoje podatke bodo veljali pogoji storitve in politika zasebnosti storitve Microsoft Office.

Zakaj moram podati soglasje pred prvo uporabo storitve Microsoft Office?

Pred prvo uporabo storitve Microsoft Office v računu Koofr moraš podati soglasje s pogoji storitve in politiko zasebnosti storitve Microsoft Office. S klikom na Strinjam se (nadaljuj) se strinjaš z dejstvom, da bodo kopije tvojih datotek, ki jih boš urejal, naložene na strežnike Microsoft Office 365. Za te kopije politika zasebnosti storitve Koofr ne velja.

Kje lahko prekličem soglasje za storitev Microsoft Office?

Soglasje lahko kadarkoli prekličeš v varnostnih nastavitvah svojega računa Koofr, s klikom na gumb Zavrni dostop.

Kaj se zgodi, če ne želim dati soglasja za uporabo storitve Microsoft Office?

Če ob pozivu za podajo soglasja klikneš na Zavrni (nazaj), lahko nadaljuješ z uporabo integriranega pregledovalnika dokumentov. Seveda brez dodatnih zmožnosti, ki jih ponuja Office.

Katere zmožnosti ponuja Office za splet?

Office za splet ponuja vse osnovne zmožnosti programov Microsoft Word, Excel in PowerPoint. Podrobnosti lahko preveriš tukaj.

Ali lahko Office za splet uporabljam tudi v mobilni različici aplikacije Koof?

Ne. Uporabniki mobilnih naprav z operacijskim sistemom Android in nameščeno aplikacijo Koofr za Android lahko z aplikacijo Microsoft Office za Android odpirajo dokumente Office na svojih mobilnih napravah. Z veljavno licenco za Office 365 lahko tudi urejajo in shranjujejo svoje dokumente v Koofr. Ta možnost ni na voljo uporabnikom naprav iOS.

Katere vrste datotek si lahko ogledam in urejam s pomočjo storitve Office v računu Koofr?

Urejaš lahko katerikoli dokument Word, Excel ali PowerPoint v obliki Office Open XML (OOXML). Sem spadajo vsi dokumenti s končnicami .docx, .xslx in .pptx ter pripadajoče predloge. Starejše, binarne oblike dokumentov, kot so .doc, .xls in .ppt, si lahko ogledaš in jih, če je potrebno urejanje, pretvoriš v novejšo obliko.

Ogledaš si lahko oblike Urejaš lahko oblike
Word .doc, .docm, .dot, .dotm, .rtf .docx, .docm, .odt
Excel .xls, .csv .xlsx, .xlsm, .xlsb, .ods
PowerPoint .pot, .potm, .potx, .pps, .ppsm, .ppt, .pptm .pptx, .ppsx, .odp

Ali moram med urejanjem shranjevati dokumente in kje najdem gumb Shrani?

Ne. Office samodejno shrani tvoje dokumente ob spremembah. S tem poskrbi, da sprememb nikoli ne izgubiš.

Kdo lahko uporablja Office v računu Koofr?

Vsi uporabniki s plačljivimi računi Koofr. Prijavi se v račun Koofr in nadgradi svoj račun. Izberi želeni paket in sledi korakom za nadgradnjo.

Ali lahko v storitvi Office za splet uporabljam makre?

V storitvi Office za splet ne boš mogel zagnati ali urediti nobenih makrov. Makri bodo v dokumentih ohranjeni in jih boš pozneje lahko uredil v namiznih aplikacijah Office.

Ali je v storitvi Office za splet mogoče sočasno urejanje dokumentov v realnem času?

Da. Uporabniki računov Koofr lahko dokumente Office, dane v skupno rabo z možnostjo Dodaj osebe, urejate sočasno z drugimi uporabniki računov Koofr, v realnem času.