Kako lahko z geslom zaščitim datoteko oziroma mapo, ki jo želim deliti?

Ko klikneš na gumb Deli poleg datoteke oziroma mape in izbereš možnost Pošlji povezavo / Prejmi datoteke, se prikaže novo okno. Če želiš datoteko oziroma mapo zaščititi z geslom, označi potrditveno polje zraven polja Povezavo zaščiti z geslom. Geslo se bo pokazalo zraven URL-ja povezave za deljenje na vrhu strani. Ustvariš lahko tudi novo geslo (klini na gumb Ustvari novo geslo in novo geslo bo prikazano poleg povezave) ali nastaviš svoje geslo (klikni na gumb Nastavi geslo po meri in vpiši svoje 6-mestno geslo).

Opomba: Funkcija “Nastavi geslo po meri” je na voljo le za uporabnike s plačljivimi računi Koofr.

Če datoteko oziroma mapo deliš z možnostjo Dodaj osebe, je vsebina že samodejno zaščitena. Za dostop do datoteke oziroma mape, ki je v skupni rabi na ta način, je namreč treba imeti ustvarjen Koofrov račun.

Opomba: za potencialno zlonamerne vrste datotek (.exe, .zip. itd.) se geslo nastavi samodejno in ga ni mogoče izklopiti. Zaščita z geslom je v teh primerih obvezna zaradi zahtev protivirusnih programov in brskalnikov.

Opomba: uporabniki z brezplačnimi Koofrovimi računi ne morejo deliti izvršljivih programskih datotek in drugih potencialno zlonamernih datotek.