Kako ustavim skupno rabo datotek oziroma map?

Obstaja več različnih načinov, kako ustaviti skupno rabo /deljenje datotek oziroma map, glede na to, katero možnost skupne rabe si uporabil/a.

  1. Na Koofru poišči datoteko oziroma mapo, ki je v skupni rabi (modre ikone). Nato se z miško pomakni nad datoteko oziroma mapo in klikni na gumb Deli, ki se pojavi na desni. Pojavile se bodo možnosti skupne rabe. Izberi tisto možnost skupne rabe, zraven katere je kljukica in klikni nanjo.
  • Če si izbral/a Dodaj osebe: V oknu, ki se odpre, klikni na Prenehaj deliti ali pa s klikom na gumb Odstrani/[-] desno od imena osebe, odstrani samo posamezno osebo.
  • Če si izbral/a Pošlji povezavo: V oknu, ki se odpre, klikni na Odstrani povezavo. Pojavilo se bo novo okno, kjer moraš potrditi, da si prepričan/a, da želiš povezavo za deljenje odstraniti. Klikni na Odstrani za potrditev.
  • Če si izbral/a Prejmi datoteke: V oknu, ki se odpre, klikni na Odstrani povezavo. Pojavilo se bo novo okno, kjer moraš potrditi, da si prepričan/a, da želiš povezavo za prejem odstraniti. Klikni na Odstrani za potrditev.
  1. V Glavnem meniju na levi poišči zavihek Deljeno, kjer lahko vidiš vse datoteke oziroma mape, ki si jih dal/a v skupno rabo (modre ikone). Z miško se pomakni nad datoteko oziroma mapo in klikni na gumb Deli, ki se pojavi na desni. Nato klikni na Dodaj osebe in odprlo se bo novo okno, kjer lahko klikneš na Prenehaj deliti ali pa s klikom na gumb Odstrani/[-] desno od imena osebe, odstraniš samo posamezno osebo.

Opomba: ta možnost je na voljo le za datoteke oziroma mape, ki si jih dal/a v skupno rabo preko možnosti Dodaj osebe.

  1. V Uporabniškem meniju poišči Povezave. Tu si lahko ogledaš vse Povezave za deljenje in Povezave za prejem. Odpre se pregled vseh ustvarjenih povezav. Povezave lahko odstraniš s klikom na ikono za urejanje na desni strani. Odprlo se bo novo okno, kjer klikni na gumb Odstrani povezavo. Druga možnost pa je, da klikneš gumb Odstrani na skrajni desni strani ekrana. Pojavilo se bo novo okno, kjer moraš potrditi, da si prepričan/a, da želiš povezavo odstraniti. Klikni na gumb Odstrani za potrditev.

Opomba: ta možnost je na voljo le za Povezave za deljenje in Povezave za prejem.