Kako lahko omogočim prijavo v dveh korakih s ključem za dostop na iOS napravi?

  • Na iOS napravi odpri spletni brskalnik in v njem poišči Koofrovo spletno aplikacijo.
  • V Uporabniškem meniju izberi Nastavitve.
  • Iz spustnega menija izberi Prijava v dveh korakih.
  • Pritisni Dodaj ključ za dostop.
  • S ponovnim vpisom gesla odobri dostop do svojega računa Koofr in izberi Nadaljuj.
  • Poimenuj ključ za dostop in klikni na Ustvari ključ za dostop.

Če izbereš svoj Touch ID, Face ID ali passcode, položi svoj prst na Touch ID ali drži napravo pred svojim obrazom (Face ID) oziroma vnesi svoj Passcode. Tvoj ključ za dostop bo ustvarjen. Pritisni na Nadaljuj. Nadomestne kode shrani na varno mesto. Pritisni na Dodaj in s tem dokončaj nastavitev. Po tem lahko svojo iOS napravo (Touch ID, Face ID ali Passcode) uporabiš kot drugi dejavnik za preverjanje avtentikacije.

Če izbereš Security Key NFC , prisloni ključ na zgornjo stran naprave. Tvoj ključ za dostop bo ustvarjen. Pritisni na Nadaljuj. Nadomestne kode shrani na varno mesto. Pritisni na Dodaj in s tem dokončaj nastavitev. Po tem lahko varnostni ključ NFC uporabiš kot drugi dejavnik za preverjanje avtentikacije.

Če izbereš Varnostni ključ USB, v napravo vstavi USC-C lightning to USB adapter in USB ključ priključi v adapter. Ustvari varnostno kodo, pritisni na Nadaljuj in se dotakni ključa. Tvoj ključ za dostop bo ustvarjen. Pritisni gumb Nadaljuj. Nadomestne kode shrani na varno mesto. Pritisni na Dodaj in s tem dokončaj nastavitev. Po tem lahko varnostni ključ USB uporabiš kot drugi dejavnik za preverjanje avtentikacije.