Kako lahko omogočim prijavo v dveh korakih s ključem za dostop na sistemu Windows?

  • Odpri Koofrovo spletno aplikacijo in v Uporabniškem meniju izberi Nastavitve.
  • V meniju na levi strani klikni na Prijava v dveh korakih.
  • Klikni na Dodaj ključ za dostop.
  • S ponovnim vpisom gesla odobri dostop do svojega računa Koofr. Klikni na Nadaljuj.
  • Poimenuj ključ za dostop in klikni na Ustvari ključ za dostop.
  • Odprlo se bo Windowsovo okno, kjer lahko izbereš, kam želiš shraniti svoj ključ za dostop. Izbereš lahko svojo napravo Windows, iPhone, iPad ali Android napravo ali fizični ključ.

Če izbereš svojo Windows napravo, boš pozvan/a k vnesu PIN svoje naprave ali uporabi svojega prstnega odtisa/ID obraza (Windows Hello). Tvoj ključ za dostop bo ustvarjen (Authenticated). Klikni na Nadaljuj. Nadomestne kode shrani na varno mesto. Klikni na Dodaj in s tem dokončaj nastavitev. Po tem lahko uporabiš Windows Hello (prstni odtis, ID obraza ali PIN računalnika) kot drugi dejavnik za preverjanje avtentikacije.

Če izbereš svojo napravo iPhone, iPad ali Android, boš moral/a najprej skenirati kodo QR s svojo napravo. Tvoj ključ za dostop bo ustvarjen. Klikni na Nadaljuj. Nadomestne kode shrani na varno mesto. Klikni na Dodaj in s tem dokončaj nastavitev. Po tem lahko svojo napravo uporabiš kot drugi dejavnik za preverjanje avtentikacije.

Če izbereš varnostni ključ (fizično naprava), boš moral/a najprej ustvariti PIN kodo in klikniti na Nadaljuj. Nato v vhod USB vstavi ključ in se ga dotakni. Tvoj ključ za dostop bo ustvarjen. Klikni na Nadaljuj. Nadomestne kode shrani na varno mesto. P Klikni na Dodaj in s tem dokončaj nastavitev. Po tem lahko varnostni ključ uporabiš kot drugi dejavnik za preverjanje avtentikacije.