Loading...
Tech / Mar 23 2018

Primerjava vseh možnosti za pošiljanje velikih datotek!

Imate najljubši način za pošiljanje tistih velikanskih .psd datotek, počitniških fotografij ali videoposnetkov z bratrančeve poroke? Preberite naš blog in izvedeli boste, ali se teh nalog lotevate na najboljši način.

Katera je najboljša in najlažja možnost za pošiljanje velikih datotek vašim prijateljem, družini ali sodelavcem, izmed mnogih, ki so na voljo? Ogledali smo si, kako se različne opcije odrežejo v medsebojni primerjavi.

1. Elektronska pošta

koofr_sharing_files_compared_3.png

Očitna možnost, ki je vedno pri roki - elektronski pošti samo dodate priponko z datoteko. Na žalost so omejitve velikosti zelo stroge, zato velike datoteke odpadejo. Gmail in Yahoo dovolita priponke v velikosti do 25MB, Hotmail ima omejitev 10MB in Outlookova namizna aplikacija bo sprejela le priponke, manjše od 20MB. To vam res ni v veliko pomoč, če želite nekomu poslati kaj več kot par fotografij z nizko ločljivostjo.

Plusi:

Minusi:

2. Stiskanje datotek pred pošiljanjem

koofr_sharing_files_compared_2.png

Je priponka prevelika za elektronsko pošto? Dobro staro stiskanje datotek bo morda prava stvar za tako situacijo. Na spletu je na voljo veliko vrst programske opreme, ki vam omogočijo, da v eno .zip ali .rar datoteko stisnete celo več datotek. Tako hitro pridete do priročne rešitve, samo stisnite datoteko (ali celo mapo datotek). Na žalost vam to ne bo pomagalo pri zares velikih datotekah, saj ima tudi stiskanje svoje omejitve.

Plusi:

Minusi:

3. Aplikacije za pošiljanje sporočil

koofr_sharing_files_compared_4.png

Sedaj, ko smo ugotovili, da elektronska pošta ni najboljši način za pošiljanje velikih datotek, se pogovorimo o možnostih, ki jih ljudje zadnje čase še raje uporabljajo - aplikacije za sporočanje. Vsi jih dnevno uporabljamo za komunikacijo s prijatelji, družino in celo za službene namene, zakaj jih torej ne bi uporabili za pošiljanje datotek?

Facebook Messenger dovoli pošiljanje datotek velikosti do 25MB (slike BODO stisnjene in slabše kakovosti!), WhatsApp do 30MB, Slack vam dovoli pošiljanje datotek do 30MB, vendar ima prostor za shranjevanje omejen na 5GB pri brezplačnem računu (10GB pri plačljivem računu) in Telegram vam dovoljuje deljenje datotek do velikosti 1,5 GB. Sedaj smo na pravi poti!

Plusi:

Minusi

3. FTP strežnik

Nekoliko staroveško, vendar strežnik dokaj zanesljivo opravi nalogo. Nastavitev pa vam pobere kar nekaj časa - potrebujete dostop do strežnika ter precej korakov, ki jih morate opraviti, preden ga lahko uporabljate. Če redno pošiljate ogromne datoteke, je to najbrž smiselno, če pa le občasno pošljete video ali dva, rajši preskočite to možnost.

Plusi: *Podpira zares velike datoteke (odvisno od prostora na strežniku)

Minusi:

4. Spletne storitve za prenos datotek

koofr_sharing_files_compared_5.png

Zanesljiva metoda za mnoge spletne uporabnike, najpopularnejša izmed storitev je WeTransfer, ki jo lahko uporabljate brezplačno. Čeprav bo najbrž dobro služila večini vaših potreb, imejte v mislih, da običajno obstaja omejitev velikosti, na primer 2GB za en prenos pri večini popularnih storitev.

Plusi:

Minusi:

5. Deljenje datotek iz oblačne shrambe

koofr_preview_new.png Zadnja možnost postaja vedno bolj priljubljena in to z dobrim razlogom. Je enostavna za uporabo, nudi veliko možnosti za deljenje datotek in ima vrsto dodatnih zmožnosti, kot je zaščita datotek z gesli in šifriranjem. Kristalno jasno je, da se vam uporaba te možnosti splača, sploh če že uporabljate oblačno shrambo za druge stvari (na primer ustvarjanje varnostnih kopij vaših datotek).

Plusi:

Minusi:

Zadnjo pomankljivost lahko enostavno rešite >> ustvarite brezplačen Koofr račun z 2GB prostora za shranjevanje! Preberite več o drugih kul zmožnostih, ki jih nudi Koofr!

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu!

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake