Kako lahko delim datoteko?

Če si ogleduješ datoteke v Pogledu seznam, premakni miško nad želeno datoteko in klikni na gumb Deli, ki se pojavi na desni strani. Druga možnost je, da datoteko izbereš in klikneš na gumb Deli, ki se pojavi na desni strani. Če si datoteke ogleduješ v Pogledu galerija, premakni miško nad želeno datoteko in klikni na ikono deli, ki se pojavi v zgornjem desnem kotu datoteke.

Za dajanje datotek v skupno rabo sta na voljo dve možnosti:

  1. Dodaj osebe: Ko klikneš na Dodaj osebe se bo pojavilo novo okno, kjer vtipkaš E-pošto osebe, s katero želiš deliti svojo datoteko oziroma osebo najdeš na spustnem seznamu v oknu E-pošta in klikneš Dodaj. Osebo lahko odstraniš s klikom na gumb Odstrani / [-], na desni strani okna. Datoteke lahko deliš s komerkoli. Osebe, ki nimajo ustvarjenega Koofrovega računa, bodo samodejno povabljene, da se Koofru pridružijo.

  2. Pošlji povezavo: Ko klikneš na Pošlji povezavo se bo pojavilo novo okno, kjer lahko kopiraš in deliš povezavo za deljenje datoteke. Ko klikneš na podan link povezave, bo ta že kopiran na odložišče. V istem oknu si lahko ogledaš povezavo, jo zaščitiš z geslom in nastaviš geslo po meri ali ustvariš novo geslo, pogledaš in spremeniš veljavnost povezave, prilagodiš URL naslov povezave, dodaš personalizirano sporočilo za prejemnika povezave, skeniraš ali preneseš kodo QR, skriješ gumb za prenos in si ogledaš kolikokrat je bila tvoja povezava odprta.

S to možnostjo lahko deliš datoteke tudi z osebami, ki niso uporabniki Koofra.

Opomba: Gre za bralni dostop, ki drugim ne omogoča nalaganja datotek preko teh povezav.

Opomba: Možnost ustvarjanja povezav na zunanje oblake je na voljo samo v plačljivih Koofr paketih. Več o tem lahko prebereš v poglavju Zakaj ne morem delati povezav za skupno rabo na povezanih Dropbox/Google Drive/OneDrive računih?. Več o tem kako lahko nadgradiš svoj račun, preberi v poglavju Nadgradi svoj Koofr račun, več o prednostih plačljivih Koofr paketov pa v poglavju Katere prednosti ponujajo plačljivi Koofr paketi poleg več prostora.

Opomba: Možnosti prilagoditev URL naslova povezave, dodajanje personaliziranega sporočila in nastavitev gesla po meri so na voljo le za uporabnike s plačljivimi računi Koofr.

Opomba: Datoteke lahko javno deliš tudi brez zaščite z geslom. Izjeme so le potencialno zlonamerne datoteke (npr. izvršljive programske datoteke, programski paketi ipd.), ki jih brez zaščite z geslom ne moreš deliti zaradi zahtev brskalnikov in antivirusnih programov.

Opomba: Ne glede na prejšnjo opombo, uporabniki z brezplačnimi Koofrovimi računi ne morejo deliti izvršljivih programskih datotek in drugih potencialno zlonamernih datotek.