Loading...
Varnost / Aug 16 2021

Zaščitite svojo zasebnost s Koofrom: najbolj varno shranjevanje podatkov v oblaku

Iščete varno in zasebno rešitev za shranjevanje v oblaku? Potem je Koofr prava rešitev za vas.

V današnjem ogromno časa preživimo "online", brskamo po spletu, nakupujemo in izpolnjujemo spletne obrazce za različne storitve, vsakodnevno uporabljamo socialna omrežja, prav tako pa splet uporabljamo tudi za poslovne namene. Poleg tega se vse več posameznikov odloča za shranjevanje podatkov v oblaku. Oblačna shramba namreč ponuja številne prednosti v primerjavi z ostalimi možnostmi shranjevanja podatkov kot so USB ključi ali trdi diski. V oblačno shrambo tako shranjujemo svoje fotografije, videoposnetke, pa tudi bolj pomembne dokumente (zdravniške izvide, bančne izpiske, digitalno kopijo osebnega dokumenta ipd.).

Ko izbiramo storitev shranjevanja v oblaku, je pomembno, da izberemo takšno, ki zagotavlja visoko raven zasebnosti in varnosti. Na trgu lahko izbiramo med številnimi ponudniki oblačne shrambe in ena izmed možnosti je tudi Koofr: najboljša oblačna shramba za uporabnike, ki iščejo zasebno in varno storitev za shranjevanje v oblaku.

Zakaj je Koofr resnično varna in zasebna rešitev za shranjevanje podatkov v oblaku?

Koofr se od ostalih ponudnikov oblačne shrambe razlikuje prav po svoji zavezanosti k varnosti vaših podatkov in je eden vodilnih ponudnikov zasebnega shranjevanja podatkov v oblaku.

Vse datoteke so od trenutka, ko se začnejo prenašati iz vaše naprave v račun Koofr, zavarovane s šifrirnim protokolom SSL/TLS. Ko datoteke končajo na naših strežnikih, jih znova šifriramo z uporabo šifriranja na strani strežnika.

Posodobitev 2023: svoje datoteke lahko zavarujete tudi s šifriranjem na strani odjemalca. Uporabite aplikacijo Koofr Vault in zavarujte svoje najbolj občutljive datoteke s t.i. zero-knowledge šifriranjem. Preberi si več v našem changelogu (na voljo v angleškem jeziku) ali v naši blog objavi Koofr Vault za začetnike.

Koofr vaše datoteke hrani v dobro varovanih, ISO 27001 certificiranih podatkovnih centrih, ki se nahajajo v Evropski uniji, bolj natančno v Nemčiji. Tako so vaši podatki hranjeni v skladu z zakonodajo EU o zasebnosti, kateri smo zavezani tudi v Koofru.

Pomembno je izpostaviti, da shranjujemo zgolj minimalno količino vaših podatkov – le toliko kot jih potrebujemo za kakovostno nudenje naše storitve. Prav tako ne sledimo našim uporabnikom (ne uporabljamo popolnoma nobenih orodij za sledenje), zaradi česar smo edini ponudnik oblačne shrambe, ki tega ne počne. Naj omenimo tudi, da so vaši metapodatki hranjeni na ločenih strežnikih, stran od vsebine.

Zasebnost vaših podatkov je eno naših osnovnih načel, zato redno preverjamo naše procese zbiranja le-teh in preučujemo potrebo po posameznih zbranih podatkih.

Kar nas še loči od konkurence je tudi dejstvo, da vaših podatkov nikoli ne bomo prodali (ali na kakšen drug način prenesli) oglaševalcem ali sledilnim podjetjem kot tudi ne katerikoli tretji stranki (razen določenim ponudnikom storitev, ki jih potrebujemo za delovanje naše storitve – recimo računovodstvu).

Omeniti velja tudi to, da po tem, ko izbrišete vaše datoteke iz računa Koofr, te ne obstajajo več. Ne hranimo dodatnih kopij vaših datotek, kar pomeni, da so vaše datoteke po izbrisu za vedno izbrisane in jih ne morete dobiti nazaj. Zato dvakrat premislite preden izpraznete svoj koš v Koofru :)

Prav zaradi vsega naštetega lahko rečemo, da gre pri Koofru za najbolj zasebno usmerjeno shranjevanje v oblaku.

pexels-pixabay-164425.jpg

Kaj Koofr še ponuja svojim uporabnikom?

Poleg zasebnosti in varnosti, Koofr nudi tudi številne druge funkcionalnosti, zaradi katerih je oblačna shramba lahko pomembna pri vašem vsakodnevnem delu na spletu. V nadaljevanju vam bomo predstavili 5 funkcionalnosti Koofra, ki jih ne smete spregledati.

1. Samodejna sinhronizacija vaših datotek

S Koofrom lahko enostavno sinhronizirate datoteke in mape z vašega računalnika s Koofrom. Uporabite našo namizno aplikacijo in dostopajte do svojih dokumentov iz različnih naprav. Vse spremembe, ki jih boste naredili na enem mestu, bodo vidne na drugem in obratno. Več o nastavitvi sinhronizacije s Koofrom si preberite v naši blog objavi.

2. Uporaba protokola WebDAV in orodja rclone

Uporabljate lahko protokol WebDAV in tako povežete številne aplikacije z vašim Koofr računom. Poleg tega lahko s protokolom WebDAV tudi nalagate, prenašate, kopirate, brišete in premikate datoteke ali mape. Vse spremembe bodo vidne v vašem računu Koofr in obratno.

Koofr omogoča tudi uporabo odprtokodnega orodja rclone, s katerim lahko premikate, kopirate in izvajate druge operacije na vaših datotekah v Koofru. Če vas zanima uporaba orodja rclone, si preberite našo blog objavo o tej tematiki.

cloud-6621829_1280.jpg

3. Povezava obstoječih računov Dropbox, Google Drive in One Drive s Koofrom

Če imate svoje datoteke shranjene še v oblačni shrambi ponudnikov Dropbox, Google Drive ali One Drive, lahko te račune enostavne povežete s Koofrom in do vseh datotek dostopate na enem mestu.

4. Uporaba Microsoft Office za splet

Ste vedeli, da lahko s Koofrom tudi ustvarjate, urejate in pošiljate Word, Excel in Powerpoint dokumente? To je vsekakor ugodna rešitev, saj lahko tako do dokumentov dostopate kadarkoli in kjerkoli.

Opomba: Uporaba Microsoft Office za splet je na voljo le za uporabnike s plačljivimi računi Koofr.

5. Facebookovo orodje za prenos fotografij in videoposnetkov na Koofr

Izvozite kopije vaših svojih fotografij in videoposnetkov iz računa Facebook na Koofr in tako zavarujte vaše dragocene spomine. Preberi našo blog objavo in prenesite vaše Facebook datoteke na varno mesto.

Preizkusite Koofr še danes in doživite vrhunsko ter najbolj varno in zasebno shranjevanje v oblaku!


Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake