Loading...
Tech / Feb 13 2020

Zakaj imamo radi oblačno shrambo?

Valentinovo se bliža, zato želimo podeliti nekaj ljubezni. V našem primeru je to ljubezen do shranjevanja podatkov v oblak. Gre za hranjenje in dostop do podatkov preko interneta v nasprotju z dostopom do podatkov na trdem disku naprave. Z internetno povezavo lahko do oblačne shrambe dostopate od kjerkoli, kadarkoli in iz katerekoli naprave. Ni razloga, da nam shranjevanje v oblak ne bi bilo všeč, kajne?

Shranjevanje v oblaku postaja eden najbolj priljubljenih načinov za shranjevanje podatkov. Morda smo nekoliko nepristranski, toda tu so lastnostni oblačne shrambe, ki jih imamo najraje:

(1) Podpora fleksibilnosti in mobilnosti delovne sile

Shranjevanje v oblaku omogoča in podpira enostavno fleksibilnost in mobilnost delovne sile. S pomočjo oblačne shrambe lahko delate od kjerkoli in kadarkoli, dokler imate internetno povezavo. Oblačna shramba vam je na voljo, ko potrebujete informacije na obisku pri stranki ali ko delate od doma. Podpora delu na daljavo je odlična prednost, ki poenostavlja delo zaposlenih in jim pomaga ohranjati visok nivo produktivnosti ne glede na to kje so. Vaši zaposleni so s pomočjo oblačne shrambe vedno povezani s sodelavci v pisarni in imajo dostop do vseh informacij potrebnih za hitro sprejemanje odločitev.

Katere zmožnosti Koofra to omogočajo? Razpoložljivost mobilnih, namiznih in spletne aplikacije Koofr, ki omogočajo uporabo Koofra na različnih napravah, operacijskih sistemih in brskalnikih. Sinhronizacija podatkov v račun Koofr, Lokalne mape, ki omogočajo dostop do podatkov na oddaljenih računalnikih in druge zmožnosti.

remote worker.jpg

(2) Enostavno sodelovanje znotraj ekipe in dvig produktivnosti

Nove tehnologije, procesi in teorije konstantno spreminjajo in razvijajo sodobno delovno mesto in delovno okolje. Veliko novosti je usmerjenih v povečanje sodelovanja med sodelavci in dvig produktivnosti delovne sile. Podjetja delujejo globalno, z manj omejitvami kot kdaj koli prej in shranjevanje podatkov v oblak to s svojimi zmožnostmi podpira.

Uporabnikom omogoča enostavno sodelovanje ter dostop do enakih informacij, ne glede na to, katero napravo uporabljajo. Povečuje transparentnost in članom ekipe omogoča, da skupaj naredijo več. Informacije si lahko enostavno in varno ogledajo in jih delijo s pomočjo nekaj preprostih klikov.

Katere zmožnosti Koofra to omogočajo? Razpoložljivost mobilnih, namiznih in spletne aplikacije Koofr, ki omogočajo uporabo Koofra na različnih napravah, operacijskih sistemih in brskalnikih, različne možnosti skupne rabe datotek in map, vgrajeni pregledovalnik dokumentov in druge zmožnosti.

(3) Varnost in zanesljivost podatkov

Podatki se premikajo v oblak z rekordnim tempom in oblačne rešitve so vse bolj popularne pri nas in po svetu. Ker vemo, da je varnost vaših datotek zelo pomembna, ji namenjamo posebnost pozornost. Več o naših varnostnih ukrepih preberite tukaj. Shranjevanje v oblaku sicer tudi kot industrija stremi k uporabi vrhunskih varnostnih ukrepov za zaščito svojih uporabnikov in njihovih podatkov.

Kaj pa zanesljivost oblačne shrambe? Ker so vaši podatki shranjeni v oblaku lahko do njih enostavno dostopate ne glede na to, kaj se zgodi z vašo napravo. Če jo izgubite lahko preprosto dostopate do svojega računa iz druge naprave. Ni vam treba skrbeti, da bi izgubili svoje podatke, če bi se vaš prenosni računalnik izgubil na letališču, če ga polijete s kavo ali kaj podobno nesrečnega.

Ne pozabite pa, da sta raven varnosti in zanesljivosti odvisni tako od ponudnika, ki ga izberete in njegovih varnostnih ukrepov kot tudi od vas samih. Za svoj račun izberite močno geslo in mu dodajte dodatno plast zaščite z dvofaktorsko avtentikacijo.

Katere zmožnosti Koofra to omogočajo? Možnost uporabe Koofra s programom rclone, dvofaktorska avtentikacija, povezave za skupno rabo podatkov zaščitene z geslom in druge.

(4) Pomoč vzpostavitvi življenja brez uporabe papirja

brez papirja.jpg

Oblačna shramba je bolj zelena možnost shranjevanja podatkov. Dnevi potratnega tiskanja zapisnikov v pisarni in hranjenja fotografij v škatli za čevlje doma so namreč mimo. Spomini so zdaj digitalne galerije v vašem računu za shranjevanje v oblaku, dokumente pa lahko prav tako preprosto shranite in si jih ogledate v oblačni shrambi z vgrajenim ogledovalnikom dokumentov. Na tak način lahko najdete želene podatke lažje in hitreje, s pomočjo naprednih možnosti iskanja, brez da bi se morali zanašati na svoj spomin, ki vas pri današnji količini podatkov hitro lahko izda.

Shranjevanje v oblaku vam pomaga ustvariti povezano, digitalno in inteligentno delovno okolje, z manj stvarmi potrebnimi za opravljanje dela. Vaši spomini pa so v oblačni shrambi bolj varni, organizirani in trajajo dlje, kot v škatli za čevlje.

Katere zmožnosti Koofra to omogočajo? Vgrajeni pregledovalnik dokumentov, pogled Galerije, različne možnosti za izmenjavo in skupno rabo datotek in map, napredne možnosti iskanja in druge.

(5) Enostavno organiziranje podatkov

Vse vaše datoteke so v oblačni shrambi končno shranjene na enem mestu. Vsak član ekipe ali vaše družine lahko dostopa do informacij in dokumentov in nimate več skrbi, da bi bil kdo neobveščen. Oblačna shramba s svojimi zmožnostmi poskrbi, da lahko dokumente tudi enostavno posodobite v najnovejšo različico.

Kako? S pomočjo shrambe v oblaku lahko ustvarite bazo znanja svojega podjetja ali bazo dokumentov, ki jih vaša družina potrebuje pred odhodom na potovanje. Baza je na voljo vsem s katerimi jo delite, kadarkoli in od koderkoli. Pomislite kako hitro lahko vaša služba za podporo strankam odgovori na vprašanje, če so v oblaku že na voljo vsi pomembni odgovori. Ali pa, kako hitro lahko najdete zavarovalno polico na potovanju, če je to potrebno.

Prav tako vam ni treba več ugibati katera različica dokumenta je najnovejša. Spremembe in posodobitve dokumentov se v oblačni shrambi pokažejo v realnem času, do njih pa lahko dostopajo vsi, ki imajo pravilna dovoljenja. Ni vam potrebno skrbeti, da bi stranki poslali napačno različico datoteke ali da bi imeli težave zaradi uporabe zastarelih dokumentov. Prav tako se lahko izognete pošiljanju velikih datotek preko e-pošte, saj lahko uporabite možnosti skupne rabe.

Katere zmožnosti Koofra to omogočajo? Ogled preteklih različic datoteke, različne možnosti skupne rabe datotek in map, hitro deljenje, različni pogledi, sinhronizacija podatkov, varnostne kopije, povezovanje drugih računov za shranjevanje v oblaku s Koofrom in druge.

(6) Stalna razpoložljivost in dostopnost podatkov

Ker so vaši podatki varno shranjeni v oblaku, je za dostop do njih potrebna le internetna povezava in nekaj klikov miške. Oblačni strežniki so namreč na voljo neprekinjeno. Prenos podatkov v oblak in iz njega je zelo preprost postopek, ne glede na to, katero napravo ste se odločili uporabiti. Prav tako je enostavna naloga združitev podatkov iz številnih naprav znotraj vašega računa.

Katere zmožnosti Koofra to omogočajo? Nastavitev Koofra kot omrežnega pogona na vašem računalniku, sinhronizacija in sinhronizacija po meri, zmožnost dodajanja datotek v oblačno shrambo, zmožnost samodejnega prenosa medijskih datotek preko mobilnih aplikacij Koofr in druge.

teamwork koofr.jpg

(7) Cenovna dostopnost in enostavna nadgradnja

Pri shranjevanju podatkov v oblaku ni fizičnih omejitev, ki vas bodo prej ali slej začele omejevati pri uporabi trdih diskov in drugih možnosti za shranjevanje. Obstaja veliko različnih paketov, ki jih lahko izberete glede na velikost oblačne shrambe. Začnete lahko z majhnim paketom, ki ga preprosto nadgradite pozneje, ko vam zmanjka prostora za shranjevanje. Morda je prav zato shranjevanje v oblaku vse bolj priljubljeno pri podjetjih vseh velikosti, kot tudi pri posameznikih in zagonskih podjetjih, ki so še posebno pozorna na stroške poslovanja.

(8) Podpora zasebnosti podatkov

Na področju zasebnosti oblačne shrambe je Koofr edinstvena rešitev. Ne spremlja svojih uporabnikov in si na noben način ne ogleduje njihovih podatkov. Nove zmožnosti razvijamo glede na potrebe svojih uporabnikov, s konstantno skrbjo za njihovo zasebnost, ki je vedno na prvem mestu.

Ker kompleksnost poslovnega sveta ves čas raste, se tudi funkcije shranjevanja v oblaku še naprej spreminjajo in razvijajo. S pomočjo shranjevanja podatkov v oblaku lahko vaši zaposleni enostavno organizirajo svoje in vaše podatke in tako odpravijo kaos, ki ga prinesejo velike količine podatkov. Sodelujejo lahko, ne glede na to, kje so. Prava rešitev za shranjevanje v oblaku vam lahko pomaga zmanjšati stroške poslovanja, varovati podatke in povečati produktivnost celotne ekipe.

Več o naših pogledih na zasebnost podatkov preberite tukaj.

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake