Kako lahko določene datoteke izključim iz sinhronizacije?

Najprej moraš ustvariti datoteko .syncignore v korenski mapi, ki se sinhronizira s Koofrovo namizno aplikacijo. To storiš tako, da ustvariš novo besedilno datoteko, izbrišeš njeno ime s končnico vred in jo preimenuješ v .syncignore. Nato v datoteko .syncignore v vsako vrstico napiši po eno pravilo za izključitev (ali vključitev) datotek iz sinhronizacije. Pravila piši v glob formatu (npr. izključi eno datoteko, izključi določen tip datotek v določeni datoteki, sinhroniziraj le določen tip datotek ipd.).

Več o tem kako lahko izključiš določene datoteke iz sinhronizacije si preberi v naši blog objavi Kako določene datoteke v Koofru izključiti iz sinhronizacije?.

Opomba: Datoteka .syncignore, ki ni v korenski mapi sinhronizacije, ne bo delovala. Če imaš v namizni aplikaciji Koofr nastavljenih več različnih sinhronizacij, boš za vsako sinhronizacijo potreboval ločeno datoteko .syncignore.

Opomba: Po vsaki spremembi syncignore moraš namizno aplikacijo zapreti in ponovno odpreti.

Opomba: Pametno je, da najprej ustvariš datoteko .syncignore v mapi, ki jo želiš sinhronizirati. Šele v naslednjem koraku ustvari sinhronizacijo. Zakaj? Če datoteko .syncignore ustvariš naknadno in jo dodaš v že obstoječo sinhronizacijo, datoteke, ki so bile že sinhronizirane, ne bodo samodejno odstranjene s strežnikov.