Loading...
Koofr zmožnosti / May 24 2024

Naredite varnostno kopijo svojih fotografij in videoposnetkov na Instagramu

Enostavno prenesite kopijo svojih objav z Instagrama na Koofr in uživajte v zavedanju, da bodo spomini na noro potovanje pred leti, prve korake vašega otroka in udobne zmenke ob kavi varno shranjeni. Z Instagramovim orodjem za prenos to storite hitro in preprosto.

Si predstavljate, da bi se nekega jutra zbudili, na telefonu odprli Instagram in ugotovili, da se ne morete vpisati v svoj račun? Da je vaš Instagram račun, virtualna shramba vseh vaših najljubših spominov, izginil?

Imamo rešitev: varna in dostopna oblačna shramba Koofr. Že nekaj časa lahko na Koofr enostavno prenesete kopijo svojih fotografij in videoposnetkov s Facebooka, sedaj pa lahko nanj naložite tudi varnostno kopijo svojih spominov z Instagrama, s čimer boste zavarovali svoje fotografije in videoposnetke pred izgubo.


Prenesite fotografije in videoposnetke iz Facebooka na Koofr

Pametni telefon v roki

Uporabite Koofr za varnostne kopije fotografij in videoposnetkov z Instagrama


Shranjevanje svojih spominov v obliki objav in zgodb izključno na družbenem omrežju Instagram je lahko tvegano, še posebej, če je od tega odvisen vaš prihodek.

Če se preživljate kot vplivnež oziroma vplivnica (ang. influencer), je vaš prihodek ali vsaj del njega vezan na vaše objave na družabnem omrežju Instagram. V današnjem času se vplivneži večkrat soočajo z izgubo svojih računov zaradi začasne ukinitve, izbrisa ali kraje računa, kar lahko vodi v izgubo dohodka. Tudi če ste izjemno pazljivi, je pomembno, da imate kopijo svoje vsebine shranjeno še na drugi lokaciji. Tako boste tudi v primeru izgube računa, še vedno lahko dostopali do vsega, kar ste objavili na Instagramu.


Koofr ponuja ugodne pakete s kar 10 GB brezplačnega prostora

Opomba: Shranjevanje varnostne kopije na Koofru je odličen način zavarovanja pred izgubo, a avtomatičen prenos vsebine iz Koofra nazaj v nov Instagram račun ni mogoč.

Ni priporočljivo, da svoje fotografije in videoposnetke shranjujete le na eni platformi. Najboljši način za zaščito pred izgubo je hranjenje digitalnih vsebin na različnih mestih. S tem, ko ustvarite varnostne kopije, prevzamete nadzor nad svojimi digitalnimi podatki in jih zavarujete pred izgubo. Zato uporabite Koofr, slovensko podjetje z zanesljivo in varno rešitvijo shranjevanja v oblaku, ki vam nudi kar 10 GB brezplačnega prostora.


Še ne uporabljate Koofra? Oglejte si naš vodič po spletni aplikaciji za začetnike

Kako prenesti fotografije, videoposnetke in zgodbe z Instagrama na Koofr?


Odprite svoj Instagram račun in poiščite Settings. Izberite Meta Accounts Center, tapnite na Your information and permissions in nato na Transfer a copy of your information.

Lahko se vpišete tudi v Koofrovo spletno aplikacijo in v meniju na levi strani odprete podmeni Poveži. Nato kliknite na Instagram.

Bližnjica do Instagrama na Koofru

Opomba: Instagram ne podpira slovenskega jezika.

Nato izberite svoj Instagram profil in določite, ali želite na Koofr prenesti kopijo vseh ali le nekaterih objav in zgodb. Če se odločite za kopijo zgolj nekaterih objav in zgodb, boste v enem izmed naslednjih korakov lahko datumsko določili, katere datoteke želite prenesti na Koofr. Kliknite na Next.

Opomba: Če v prej opisanem koraku izberete profil Facebook, boste na Koofr prenesli kopijo vaših fotografij in videoposnetkov s Facebooka.

Izberite, ali želite iz Instagrama na Koofr prenesti vse svoje datoteke ali le nekatere

V naslednjem koraku izberite Koofr kot Destination in nastavite pogostost prenosa kopij. Slednje določite s klikom na Schedule frequency. Prihodnji prenosi bodo vključevali podatke, ki niso bili vključeni v prejšnje prenose. Izbirate lahko med več možnostmi:

Ko ste zadovoljni z izbiro, kliknite na Next.

Prenesite kopijo svojih fotografij in videoposnetkov iz Instagrama na Koofr - izberite destinacijo ali nastavite frekvenco shranjevanja

Odprlo se bo novo okno. Če ste v enem izmed prejšnjih korakov izbrali, da želite na Koofr prenesti le nekatere objave in zgodbe, določite ali želite prenesti objave in/ali zgodbe ter nastavite časovni okvir objav in zgodb za prenos. Nato izberite Next.

Prenesite kopijo svojih fotografij in videoposnetkov iz Instagrama na Koofr - določite, katere zgodbe in objave boste prenesli na Koofr

V naslednjem koraku pritisnite na Connect in svoj Instagram profil povežite s Koofrom. Če še niste vpisani v Koofrov račun, boste pozvani k vpisu.

Nato Meti dovolite začasen dostop do vašega Koofr računa, s čimer aplikaciji omogočite nalaganje novih datotek in ustvarjanje map v vašem računu. V nobenem trenutku Instagram ne more dostopati do vaših ostalih datotek na računu.

Po tem kliknite na Start/Confirm transfer. V tem koraku lahko še vedno spremenite, kaj želite vključiti v prenos.

Prenesite kopijo svojih fotografij in videoposnetkov iz Instagrama na Koofr - začni s prenosom

Opomba: Objave na omrežju Instagram threads niso vključene v prenos. Prav tako na Koofr ne morete prenesti kopije objav in zgodb, na katerih ste označeni.

Opomba: Koofr ne bo dostopal do vaših podatkov na Instagramu, prav tako Instagram ne bo dostopal do datotek, shranjenih v vašem računu Koofr. Vaše dovoljenje Meti za dostop do vašega Koofr računa pomeni, da bo Instagram lahko naložil nove datoteke in ustvaril nove mape v vašem računu Koofr za prenos vaših objav in zgodb. Ko bo prenos končan, bo dovolje poteklo. Če ste nastavili redne prenose vsebine, pa bo vaše dovoljenje Meti ostalo aktivno. Več si preberite v odgovorih na pogosto zastavljena vprašanja.

Ko izberete vse potrebno, pritisnite na Start transfer in ponovno vpišite vaše geslo za Instagram, če vas aplikacija pozove k temu. Prenos fotografij in videoposnetkov z Instagrama na Koofr se bo začel. Prenos lahko traja nekaj časa.

Prenesite kopijo svojih fotografij in videoposnetkov iz Instagrama na Koofr - obvestilo ob začetku prenosa datotek iz Instagrama

V vašem računu Koofr se bo pojavila mapa z imenom Data transfer, v kateri lahko najdete vse prenesene fotografije in videoposnetke. Ko bo prenos končan, boste obveščeni preko Instagrama in elektronske pošte.

Prenesite kopijo svojih fotografij in videoposnetkov iz Instagrama na Koofr - mapa Data transfer na Koofru

Po uspešnem prenosu bodo vaši podatki varno shranjeni v vašem računu Koofr. V mapi Data transfer boste našli datoteke tako iz Instagrama kot tudi Facebooka, če ste se odločili, da boste na Koofr prenesli tudi fotografije in videoposnetke s Facebooka.

Če boste kopijo istih objav in zgodb z Instagrama na Koofr prenesli več kot enkrat, jih bo orodje vsakič znova preneslo v mapo Data transfer. Podvojene datoteke lahko poiščete s pomočjo Koofrovega iskalnika podvojenih datotek Koofr duplicate file finder. Priporočamo, da po prvem prenosu vsebin na Koofr, ob ponovnem prenosu izberite ustrezno obdobje in prenesete le tiste objave in zgodbe, ki še niso bile prenesene.


Koofr: Varna oblačna shramba, prilagojena vašim osebnim potrebam

Če bo med prenosom objav in zgodb z Instagrama v vašem računu Koofr zmanjkalo praznega prostora, vam bomo omogočili, da v svoj račun Koofr shranite do 15 GB več objav in zgodb iz Instagrama kot je vaša kvota prostora v računu Koofr. Če bodo prenešeni podatki presegli kvoto računa Koofr za več kot 15 GB, prenos z Instagrama ne bo uspel.

Fotografije in videoposnetke lahko z Instagrama prenesete tudi s pomočjo mobilne aplikacije Instagram. Sledite korakom, opisanim v tej objavi.

Priporočamo, da za svoj Koofr in Instagram račun izberete močno geslo. Tako boste svoj račun še dodatno zaščitili. Vaši dragoceni spomini bodo tako zagotovo ostali varni pred nepooblaščenim dostopom.

V današnjem času je ključno, da imamo nadzor nad svojimi digitalnimi podatki. Ne glede na to, ali ste vplivnež ali Instagram uporabljate le za osebno rabo, je varnostna kopija podatkov z Instagrama nujna. Shranite kopijo svojih fotografij in videoposnetkov z Instagrama na Koofr in uživajte v brezkrbnosti. Vaši spomini bodo shranjeni na varnem mestu, do njih pa boste lahko dostopali kadarkoli in kjerkoli.


Ste že poskusili prenesti kopijo svojih objav in zgodb z Instagrama na Koofr? Delite z nami svojo izkušnjo na Koofrovem subredditu.

Objavili smo tudi članek v angleškem jeziku.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake