Kako lahko delim mapo?

Če si ogleduješ mape v Pogledu seznam, premakni miško nad želeno mapo in klikni na gumb Deli, ki se pojavi na desni. Druga možnost pa je, da mapo izbereš in klikneš na gumb Deli, ki se pojavi na desni.

Če si ogleduješ mape v Pogledu galerija, premakni miško nad želeno mapo in klikni na ikono deli, ki se pojavi v zgornjem desnem kotu mape.

  1. Dodaj osebe: To možnost izberi, če želiš, da tudi drugi uporabniki upravljajo s tvojo mapo. Ko klikneš na Dodaj osebe, se bo pojavilo novo okno, kjer vtipkaš E-pošto osebe, s katero želiš deliti svojo mapo oziroma osebo najdeš na spustnem seznamu v oknu E-pošta in klikneš Dodaj. Osebam lahko dodeliš različne pravice tako, da klikneš na Spreminjanje zraven vsake osebe in iz seznama izbereš želene pravice. Osebo lahko odstraniš s klikom na gumb Odstrani / [-], na desni strani okna. Mape lahko deliš s komerkoli. Osebe, ki nimajo Koofr računa, bodo samodejno povabljene, da se Koofru pridružijo.

  2. Pošlji povezavo: Ko klikneš na Pošlji povezavo, se bo pojavilo novo okno, kjer lahko kopiraš in deliš povezavo za deljenje mape. Ko klikneš na podan link povezave, bo ta že kopiran na odložišče. V istem oknu si lahko ogledaš povezavo, jo zaščitiš z geslom in nastaviš geslo po meri ali ustvariš novo geslo, pogledaš in spremeniš veljavnost povezave, prilagodiš URL naslov povezave, dodaš personalizirano sporočilo za prejemnika povezave, skeniraš ali preneseš kodo QR, skriješ gumb za prenos in si ogledaš kolikokrat je bila tvoja povezava odprta.

    S to možnostjo lahko deliš mape tudi z osebami, ki niso uporabniki Koofra.

    Opomba: Gre za bralni dostop, ki ne omogoča nalaganja datotek preko teh povezav.

    Opomba: Možnosti prilagoditev URL naslova povezave, ustvarjanje gesla po meri in dodajanje personaliziranega sporočila so na voljo le za uporabnike s plačljivimi računi Koofr.

  3. Prejmi datoteke: Ta možnost omogoča osebam, ki nimajo Koofr računa, da dodajajo datoteke v tvojo mapo. Ko klikneš na Prejmi datoteke, se bo odprlo novo okno, kjer je povezava za prejem že ustvarjena. Ko klikneš na podan link povezave, bo ta že kopiran na odložišče. V istem oknu si lahko ogledaš povezavo, jo zaščitiš z geslom, pogledaš in spremeniš veljavnost povezave, prilagodiš URL naslov povezave, dodaš personalizirano sporočilo za prejemnika povezave, skeniraš ali preneseš kodo QR, kopiraš elektronski naslov, preko katerega ti lahko posamezniki pošljejo datoteke v mapo in si ogledaš koliko datotek si prejel/a preko povezave. Prav tako lahko omogočiš možnost E-poštna obvestila, s katero boš prejel/a obvestilo preko e-pošte vsakič, ko bodo datoteke naložene preko te povezave.

Mapo lahko deliš tudi tako, da znotraj mape klikneš na Deli v Glavni orodni vrstici. Nato sledi zgornjim navodilom za izbrano možnost deljenja.

Opomba: Možnost ustvarjanja povezav na zunanje oblake je na voljo samo v plačljivih Koofrovih paketih. Več o tem lahko prebereš v poglavju Zakaj ne morem delati povezav za skupno rabo na povezanih Dropbox/Google Drive/OneDrive računih?. Več o tem kako lahko nadgradiš svoj račun preberi v Kako lahko kupim dodatni prostor na Koofru, več o prednostih plačljivih Koofr paketov pa v Katere prednosti ponujajo plačljivi Koofr paketi poleg več prostora.

Opomba: Funkcije prilagoditev URL naslova povezave, dodajanje personaliziranega sporočila in obveščanja preko e-pošte ob prejemu datotek v mapo so na voljo le za uporabnike s plačljivimi računi Koofr.

Opomba: Datoteke lahko javno deliš tudi brez zaščite z geslom. Izjeme so le potencialno zlonamerne datoteke (npr. izvršljive programske datoteke, programski paketi ipd.), ki jih brez zaščite z geslom ne moreš deliti zaradi zahtev brskalnikov in antivirusnih programov.

Opomba: Ne glede na prejšnjo opombo, uporabniki z brezplačnimi Koofrovimi računi ne morejo deliti izvršljivih programskih datotek in drugih potencialno zlonamernih datotek.