Loading...
Produktivnost / Sep 19 2019

Kako vam Koofr lahko pomaga pri šolskih obveznostih?

Poletja je skoraj konec in šola je spet tu. V današnji objavi želimo šolarjem in študentom dati nekaj nasvetov za uporabo Koofra pri šolskem delu ali študijskih obveznostih. Nadaljujte z branjem in ugotovite kako vam lahko uporaba Koofra olajša in polepša šolsko leto.

Šolsko leto se je pričelo in če razmišljate o uporabi oblačne shrambe, ki bi vam pomagala pri šolskih ali študijskih obveznostih, berite naprej. Katere zmožnosti Koofra lahko uporabite, da bo vaše šolsko leto bolj organizirano? Pa poglejmo.

(1) Skupna raba datotek

Vse možnosti skupne rabe datotek v Koofru vam lahko močno olajšajo sodelovanje s sošolci pri skupinskih projektih ter izmenjavo zapiskov predavanj z njimi. V obeh primerih lahko uporabite naši možnosti Dodaj osebe ali Pošlji povezavo , sošolci (ki so uporabniki Koofra) pa vam lahko z uporabo možnosti Prejmi datoteke tudi pošljejo datoteke, ki jih lahko enostavno shranite v svoj Koofr račun.

Vse možnosti skupne rabe omogočajo enostavno pošiljanje in prejemanje velikih in majhnih datotek in pomenijo konec ogromnih kupov papirja ter stalnega kopiranja in izgubljanja zapiskov predavanj. Možnosti skupne rabe so hitre in učinkovite, poleg tega pa tudi varne in zasebne. Za večjo varnost jih lahko dodatno zaščitite z geslom in jih delite prek e-pošte ali socialnih omrežij.

(2) Sinhroniziranje datotek med računalnikom in računom Koofr

Če pišete diplomsko nalogo v knjižnici ali delate zapiske kar na prenosnem računalniku na predavanjih, jih lahko s pomočjo namiznih aplikacij Koofr samodejno sinhronizirate s svojim Koofr računom. Tako vam bodo datoteke vedno na voljo znotraj Koofr računa, od kjerkoli (dokler ste povezani v internet) in preko vseh aplikacij Koofr.

To pomeni, da lahko preprosto dostopate do svojih zapiskov, diplomske naloge, predstavitev in drugih šolskih projektov tudi iz mobilnih naprav in so vam priročno na voljo kamorkoli greste. Dokler ste jih sinhronizirali, vas datoteke vedno čakajo v vašem računu Koofr, zato je stres odveč. Če uporabljate več naprav lahko izbrane datoteke iz vseh sinhronizirate v isto mapo znotraj računa Koofr. Več o tem lahko preberete v naši objavi.

koofr_for_school.jpg

(3) Varnostno kopiranje datotek v Koofr

S pomočjo izbrane programske opreme za varnostno kopiranje datotek (npr. Duplicati) lahko preprosto, redno in samodejno varnostno kopirate svoje datoteke v Koofr. Tako ni možnosti, da bi izgubili svoj najnovejši projekt ali osnutek raziskovalne naloge.

V naši objavi preberite več o nastavitvi varnostne kopije datotek v Koofr s pomočjo programa Duplicati ali preberite našo objavo o nastavitvi varnostnega kopiranja za uporabnike operacijskega sistema Linux.

(4) Pretekle različice datotek v Koofru

Koofr samodejno shrani do pet preteklih različic vaše datoteke, kar je lahko koristno v mnogih primerih. Če pišete knjigo, izbrišete enega izmed osnutkov in naložite novejšega, nenadoma pa se odločite, da bi želeli imeti obe datoteki pri roki, vam lahko pomagajo pretekle različice.

Desno kliknite na želeno datoteko in iz menija izberite Pretekle različice. Iz okna, ki se pojavi izberite katerokoli od ponujenih prejšnjih različic datoteke in kliknite Povrni, da jo obnovite.

pretekle_razlicice_koofr.PNG

(5) Dvofaktorska avtentikacija (2FA) za dodatno varnost vaših datotek v Koofru

V Koofru smo ponosni na svoje ukrepe, ki poskrbijo za zasebnost in varnost vaših datotek. Dvofaktorska avtentikacija je ena izmed zelo učinkovitih možnosti, ki vam omogoča, da zavarujete svoj račun, zato vam resnično priporočamo, da jo vklopite v nastavitvah svojega računa Koofr. (Do nastavitve dostopate s klikom na --> Profilna slika/Nastavitve/Prijava v 2 korakih).

S tem vklopite dodatni nivo zaščite na svojem računu in poskrbite, da bodo vaše šolske in druge datoteke še bolj varne. Tako ste lahko prepričani, da nihče drug nima vpogleda v vaše datoteke, razen sošolci, s katerimi jih delite.

Učitelji si morda želite vedeti, da so vaša testna vprašanja zares varna in 2FA vam pri tem lahko pomaga. V naši objavi preberite več o dvofaktorski aventikaciji in o tem kako jo lahko vklopite v računu Koofr.

(6) Uporaba Koofra z Zoterom

Zotero vam pomaga organizirati in sinhronizirati vse pomembne literarne vire s Koofrom in poskrbi, da jih nikoli več ne izgubite. Pomaga vam, ko pišete magistrsko nalogo, osnutek domačega branja ali karkoli drugega, kar zahteva navajanje virov literature. Preberite našo objavo, če želite izvedeti, kako lahko vzpostavite povezavo med Koofrom in Zoterom, s pomočjo protokola WebDAV in tako samodejno sinhronizirate vse svoje vire v Koofr.

koofr_zotero.jpg

(7) Razširitve Save to Koofr

Brskate po internetu in iščete slike, ki jih želite vključiti v svoj projekt? Iščete literaturo, ki jo potrebujete za svojo diplomsko nalogo?Naše razširitve Save to Koofr vam pomagajo shraniti slike, posnetke zaslona in besedilo v račun Koofr z nekaj preprostimi kliki. Brskanja po internetu vam sploh ni potrebno prekiniti.

Preberite več o tem kako lahko uporabljate Koofr z brskalnikom Brave, Google Chrome ali Mozilla Firefox.

(8) Koofr duplicate finder – iskalnik podvojenih datotek

Ali imate v računu Koofr na tone enakih izvodov zapiskov predavanj in ne veste kje? Mogoče letos zaključujete s fakulteto in imate nekaj let podvojenih datotek, ki bi jih radi organizirali in pobrisali? Poiščite in jih odstranite z našim iskalnikom podvojenih datotek - Koofr Duplicate Finder, ki vam lahko pomaga pri organizaciji šolskih datotek.

Opomba: Iskalnik podvojenih datotek je na voljo samo v plačljivih računih Koofr.

(9) Omrežni pogon Koofr

Če v namizni aplikaciji Koofr omogočite omrežni pogon, lahko svoje datoteke enostavno urejate neposredno na svojem računalniku, kar se samodejno odraža v stanju datotek v vašem računu Koofr. Preberite našo pomoč in enostavno vklopite omrežni pogon. Koofr bo prikazan kot dodatni disk na vašem računalniku.

To je priročna možnost, če si zapiske predavanj vse leto zapisujete v isto datoteko. Na ta način vam ni treba vsak teden prenašati datoteke iz računa Koofr na računalnik in spremenjene datoteke nalagati nazaj, ampak jo preprosto odprete na računalniku, uredite in shranite. Spremembe se samodejno odražajo v računu Koofr.

(10) Povezava računov drugih oblačnih shramb s Koofrom

Svoje račune drugih oblačnih shramb lahko preprosto povežete s Koofrom in si ogledate vse svoje datoteke na enem mestu - znotraj računa Koofr. Trenutno ponujamo povezave z računi oblačnih shramb Dropbox, Google Drive ter OneDrive.

Oglejte si naša pogosta vprašanja in odgovore, če želite izvedeti, kako vzpostaviti želene povezave.

back_to_school_koofr.jpg

Te in druge funkcije Koofra vam lahko pomagajo boljše organizirati svoje datoteke, do njih enostavno dostopati od kadarkoli in od kjerkoli ter tako prihraniti čas, medtem ko žonglirate stresno šolsko delo.

Koofr ekipa vam želim uspešen začetek šolskega leta.

Tukaj lahko ustvarite brezplačni račun Koofr in k uporabi povabite svoje sošolce, ter tako pridobite dodaten prostor v svojem računu.

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu in nam povejte kako uporabljate Koofr pri svojih šolskih obveznostih.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake