Loading...
Produktivnost / Jan 16 2020

Kako vam Koofr lahko pomaga povečati produktivnost na delovnem mestu?

Ali je ena od vaših novoletnih zaobljub, da letos bolj produktivno izkoristite svoj čas v pisarni? Navsezadnje časa ni nikoli dovolj, da bi lahko naredili vse, kar si želimo. Berite dalje in ugotovite, kako lahko s pomočjo Koofra povečate svojo produktivnost, končate svoje naloge predčasno in si privoščite zasluženi oddih za kavo.

Produktivnost. Nenavadno nedosegljiva stvar. Tudi beseda, ki opisuje merilo učinkovitosti osebe ali podjetja. Je ključnega pomena, še posebej, če želite delati pametneje, namesto več. In Koofr je tu, da vam pri tem pomaga.

Kako vam lahko shranjevanje v oblak pomaga, da boste postali bolj produktivni? S funkcijami, ki vam pomagajo delati hitreje in pametneje. Berite dalje, končajte s svojimi nalogami predčasno in končno izkoristite zasluženi odmor za kavo.

odmor za kavo s koofrom.jpg

(1) Napredne možnosti iskanja

S Koofrovimi naprednimi možnostmi iskanja lahko iščete kjerkoli znotraj svojega računa Koofr in/ali po kateremkoli tipu datoteke. Izberete lahko med iskanjem po datotekah, mapah, slikah, zvočnih datotekah, videih, pdf datotekah, preglednicah, predstavitvah, arhivih, kodi in besedilu. Kliknite v Iskalno vrstico in nato kliknite na navzdol obrnjeno puščico na njeni desni strani, da si ogledate napredne možnosti iskanja.

Capture7.PNG

(2) Izberite vse datoteke znotraj mape po končnici/tipu

Iskalna vrstica vam lahko pomaga izbrati vse datoteke določenega tipa znotraj želene mape in njenih podmap. Ko se nahajate v mapi znotraj svojega računa Koofr, z desno tipko kliknite na izbirno polje ter v iskalno polje, ki se prikaže, vtipkajte končnico datotek, ki jih želite izbrati. Recimo, da želite najti in izbrati vse .pdf datoteke v mapi, v kateri ste trenutno, kot je prikazano na spodnji sliki.

Capture8.PNG

V iskalno polje vnesite želeno končnico in pritisnite Izberi. Tako bo iskalni algoritem za vas poiskal in izbral vse .pdf datoteke znotraj trenutne mape in njenih podmap.

Capture9.PNG

(3) Napredne možnosti preimenovanja s funkcijo Preimenuj hkrati

Funkcija Preimenuj hkrati vam omogoča preimenovanje več datotek/map naenkrat, s štirimi naprednimi možnostmi preimenovanja:

preimenuj_hkrati.JPG

Preimenuj hkrati je priročna možnost, če poskušate organizirati veliko količino datotek, ki jih želite preimenovati na enak način oz. po enakih pravilih.

Opomba: Ta možnost je na voljo samo v plačljivih računih Koofr.

(4) Hitro delite datoteko s sodelavci

Se vam kdaj mudi na sestanek (ali pa morda ven iz sestanka)? Če morate v naglici datoteko dati v skupno rabo, lahko to preprosto storite s pomočjo spletne aplikacije Koofr. V spletno aplikacijo Koofr lahko datoteko potegnete iz računalnika in jo spustite v polje Hitro deljenje. Koofr bo takoj ustvaril povezavo za deljenje vaše datoteke. Nato lahko povezavo delite preko socialnih omrežij ali jo pošljete po e-pošti.

quick_sharing_koofr.gif

(5) Hitro shranite slike ali besedilo z našimi razširitvami Save to Koofr med brskanjem po spletu

Z razširitvijo Save to Koofr, ki deluje z brskalniki Firefox, Chrome in Brave, lahko med brskanjem po spletu shranite slike, besedilo in datoteke z enim klikom.

save_to_koofr_chrome_2.jpg

Več o uporabi razširitve Save to Koofr lahko preberete tukaj:

(6) Samodejno naložite svoje medijske datoteke v Koofr preko mobilne aplikacije

S Koofrovimi mobilnimi aplikacijami lahko samodejno naložite medijske datoteke v svoj račun Koofr. Če ste lastnik prenosne naprave Android, lahko izberete tudi, katere mape v vaši Galeriji so vključene v samodejni prenos medijskih datotek in katere so iz prenosa izpuščene.

android_printscreen_koofr.jpg

Odprite nastavitve ter kliknite na Shranjevanje medijskih datotek, kjer boste našli možnost z imenom Izpusti mape. Tam boste lahko mape vključili ali izključili iz samodejnega nalaganja v mapo My Android Media v vašem računu Koofr. Na seznamu bodo prikazane samo mape, ki vsebujejo slikovne ali video datoteke.

Opomba: Možnost vključevanja in izključevanja iz samodejnega prenosa je na voljo le v mobilni aplikaciji za naprave Android.

(7) Sinhronizirajte datoteke preko vseh svojih naprav

S pomočjo namizne aplikacije Koofr lahko sinhronizirate datoteke preko vseh svojih naprav. Oglejte si naš video o tem kako nastaviti sinhronizacijo. Če na prenosniku v službi pišete zapisnike sestankov in si jih želite ogledati doma, jih lahko samodejno sinhronizirate z računom Koofrom s pomočjo naše namizne aplikacije.

moja_ve-kratna_sinhronizacija_novo-PNG.png

Če uredite sinhronizacijo, bodo vaše datoteke dostopne od kjerkoli koli (dokler imate internetno povezavo), prek katere koli aplikacije Koofr. To pomeni, da do njih lahko enostavno dostopate tudi preko svojih mobilnih naprav.

V isto mapo Koofr lahko sinhronizirate tudi datoteke iz več različnih računalnikov. Vse o tej možnosti si preberite v naši objavi.

(8) Nastavite Koofr kot omrežni pogon na svojem računalniku

Možnost, o kateri smo nedavno pisali v eni od svojih objav. Gre za uporabno možnost, če želite do datotek shranjenih v svojem računu Koofr dostopati kar preko upravitelja datotek na računalniku. Omrežni pogon lahko preprosto nastavite tudi preko namizne aplikacije Koofr, kot je prikazano na spodnji sliki.

enable network drive.PNG

Ko Koofr nastavite kot omrežni pogon, ga boste videli v strukturi map na svojem računalniku, s čimer bo dostop do vaših podatkov v računu Koofr še hitrejši.

(9) Varnostno kopirajte svoje pomembne podatke v Koofr

S pomočjo programske opreme Duplicati za varnostno kopiranje datotek, lahko vse svoje pomembne datoteke preprosto, redno in samodejno varnostno kopirate v svoj račun Koofr.

Izguba najnovejšega projekta ali osnutka predloga letnih ciljev je tako na srečo nemogoča. Več o tem kako nastaviti varnostno kopijo podatkov s pomočjo Koofra za Windows, Linux ali Mac, preberite v naših objavah.

(10) Oglejte si svoje dokumente v Koofru

Svoje Office dokumente si lahko ogledate kar v spletni aplikaciji Koofr, z našim vgrajenim pregledovalnikom dokumentov. Ko odprete dokument v Koofru, se bo odprl znotraj spletne aplikacije. Povezavo do dokumenta lahko delite s sodelavci, ga preimenujete, prenesete ali izbrišete, s klikom na ustrezni gumb v orodni vrstici, medtem ko je dokument odprt v pregledovalniku.

document_viewer.PNG

Ne pozabite, da je dvig produktivnost vedno dolgotrajen proces. Prav tako biti produktiven ne pomeni nujno, da vsak dan naredite več stvari, pač pa lahko pomeni, da pomembne stvari delate dosledno. Upamo, da vam uspe z našo pomočjo.

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake