Kako s Koofrom povežem določene aplikacije ali naprave preko protokola WebDAV?

S Koofrom lahko preko protokola WebDAV povežeš različne aplikacije, programe ali naprave, denimo Zotero, Duplicati – na operacijskem sistemu Windows, Duplicati – na operacijskem sistemu macOS, Duplicati – na operacijskem sistemu Linux, mrežni disk QNAP ali Synology in številne druge.

Za nastavitev vsake od povezav, moraš najprej v Koofrovi spletni aplikaciji ustvariti aplikacijsko geslo. Oglej si naš Youtube-ov videoposnetek, v katerem je prikazan postopek ustvarjanja gesla.

Opomba: Brez aplikacijskega gesla, ustvarjenega v Koofrovi spletni aplikaciji, ne boš mogel/a vzpostaviti povezave WebDAV.

Nastavitve povezave WebDAV: Host: https://app.koofr.net/dav/Koofr Port: 443 User: elektronski naslov, ki si ga uporabil/a pri ustvarjanju Koofrovega računa Password: aplikacijsko geslo, ki si ga ustvaril/a v Koofrovi spletni aplikaciji.

Opomba: Če je v WebDAV nastavitvah aplikacije, programa ali naprave, ki jo poskušaš povezati, na voljo polje Root ali Path, moraš v polje Host vnesti https://app.koofr.net, v polje Root pa /dav/Koofr.

Opomba: Če želiš ustvariti podmapo, le-to vključi v polje Root (/dav/Koofr/potdopodmape).

Opomba: Bodi pozoren/a na velike in male črke.

Opomba: Če se pri vzpostavljanju povezave WebDAV po teh navodilih pojavijo težave, se obrni na našo službo za pomoč in podporo preko našega Centra za pomoč in podporo. Potrudili se bomo, da ti pomagamo.