Loading...
Produktivnost / Jun 25 2020

Praznujte svetovni dan produktivnosti s Koofrom

Na svetovni dan produktivnosti lahko praznujemo, da smo produktivni ali, da si prizadevamo biti. Če prenehate z odlaganjem svojih obveznosti na jutri in povečate svojo produktivnost lahko dosežete cilje za katere ste mislili, da jih je nemogoče doseči. Koofr vam pomaga pri dvigu produktivnost z malimi koraki v pravo smer.

Čeprav svetovni dan produktivnosti oziroma #WorldProductivityDay ni formalni praznik, ga lahko praznujemo na različne načine. Tako s kritično oceno lastne produktivnosti, kot s tem, da postanemo glede produktivnosti ozaveščeni in pričnemo sprejemati boljše odločitve za njen dvig v prihodnje.

Odlašanje z nalogami, ki jih imamo na svojem seznamu vnaša dodaten stres v naše že tako stresne dni in vemo, da je prekomerni stres za naše zdravje slab. Če se ne morete odkrižati odlašanja z nalogami in potrebujete dodatno motivacijo za dvig produktivnosti, se vprašajte kaj bi naredili, če bi imeli vsak dan eno uro več prostega časa. Dvig produktivnosti vam lahko pomaga doseči ta cilj in druge, za katere ste mislili, da jih je nemogoče doseči.

man-wearing-black-and-white-stripe-shirt-looking-at-white-212286.jpg

Podjetja in posamezniki se trenutno soočajo z velikimi izzivi, medtem ko se prilagajajo novim načinom razmišljanja in dela. Hkrati seveda želijo ostati produktivni, kljub vsem spremembam. Zanimivo je, da so izzivi v času svetovne pandemije in njihove rešitve prejele iz strani delovne sile pozitiven odziv, ki je mnoga podjetja spodbudil k nenačrtovani in hitrejši digitalni preobrazbi. Tako želijo podjetja bolje podpreti svoje zaposlene ali pa ohranjati ali nadgraditi svojo prednost na trgu. In kje lažje začeti digitalno preobrazbo, kot z uporabo storitve shranjevanja podatkov v oblaku, kot je Koofr.

O produktivnosti in tem, kako jo dvigniti z uporabo Koofra pišemo redno in z veseljem. Preberi naše pretekle objave tukaj.

Koofr vam s svojimi zmožnostmi pomaga, da z malimi koraki v pravo smer dvignete svojo produktivnost.

Berite dalje in ugotovite kako.

(1) Odstranite svoj digitalni nered in s pomočjo naših nasvetov uredite svoje datoteke. Ko so datoteke naložene v vašem račun Koofr, vam lahko s svojimi orodji pomagamo enostavno odstraniti dvojnike in analizirati vsebino vašega računa.

(2) Uporabite naše nasvete in uredite svoje datoteke na več napravah. Pri tem vam pomaga zmožnost sinhronizacije, ki vam omogoča, da v svojem računu Koofr vedno vidite datoteke iz vseh svojih naprav, ne glede na to katero napravo uporabljate v danem trenutku.

(3) Ostanite osredotočeni na šolske obveznosti, še posebej, ko se pouk odvija na daljavo. Ni važno, na kateri strani katedra ste. Če ste učitelj ali učenec, študent ali profesor, potem naši nasveti veljajo za vas.

woman-in-white-long-sleeve-shirt-sitting-on-table-3776178.jpg

(4) Držite se urnika obveznosti v službi. Pripravite seznam nalog, določite dnevni red sestankov, da bodo ti potekali hitreje in uporabite Koofr, da preprosto in hitro delite zapisnike sestankov s sodelavci.

Kadar naloge razdelite sodelavcem vedno poskrbite, da imajo dostop do dokumentov, ki jih potrebujejo za delo. Dokumente lahko varno shranite v svojem računu Koofr in jih delite s sodelavci s pomočjo možnosti skupne rabe.

Uporabite katerega od mnogih orodij in aplikacij, ki jih lako povežete z računom Koofr in povečajte svojo produktivnost na delovnem mestu.

(5) S pomočjo orodja Zotero organizirajte svoje raziskovalne prispevke. Vzpostavite povezavo WebDAV z računom Koofr in imejte vedno pri roki njihovo zadnjo različico v oblačni shrambi.

person-s-hands-on-top-of-macbook-air-1181307.jpg

(6) Ali redno zapisujete beležke in opomnike? Uporabite aplikacijo Joplin Notes ali aplikacijo Notability in varnostno kopirajte svoje beležke v Koofr s protokolom WebDAV. Zapisujte svoje ideje in nikoli več ne pozabite ničesar pomembnega.

(7) Enostavno shranite svoje posnetke zaslona v Koofr s pomočjo orodja Monosnap. Posnemite videoposnetek zaslona, ga okrasite s tekstom in ga v trenutku naložite v svoj račun Koofr.

(8) Preprosto upravljajte svoje dokumente na napravah Apple s pomočjo Koofra. Z dokumenti, ki so shranjeni v vašem računu Koofr lahko upravljate v oblačni shrambi, ali pa jih s pomočjo protokola WebDAV kopirate na svojo napravo Apple in jih urejate tam.

Uporabite naše ideje in bodite bolj produktivni v prostem času.

(9) Bodite produktivni medtem ko berete svoje ljube e-knjige. Kako? Na e-bralnik jih naložite s programom Calibre in nastavite povezavo WebDAV s svojim računom Koofr. Enostavno varnostno kopirajte svoje e-knjige v račun Koofr in jih varno hranite ter dostopajte do njih vedno in povsod.

(10) Ohranite svoje živce in produktivnost, medtem ko načrtujete poroko v svojih že tako napornih dnevih. Koofr vam s svojimi zmožnostmi lahko pomaga v vseh fazah načrtovanja poroke in po njej.

woman-in-yellow-sweater-holding-brown-and-white-short-coated-3884440.jpg

(11) Ali pa bodite produktivni na potovanju, če se boste letos kam odpravili.

Ne pozabite, da dolge delovne ure niso najboljši nasvet za dvig produktivnost. Pravzaprav takšno početje produktivnost zmanjšuje. Namesto tega si poskusite oddahniti in napolniti svoje baterije. Povečajte svojo produktivnost z vadbo, sprehajanjem, poslušanjem glasbe ali kakšno drugo prostočasno aktivnostjo. Zapomnite si tudi, da početje večih stvari hkrati oz. "multitasking" prinese produktivnosti več škode kot koristi.

Vesel dan produktivnosti!

Želite govoriti z nami? Pridružite se nam na Koofr subredditu.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake