Loading...
Tech / Nov 24 2021

Kaj preveriti, ko izbirate ponudnika oblačne shrambe?

Vsak uporabnik oblačne shrambe ima drugačne potrebe in ves čas nastajajo novi ponudniki, ki skušajo te potrebe zapolniti. Kaj morate preveriti, preden se odločite za posameznega ponudnika?

Storitve v oblaku so doslej že dobro zaznamovale naš vsakdan. Z razvojem in širitvijo te tehnologije se pojavljajo tudi novi ponudniki shrambe v oblaku. Res je, da ima vsak uporabnik edinstvene potrebe, pa tudi želje in pričakovanja v zvezi z oblačno shrambo, vendar so vsem skupni nekateri pomembni vidiki, ki jih je pametno preučiti, preden se zavežete k izbranemu ponudniku. Berite dalje in izvedeli boste, kako izbrati ponudnika shrambe v oblaku.

1. Varnost in zaščita vaših podatkov

Z uporabo oblačne shrambe dejansko predajate svoje dragocene datoteke in podatke v skrb nekomu drugemu ter upravičeno pričakujete, da jih bo ta skrbno varoval. Morda vam misel na to ni ravno pri srcu, zato je pomembno, da se pozanimate o tem, kako izbrani ponudnik oblačne shrambe zagotavlja varnost in zaščito shranjenih podatkov.

Mi razumemo, da so podatki za vas pomembni. Zato pri Koofru dajemo velik poudarek na varno in zaupanja vredno okolje, kamor lahko svoje podatke shranite.

Bistvo: bdimo nad vašimi datotekami, da vam ni treba, obenem pa vas opremimo z dodatnimi varnostnimi mehanizmi in koraki, s katerimi nam lahko pomagate varovati vaše podatke.

2.Zasebnost vaših podatkov

Živimo v času, ko zasebnost vse bolj postaja luksuzna dobrina. Podjetja skušajo dobiti vpogled v vedenje in preference svojih uporabnikov in strank. Te informacije uporabljajo kot orodje za optimizacijo uporabniške izkušnje, različne prilagoditve in personalizacije, profiliranje, ciljno trženje in druge namene. Kako pridejo do teh informacij? Tako, da zbirajo podatke o uporabniki s spletnim sledenjem. Če vam je zasebnost na spletu pomembna, morda nad tem niste najbolj navdušeni.

Koofr je k zasebnosti usmerjen ponudnik oblačne shrambe.

K sreči lahko s ponosnom rečemo, da je Koofr k zasebnosti usmerjeno podjetje, ki svojim uporabnikom nikakor ne sledi. Trenutno še ne omogočamo šifriranja datotek na strani odjemalca (ang. client-side encryption) znotraj naših aplikacij, sodelujemo pa z odprtokodnim orodjem rclone, s katerim lahko sami poskrbite za tovrstno šifriranje. Več o naših stališčih glede zasebnosti in spletnega sledenja pa si preberite v tej objavi.

3. Funkcionalnosti, ki so za vas pomembne

Varnost in zasebnost sta nujna, ne pa seveda tudi zadostna pogoja, zaradi katerih bi se odločili za nekega ponudnika shrambe v oblaku. Pravzaprav za povprečnega uporabnika morda niti nista na vrhu seznama. Zato je dobro, da podrobno preučite tudi ostale funkcionalnosti, ki jih ponujajo različne shrambe v oblaku, da se izognete morebitnemu kasnejšemu razočaranju.

Nekatere izmed funkcionalnosti, ki bi lahko bile pomembne za vas, so denimo verzioniranje datotek, šifriranje in sinhronizacija, ali pa je za vas ključna kakšna funkcionalnost, ki presega samo hrambo podatkov, kot so integracije z drugimi orodji ali storitvami. Morda govorimo o navidez drobnih podrobnostih, kot je WebDAV podpora ali možnost, da lahko brez omejitev povežete toliko naprav, kot jih potrebujete; morda cenite integracijo z Microsoftovim Office for the web, s pomočjo katere lahko urejate svoje dokumente neposredno znotraj spletne aplikacije vaše oblačne shrambe.

Povezljivost med napravami je eden od vidikov, na katerega se osredotočamo pri Koofru.

Seveda imajo uporabniki Koofrovih plačljivih storitev dostop do več in naprednejših funkcionalnosti, vendar pa je večina funkcionalnosti na voljo že v okviru brezplačnega računa, ki si ga lahko ustvarite v nekaj trenutkih na naši spletni strani. Ta vam omogoča, da našo storitev preizkusite in tako preverite, ali vam ustreza, še preden odprete denarnico.

Več o Koofrovih funkcionalnostih si lahko preberete tukaj. Vse večje spremembe vedno objavimo na podstrani Novosti.

4. Kapaciteta, cena in možnost nadgradnje

Različni uporabniki imajo različne potrebe, in to velja tudi glede prostora. Premislite, koliko prostora pravzaprav potrebujete, preden se zavežete k plačevanju izbranega paketa oblačne shrambe. Oglejte si tudi naš video, ki vam je lahko v pomoč pri ocenjevanju vaših prostorskih zahtev.

Ne pozabite, da je ena glavnih prednosti shranjevanja datotek v oblaku ravno dejstvo, da lahko začnete z majhnim paketom, ki ga kasneje razširite, če ugotovite, da potrebujete več prostora.

V Koofrovi ponudbi so trenutno paketi različnih kapacitet z letnim plačilom. Svoj paket lahko kadarkoli nadgradite neposredno prek svojega Koofr računa in ga tako sproti prilagajate svojim kiberprostorskim potrebam. Več o naših paketih in cenah si preberite tukaj.

5. Kakovost podpore uporabnikom

Zapomniti si moramo, da nobena storitev ni popolna. Občasno se lahko pojavijo težave ali hrošči, ki ovirajo normalno delovanje ali povzročajo preglavice. Ko do težav dejansko pride pa je za vas kot uporabnika pomembno, da se lahko zanesete na ažurnost podporne službe. Preden se zavežete k določenemu ponudniku oblačne shrambe je tako dobro, da preverite, na kakšen način je zagotovljena podpora uporabnikom.

V primeru težav lahko v stik s Koofrom stopite na več različnih načinov: lahko nam pišete prek kontaktnega obrazca na naši spletni strani, nam pustite komentar na družbenih omrežjih Facebook, Twitter, YouTube ali LinkedIn, lahko pa se nam pridružite na naši hitro-rastoči skupnosti na Redditu, kjer vam lahko poleg Koofrove ekipe za podporo na pomoč priskočijo tudi drugi uporabniki Koofra.

Vedno si lahko pomagate tudi z našo zbirko pogosto zastavljenih vprašanj ali pa rešitev poiščete v našem Centru za pomoč znotraj aplikacije Koofr.

Repozitorij za družinske fotografije v obliki Koofra? Zakaj pa ne!

Če povzamemo - kot pri marsikateri drugi stvari je tudi pri izbiri shrambe v oblaku treba pomisliti na več različnih vidikov. Poleg zgoraj omenjenih bo za vas morda pomemben še kakšen drug vidik, ki ga tokrat nismo omenili. Ne glede na to, ali ste začetnik ali pa napredni uporabnik vam svetujemo, da se dobro pripravite in informirate, preden se odločite za ponudnika oblačne shrambe, da boste lahko izbrali pravo rešitev zase in za svoje podatke. Samo tako boste lahko čim bolje izkoristili vse prednosti, ki jih izbrana storitev ponuja.

Vam je bil všeč ta članek? Oglejte si kaj počnemo.

Sorodne oznake